dukan diyeti yemek tarifleri

Ynt: dukan diyeti yemek tarifleri

08/08/2011 07:53:00

çok güzel tarifler teşekkürler

Ynt: dukan diyeti yemek tarifleri

08/09/2011 18:01:00

Bugün ben de aynı sostan yaptım ve hatta yedim:)

Ynt: dukan diyeti yemek tarifleri

08/09/2011 18:47:00

ben de dün yapmıştım :))
bu arada aşağıdaki linkde de güzel tarihler var. hatta facebookda fukan diyeti tariflerini eklerseniz orada hergün bir sürü tarif veriliyor..

Ynt: dukan diyeti yemek tarifleri

Ynt: dukan diyeti yemek tarifleri

08/11/2011 11:40:00

.

Ynt: dukan diyeti yemek tarifleri

08/13/2011 20:02:00

Buradaki tatlılar seyir döneminde ok mi ?

Yoksa güçlendirme de mi geciyoruz tatlılara ( ki benim kitaptan anladıgım buydu )

Ynt: dukan diyeti yemek tarifleri

Ynt: dukan diyeti yemek tarifleri

09/21/2011 14:06:00

super tarifler!!!


ben not aldım bunları...ozellikle kahvaltıda perişandım bugun

Ynt: dukan diyeti yemek tarifleri

09/22/2011 13:40:00

TARİFLER KADINLAR KLUBU DUKAN TARİFLERİ SAYFASINDANDIR...DAHA TAMAMI BİTMEDİ



2 adet yumurta2 kaşık buğday kepeği
bir tutam maydanoz
bir tutam dere otu
2 dal taze soğan
1/2 çay bardağı light süt

 

soğanla kavurduğum kıymaları mantarların içine doldurup tepsiye yağlı kağıt üzerine dizdim fırına verdim ve mantarlar pişmesine yakın çıkarıp kaşarlarını koydum bikaç dakika sonra kaşarlar eriyince fırından aldım tahminimden çok lezzetli oldu,iç harcını istediğiniz şekilde çeşitlendirebilirsiniz.atak evresi hariç her aşamaya uygundur.afiyet olsun

 

FIRINDA YULAF KEPEKLİ MÜCVERkarabiber
bir miktar dereotu
kabartma tozu
yulaf kepeği
2 yumurta
5-6 kabak

 

2 orta boy kabağı rendeledim,yaklaşık 1 er avuç maydonoz,dereotu,ince 2-3 adet yeşil soğan.yeşillikleri kabagınızın miktarına göre ve zevkinize göre ekleyebilirsiniz.1 çay kaşığı kabartma tozu,1 yumurta ve karışımı toklaştıracak kadar yulaf kepeği(ben 2 yemek kaşığı kadar koydum),çok az tuz ve pul biber.

 

taze fasulyeleri haşlayıp doğruyoruz,tavada soğan kavurup üzerine yumurtayı kırıp pişiriyoruz ve doğranmış fasulyeleri ekliyip tuzunu biberini atıp biraz daha kavuruyoruz.atak evresi hariç her aşamada uygundur,,

 

 

3 yumurtayumurta ve şekeri çırpalım...gojiberry ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi katalım..biraz bekleyelim yulaflar şişsin..krep kıvamında oldukca sıvı bi karışım oluyo...sonra blenderdan geçirelim yulaflar parçalansın...gojiyi ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım..150 derece fırında pişirelim...ben bunları alimünyum paket kapları vardırya metrodan almıştım onlara yaptım..yağ olmadığından yapışma derdi olmasın die..onlar baya ufak olduğundan 2 ye böldüm pişirdim..8 kaşık yulaf koyduğumdan 4 günlük olmuş oldu...dörtde birini dilimledim o benim günlük yulafım oldu.
gözkararı süt
yarım pk. kabartma tozu
4 çorba kaşığı gojiberry
gözkararı tarçın
kaşığı yulaf ezmesi yada kepeği(ben ezme kullandım) yemek 8
8-9 damla vanilya aroması(dr oetker mini şişelerde satılıyor)
biraz limon suyu
limon kabuğu rendesi
 4 çorba kaşığı splenda

 

 

Peynirli Poğaçatüm malzemeyi karıştıp küçük bezeler yaptım aynı poğaça gibi avucumda açıp içine peynir maydanoz karşımını koyup kapattım, bazılarını da bezelerin ortasını açıp içine peyniri koyup kapatmaya çalıştım kapanmazsa hamurdan biraz yama yaptım , 175C de 15-20 dakika pişirdim,

içine yörsan beyaz peynir ve maydanoz

1 tatlı kaşığı kabartma tozu
az tuz
kaşığı buğday kepeği yemek 3
kaşığı yulaf kepeği yemek 3
kaşığı yörsan böreklik lor yemek 1
kaşığı yoğurt yemek 2
1 yumurta

 

Tarçınlı Zencefilli Kurabiyehepsini karıştırıp birer kaşıktan az yağlı kağıdın üzerine koydum hafifçe yaydım, yani yassı kurabiyeler oldu,175C de 15-20 dakika pişirdim afiyet olsun
limon rendesi
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
kaşığı yulf kepeği yemek 3
kaşığı buğday kepeği yemek 3
1,5 kaşık toz tatlandırıcı(surel)
1 kaşık yoğurt
1 yumurta

 

 

yemek kaşığı Yulaf KepeğiAroma (Limon vb.)
1 Paket İnstant kuru maya
Tatlandırıcı
Kaşığı Yağı alınmış Süt Tozu (Pınarın var yağsız süt tozu kahve içerken de kullanıyorum) yemek 6
Yoğurt (Miktarı verilmemiş malesef sanırım kek hamuruna yetecek kadar)
5 Yumurta
kaşığı Buğday Kepeği yemek 2

 

 

Ton Baligi KöfteleriHic yag dökmeyin tavaya. Zaten kendi yagi kizarmalari icin de yetiyor
 kaşık koyarak kızartabilirsiniz. hafifce ustlerine bastirip ezerseniz de top top degil de tam kofte gibi olur.
 Istediginiz miktar ton balığını 1.5 kaşık yulaf kepeği, 1 yumurta ve istediğiniz baharatlarla karıştırıp teflon tavaya birer

 

 

1 su bardagı tuzsuz lor peyniriyapımı çok çok basit.tüm karışımı bir kapta karıştırın. genelde süt tarifte yoktu ama şeker ve kakaonun peynire karışması için ben birazda süt ilave ettim. karışımı kaseleri koyup üzerine az hindistancevizi veya gojiberry koyup süslenebilir. 2 saat buzdolabında bekletilmesi tavsiye olunur. afiyet olsun


süslemek için hindistancevizi / gojiberry
 istege baglı olarak damla çikolata
bir miktar süt
1,5 -2 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı
4/1 çay kaşığı vanilya yada 1-2 damla vanilya aroması
1,5 - 2 tatlı kaşığı kakao

 

iki kaşık yulaf kepeğine 2-3 kibrit kutusu kadar light beyaz peynir, dereotu, çörekotu ve kıvam alana kadar yaklaşık 1-1,5 kaşık yoğurt koyup iyice homojen hale getiriyorum. (yoğurt yerine yumurta da olabilir) Fırın tepsisine yağlı kağıt serip birer kaşık hamurdan koyup yassı hale getiriyor ve 200 derecede 12-13 dakika pişiriyorum.

 

kabaklı kek9-10 kabakkabakları rendeleyip fazla suyunun bir kısmını sıkıyoruz.lor peynirini,baharatları ekliyoruz.en son yumurtaları kırıp iyice karıştırıyoruz.tepsimize yapışmasın diye 1-2 damla sıvıyağ koyup.peçetemizle siliyoruz fazlasını(DUKAN BU KADARINA İZİN VERİYOR)karışımı tepsiye koyup.200 derecede pişiriyoruz.ç

karabiber,kırmızı biber
çok az tuz,
3 yumurta
1 orta boy kase lor peyniri

 

DUKAN USULÜ ALİNAZİK:patlıcanı közleyip soyuyoruz.yağsız kıymayı az suyla ezerek kavuruyoruz içine soğan doğrayıp kavurmaya devam ediyoruz.karabiber,kırmızı biber ve sevdiğiniz baharatları ekleyip patlıcanın üzerine yayıyoruz.en üstünede sarımsaklı yoğurt ekliyoruz.

 

BALIK:ben alabalıkla yapıyorum ama siz istediğiniz balıkla deneyin.teflon bi tavaya soğanı halka halka doğrayın balıkları fleto yaptırın daha kolay yersiniz ,soğanların üstüne koyun.biraz domates sarımsak ,maydanoz bir-iki dilimde limon .karabiber serpin yağa gerek yok.domates çoksa su bile istemez ama çeyrek bardak suda koyun kısık ateşde pişsin.bir yaprakda defne koyarsanız evide kokutmaz çok doyurucu

 

DÜKAN HAMBURGER MENÜSonra bunların arasına köfte, az hardal, az turşu ve cok az soğan koyabilirsiniz.
(istenirse rondodan geçirilebilir) bir güzel karıştırıp yağsız tavada hamburger ekmegi seklinde pişirin. Yuvarlak yuvarlak.
 Bir yumurta, biraz yağsız yoğurt, biraz yağsız süt, az tuz(hic konmasa daha iyi) ve yulaf kepegi

Ekmegi icin;

 

yemek kaşığı yulaf kepeğikaşığı da yoğurdun suyundan koydum. kaşıkla karıştırdım. yağlı kağıt serili tepsiye kaşık kaşık döktğm.üstü kızarınca spatulayla çevirdim altları da pişince aldım. çevirmezsen altı yumuşak kalır diye düşünüyourum. yemek kıvam alıncaya kadar süt ekledimm bir
çörekotu( bu da benden orijinalinde yok)
 sıvı tatlandırcı
limon kabuğu rendesi(bu tarifte yoktu ben ilave ettim kokusu güzel oluyor)
vanilya kabartma tozu
 tarçın
1 yumurta

 

Lor Kurabiyesitatlandırıcı koymadan yapıp, tatlandırıcı ile yapılmış şuruba atıp lor tatlısı yapmaktı amacımız, arkadaşım tatlı yaptı ben dekurabiye yaptım, yarın tatlıyı tadacağım onun da tarifini yazarım, afiyet olsun.. tarifi lezzeti ve görüntüsü hoş oldu, aslında bu
yumurta ve tatlandırıcıyı çırptım, loru ekledim, kepekleri ekledim, karbonatı koydum,aromayı koydum,yoğurup ceviz büyüklüğünde toplar yapıp önceden ısıtılmış fırında 175C de 25 dakika pişirdim(fırın turbo)

acı badem aroması(4-5 damla)
1 tatlı kaşığı karbonat(limonla köpürtüp koydum)
kaşığı buğday kepeği yemek 4
kaşığı yulaf kepeği yemek 2
4 kaşık surel toz tatlandırıcı
3 yumurta
480gr tuzsuz lor(tümünü koydum bu kadardı asıl ölçü 500gr)

 

yarım kg yağsız kıymaya 4 kaşık yulaf 1 soğan rendesi kimyon tuz karabiber eklenir yoğurulur...top top yapılan köfteler kaynayan suya atılır...piştikten sonra yarım limon ve 1 yumurta sarılı terbiye yavaş yavaş eklenir...2 dakka sonra şahane çorbanız veya yemeğiniz hazır:)
EKŞİLİ KÖFTE



tavuk suyuna yada sade suya 4 kaşık yulaf ezmesi atılır...şiştiklerinde 2 su bardağı yoğurda bir yumurta sarısı karıştırılan karışım yavaş yavaş eklenir...bikaç taşım kaynadıktan sonra tuzu konulur...bol nane ilavesiyle şahane bi çorba elde edilmiş olunur:) afiyet olsunnn
YAYLA ÇORBASI


2 parça kemiksiz tavuk budu(yada istediğiniz bi bölümü) tencere alınır...yarım lt su ya bütün soğan tane karabiber defne biberiye artık ne isterseniz atılır...tavuklar pişince suyundan çıkarılır...ben bunu genelde 2 gün tüketmek üzere yaptığımdan 4 çorba kaşığı yulaf ezmesiyle yapıyorum...yada yulaf kepeği ilave edilir...yulaflar 5 k kısık ateşte pişirilir ve didiklenen tavuklar ilave edilir...ayrı bir kapta bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu çırpılır..alıştıra alıştıra çorbaya ilave edilir...bikaç taşım kaynattıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ilave edilir....afiyet olsunnnn...isteğe göre pul biber karabiber konulabilir...
EKŞİLİ TAVUK ÇORBASI  pazı veya ıspanaklar ince kıyılır..içine 5-6 dal taze soğan ilave edilir...2 tam yumurta 1 yumurta beyazı 1 su bardağı yulaf ezmesi varsa yarım pk labne peynir ve gözkararı dil peyniri konur...az tuz ilave edip 170 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir...afiyet olsunn:)

PAZILI YADA ISPANAKLI BÖREK



istediğiniz miktarda soğan piyazlık doğranır...çok az yağda kısık ateşte öldürülür...1-2 sivri biber gelişigüzel doğranıp atılır...bol karabiber ve tuzu katıldıktan sonra yumurta kıracağınız bölümlere yuvalar açılır menemen gibi karıştırılmıcak...yumurtalar kırılıp beyazları soğanlarla karıştırılır...afiyet olsunn...bu arada kıymalı yapmak isteyenler önce kıymayı kavurup sonra soğan ve biberi katabilirler hertürlüde çok güsel olur...soğanlar piştiğinden asla kokmaz:))

SOĞANLI YUMURTA


tavuk etleri suda haşlanır didiklendikten sonra yulaflarla beraber pişirilir.. sarımsak sirkeli sos ilave edilir...bol pulbiberle servs yapılır...afiyet olsunnn:)

ÇAKMA İŞKEMBE ÇORBASI

kemiksiz haşlamalık kırmızı et bi güsel haşlanır...çıkarılıp didiklenir...yulaflar atılır şiştiklerinde etler ilave edilir..yoğurtlu terbiye yapılır süzme yoğurtla daha güsel oluyo...biraz piştikten sonra bol nane katılır...afiyet olsunn:)

DÜĞÜN ÇORBASI



 

Dukan Dondurması:limon suyu
limon kabuğu rendesi
tatlandırıcı
dondurmanın çokluğuna bağlı olarak yoğurt (tam yağlı yoğurtla daha güzel oluyor)

 

 

hamburger ekmeği 3 yumurta 2 kaşık ligt veya herhangi yoğurt 1 t.kaşığından az fazla karbonat ligt peynirimden şöyle dolu dolu 2 y.kaşığı 3 y.kaşığı y.keğeği 5 y.kaşığı buğday kepeği az tuz ve alabildiğince kıvam alana kadarda yulaf ezmesi koydum bir güzel yoğurdum ben bundan 3 tane çıkardım boyutu hamburger ekmeği kadar oldu bir elinizi ıslata ıslata yuvarlak şekil verin basık yapmamaya çalıştımki zaten çöker möker diye ama çökmedi yusyuvarlak oldular ben yapışmaz tepsime koydum öncesoğuk fırında 200 de pişirdim kokmaya başlayınca içide pişsin diye 175 e düşürdüm

 

 

 

Panna CottaKâseleri ters çevirip servis yapın
Buzdolabında en az 1 saat bekletin.
Tatlı kâselerini hafif suyla ıslatın ve kâselere pay edin.
Ilınması için bekletin.
vanilya ve yoğurdu ilave edip hızlıca karıştırın.
Tencereyi ocaktan indirin.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
Orta boy tencereye; labne, süt ve tatlandırıcıyı alın.

kaşığı yoğurt yemek 2
1 paket vanilya
kaşığı tatlandırcı yemek 2-3
1,5 su bardağı süt
1 kutu labne

 

 

Dukan çikolatası

yemek kaşığı süt tozu

bitter sütlü isteğe göre yağsız şekersiz kakao
istenilen miktarda tatlandırıcı ben stevya kullanıyorum
kaşığı yağsız süt yemek 2

KÖRILI TAVUKKizdirilmis ve en cok 1 tatli kasigi zeytinyagi dökülmüs tavaya önce soganlari atip cok az suyla kavuruyoruz. Hemen ardindan dogranmis tavuklarimizi ve sarimsagi atip tavuk sote gibi karistirarak kisik ateste biraz pisiriyoruz. Tavuklar suyunu cektiginde soya sosunu ve göz karari köri baharatini ekleyip karistiriyoruz. Karisim, köri baharatindan dolayi sarimtrak bir renk almali. (köriyi biraz cok katmanizi öneririm cünkü cok olunca daha lezzetli oluyor. Tabi damak tadiniza kalmis...) Yemege ayrica tuz eklemenize gerek yok cünkü soya sosu zaten tuzlu bir sos.

Yine sogani kücük küp seklinde dograyip sarimsaklari da eziyoruz.

 Tavuklari cok da kücük olmayacak sekilde küp küp dogruyoruz. (Cünkü zaten pisince bayaa kücülüyorlar )


- 1 tatli kasigi zeytinyagi
kasigi soya sosu yemek - 1
- Köri baharati (Her marketin baharat bölümünde bulunmaktadir. Sari renklidir, hatta görüntüsüyle kimyonun daha sarisini andirir.)
- 3-4 dis sarimsak
- 1 kücük kuru sogan
 - Istedigimiz miktar gogüs veya bonfile tavuk (yani tavugun yagsiz kisimlari tercih edilir )

Malzemeler;

 

 

Böğürtlen aromalı su muhallebisi

Malzemeleri irice doğrayarak üzerini 2 parmak su geçecek kadar suyla kaynatıp blenderdan geçirin.

su
Taze zencefil rendesi
1 tatlı kaşığı salça
1 iri kırmızı soğab
15 adet kırmızı biber
Kırmızıbiber Çorbası

Taze nane, maydanoz, domates, tatlı kırmızı biberi doğrayıp sumakla tatlandırın.

Ton Tutan Salata

Not: Enginar kısmı diyete uymuyor, onun muadili olarak yer elması ya da kereviz kullanabilirsiniz.

süt, kimyon, dereotunu da ekleyip kaynatın. Blenderdan geçirin. diyet 1 kilo pırasayı ince ince doğrayın. 4bardak suya koyun ve biraz tuz ekleyin. Orta büyüklükte 2 enginar ve 1/2 limonnun suyunu da ekleyin. 1 su bardağı

Pırasa Çorbası

Malzemeleri kıymaya karıştırıp yoğurun. Köfte haline getirin. 4 parçaya ayırıp köfte şekli verin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.

karabiber, kimyon, tarçın
Rendelenmiş sarımsak
Kıyılmış frenk soğanı
200 gram dana kıyma
Kas Kitlesini Arttıran Fırın Köfte

küp küp doğradığınız kuru soğanları tavada kavurun. (yine sirke kullanabilirsiniz, tadı ve kokusu olmuyor.) Üzerine taze soğanları doğrayıp ekleyin. 1-2 kez çevirdikten sonra kabakları fileto gibi doğrayıp ekledikten sonra başka bir kasede 1 limon suyu ve 1 çorba kaşığı yulaf kepeğini karıştırıp kabaklara ekleyin. 1/2 çay bardağı suyu da ekleyip kısık ateşte pişirin.

1/2 çay bardağı su
1/2 çorba kaşığı yulaf kepeği
1 adet limon
1 adet yeşil soğan
1 orta boy kuru soğan
Kabak Fileto

Tarifin aslında borcama yerleştirirken 1/4 ayva ve 1/4 elmayı dilimleyip eklemiş.
Not: atak ve protein günlerine de uygundur.

Havanda dereotu, zencefil, sarımsağı iyice dövün. Somonun üzerine 1-2 bıçak darbesiyle çentik yapın. Hazırladığınız sosu balığın üzerine iyice yedirin. Isıya dayanıklı kabın içerisine hazırlamış olduğunuz somonu ve dilimlenmiş soğan halkaları yerleştirin. 200 derecede pişirin.

150 gram somon
2 diş sarımsak
2 küçük parça taze zencefil
4-5 dal dereotu
Special Somon

Kabak, soğan, dereotu ve su tencereye konularak pişirilir. Daha sonra blenderdan geçirilir. Üzerine yarım paket light labne, karabiber ve tuz ilave edilir.

1/2 paket light labne
1-2 bardak su
1 demet dereotu
1 kilo soğan
1 kilo kabak
Kolay Kabak Çorba

Domatesleri rendeleyip pişirin. Üzerine kabakları ve tavukları küp küp doğrayıp pişmelerine yakın (ihtiyaç görürseniz) su ekleyebilirsiniz. Daha sonra yulaf ezmesini ekleyin. Son olarak maydanozları kıyıp karışıma ilave edin.

kıyılmış maydanoz
kaşığı yulaf ezmesi yemek 2
1 adet tavuk göğsü
2 adet kabak
4 büyük boy domates
Yaşasın Zayıflıyorum Çorbası

Karnabaharı haşlayıp püre haline getirin. 1 tatlı kaşığı tereyağı ile kimon ve deniz tuzuyla karıştırın. (tereyağ yerine light labne kullanabilirsiniz.)
Patates püresine inat: Beyaz Püre

Karnabaharı çiçeklerinden ayırıp üzerlerini örtecek kadar su ve 1/2 demet dereotu ile haşlayın. Blenderdan geçirin. Üzerine sütü (miktarı isteğe bağlı) süt ekleyip servis edebilirsiniz.

bol dereotu
light süt
1 orta boy karnabahar
Bağışıklık Arttıran Karnabahar Çorbası

Kerevizi soyup rendeleyin, Suyunu süzdürerek limon suyu sıkılmış suda bekletin. Dereotu ve naneyi sarımsaklı veya sade yoğurtla karıştırın. Kerevizleri süzüp yoğurtla arıştırın. Üzerine haşlanmış tavuk göğsü didip dereotuyla süsleyip servis edin.

nane
2 y.k. kıyılmış dereotu
200 gram light yoğurt
1 limon
2 adet kerebiz
Çerkez Tavuğu diyet

Not: Seyir evresinde ps günlerinde tüketilebilir. Tek problemi yağ kısmının dukana uymaması. Onun için spreyle tavayı yağlayıp, fazlasını alıp tavada pişirebilirsiniz.

Kaynamış suya ıspanakları 3 dakika atın hemen çıkarın. İnce ince kıyın. Yumurta, süt ve beyaz peyniri ezip karıştırın, bulguru ve kuru naneyi katın. Tüm karışımı ıspanak, ince kıyım soğan, ıspanak, soğanla karıştırıp borcama aktarıp fırında pişirin. Biberleri ekleyip tüketin.

kaşığı yulaf kepeği yemek 2
1 tatlı kaşığı kuru nane, pul ve karabiber
2 yumurta, 2 yumurta akı
1 su bardağı light süt
2 demet maydanoz
1 demet yeşil soğan
100 gram light beyaz peynir
1/2 kg ıspanak
Bedeni Tazeleyen Maydanoz Mücveri


Kabağı soyup tohumlarını temizleyerek parmak patates şeklinde doğrayın. Az zeytinyağı ile soslayıp önceden ısıtılmış fırında yağlı pişirme kağıdında kızaartın. Biraz tuzlayıp toz zerdeçal ile tatlandırabilir, film izlerken yoğurda batırıp cips olarak tüketebilirsiniz. Dukan diyetinde zeytinyağı kullanmadan fırınlıyoruz.
Kabak Cipsi


Not: Sadece güçlendirme ve seyir evresindeki ps günleri için uygundur.

kırmızı biberlerin içerisinde diğer malzemelerimizi karıştırıp dolduruyoruz.

12 çeri domates
birkaç yaprak taze nane
1/4 demet dereotu
1/4 demet maydanoz
kaşığı lor peyniri yemek 8
4 tane kırmızı biber
Metabolizma Hızlandırıcı Ara Öğün


Not: Sadece güçlendirme evresinde günde 1 defa tüketilebilir.

 tüm malzemeleri karıştırıp blenderdan geçirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz

1 dilim ananas
1 soyulmuş, doğranmış kivi
1 tatlı kaşığı kahve
 1 bardak az yağlı yoğurt
Metabolizma Hızlandırıcı Meyveli Yoğurt

 1 yumurta ve 2 yumurta akını pulbiber ve kimyonla çırpın (pul biber serbest mi emin olamadım çünkü yağlı oluyor bazen) İncecik Kıydığınız maydonoz, dereotu ve kırmızı biberi (sadece ps günlerinde bu seçeneği ekliyoruz) suda pişirin. Süzdükten sonra son olarak üzerine çırptığınız yumurtaları ekleyerek servis edin.
Gün Boyu Tokluk Sağlayan Yeşil Omlet

Uyarı: Çok sulu hazırlamayın.

süt ekleyip tüketebilirsiniz. diyetkaşığı yulaf kepeği ile pişirin. Blenderdan geçirin. Üzerine 1 su bardağı yemek İstediğiniz bir sebzeyi az su, yarım demet dereotu ve 1
Yeme Krizlerini Önleyen Dereotlu Sütlü Sebze Çorba

 yoğurt ile soslayın. diyet ıspanakları elinizle parçalayıp üzerlerine haşlanmış hindi göğüslerini didikleyip serpin. Sarımsaklı, pul biberli
İştah Kesen Hindili Ispanak

Taze Fasulyeyi 20 dakika suda haşlayıp elma sitkesi, karabiber ve çok az tuzla tatlandırın. Yanında yoğurt tüketebilirsiniz.
El Oyalayan Taze Fasulye

İyice yıkanmış salatalıkları kabuklarıyla birlikte dilimleyip üzerine limon ve dereotu serpiyoruz.
Kalorisi Yok Denecek Kadar az Salatalık cipsi


İsterseniz brokoli ile de hazırlayacağınız tarifte karnabaharları hafifçe haşlayıp ya da buharda pişirip üzerine kıyılmış dereotu kullanıyoruz. Üzerine isterseniz sarımsaklı, ya da sade yoğurt ve limon suyu kullanabilirsiniz.

Uzun Süre Tokluk Sağlayan Yoğurtlu Karnabahar

Not: Seyir evresinin ps günleri için uygundur.

soğanı yuvarlak halkalar halinde doğrayın. hafifçe tavada pembeleştirin. (tarifte 1 tatlı kaşığı zeytinyağı kullanıyor ama ben bunu yaparken dukan usulü için elma sirkesi kullandım tavada çevirirken soğanları. sirkeden iğrenen insan ben, maşallah lüpleettim hepsini) Soğana defne yaprağı, mantar, kapari ve karabiberi ekleyin. Üzerine fileto yapılmışi yıkanmış levrekleri yerleştirin ve su ekleyerek 10 dakika kısık ateşte pişirin. Önceden haşladığınız pazı yapraklarına levreği ve diğer malzemeleri sararak ya da sadece levreği sarıp diğer malzemeleri yanında garnitür olarak servis edebilirsiniz.

1 adet kuru soğan
 1 tatlı kaşığı kapari
5 adet çekilmemiş top karabiber
1 çay bardağı su
2 adet defne yaprağı
6 adet mantar
4 adet pazı yaprağı
400 gram levrek fileto
Pazıda Levrek Sarma

Not: her evre için uygundur.

irmik, vanilya ve limon kabuğu rendesini bir tencereye koyup üzerine süt ve su ilave ediyoruz, iyice karıştırıyoruz. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Ilınınca tatlandırıcıyı ekliyoruz. Önceden ısıtılmış cam tepsiye yayıp soğutuyoruz. 1 gün buzdolabında bekletilmesi tavsiye olunuyor efendim, tarçınla tüketebiliyoruz.

limon kabuğu rendesi, tarçın
kaşığı toz tatlandırıcı (miktar bana fazla geldi şahsen isteğe göre azaltılabilir diyor tarifte de) yemek 10
1 paket vanilya (aroma kullanırsak daha iyi tebi)
1 su bardağı irmik (bunun yerine yulaf kepeği kullanabiliriz dedim ama sizler daha tecrübelisiniz tebi bu konuda)
1/2 su bardağı su
1 litre yağsız süt
Sütlü İrmik Tatlısı (bizimkisi sütlü yulaf kepeği tatlısı olabilir diye düşündüm ben)


Tüm malzemeleri karıştırıyoruz, ateşte koyulaşana kadar pişirip kaselere koyup soğutup bi güzel yiyoruz.

Böğürtlen aroması (elinizde hangi aroma varsa kullanabilirsiniz tebi)
2 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı
2 tatlı kaşığı nişasta (bunun yerine dukana uygun olarak ne koyabileceğimizi ben tahmin edemedim)
1 çay bardağı yağsız süt
1 çay bardağı su

 

3 yumurta ve 5-6 kaşık splendayı çatalla 2-3 dk çırpıyorum,sonra üzerine 3-4 kaşık yoğurt,çok az da süt koyuyorum..6 kaşık filan yulaf ezmesi ya da kepeği (ben 4 kaşık yulaf+2 kaşık buğday kepeği koyuyorum ama farketmez sizde ne varsa ondan yapın)kabartma tozu,tarçın,1 tatlı kaşığı hindistan cevizi,evde varsa vanilya aroması..(limon ve portakal aromaları da varmış,keki tarçınlı değil de meyveli seven bu aromalardan ve goji berry koyup yapabilir-bunların hiçbirisi olmazsa olmaz değil,hepsi tatlandıran şeyler) ,yine isterseniz yarım havuç rendeleyin,goji beryy isterseniz koyun bence yakışıyor...bunların hepsini 1-2 dk iyice karıştırıp yağladığım teflon kek kalıbına koyuyorum...hoop 180-200 derecede 25 dkda filan pişiyor...uzun anlattığıma bakma...kekin toplam yapma süresi 7-8 dakka...süper oluyor...bu arada benim ölçüler göz kararı ,sen kıvama dikkat et...normal kek kıvamı...ama koyu olmamasına çalış...çünkü daha sıvı olunca daha güzel oluyor kek..isteğe göre sütü ya da kepeği artırırsın...

 

 

250 gram yağsız kıymanın içine 1 tane soğan doğradım. Tuz, maydanoz, karabiber ve biraz da kırmızı pul biber ekleyip yoğurdum ve biber ve kabakları bununla doldurdum. Çok az salçayı sulandırıp tencereye ekledim ve hiç ekstra yağ ilave etmeden kısık ateşte pişirdim. Hatta fazla oldu da yarısının içini protein günümde yedim. Bugün de dünden kalan sebzelerle kalan dolmalarımı yedim yoğurtla beraber.

 

Kıymalı YumurtaKıymayı sahana alın, 4 yuva açın. Yumurtaları birer birer bu yuvalara kırıp ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.
Soğanları zar şeklinde doğrayın. Kıymayı kavurmaya başlayın. Tuz ve karabiber ve baharatları atıp kavurmaya devam edin.
 HAZIRLANIŞI
•Karabiber,Tuz,kimyon,kekik
•3 adet yumurta
•2 adet kuru soğan
•200 gr. kıyma

MALZEMELER

 

 

Tavuk şinitzel

ince ince dilimlenmiş göğüs dilimlerini(biftek şeklinde) yumurtalı ve sütlü karışıma iyice buluyoruz,sonra da yulaf kepeği-buğday kepeği karışımına buluyoruz..ben yarım kilo tavuk için 2 yumurta kırmıştım,yarım çay bardağınndan biraz az da süt koymuştum
(ben çörekotunu çok sevdiğimden çörekotuda kattım bu karışıma,ayrıca tolore ürünlerden mısırunu da katabilir isteyen bence az birşey,daha da güzel olur) sonrada az yağlanmış teflon tavada iki taraflı kızartıyoruz..bu kadar:)

 

 

Tavuk Köftesi İnegöl köftede ise az yağlı dana döş kısmında kıyma içine bir soğan rendesi bir dolu çay kaş karbonat üzerine bir kaç damla limon suyu iyice yoğurup onuda elektirikli ızgarada yapıyorum oda çok lezzetli oluyor, kıymayı çok da yağsız almıyorum orta yağlı ile az yağlı arası bir şey onu kasabım bana ayarlıyor alıştı artık oda bu dukan muhabbetine.

Mutfak robotuna bir adet kırmızı biberi ve iki yeşil biberi bir soğanı ve maydonuzu atıp iyice kıyıyoruz sonra içine bir iki parcaya böldüğümüz tavuk göüslerini ve tuzu koyup yeniden makineyi çalıştırıyoruz iyice birbiirne girip birbirini tutana kadar çekiyoruz şekil verip istediğiniz yerde pişiriyorsunuz, ben elektirikli ızgarada yapıyorum nefis oluyor , bu tarifte aslında bir yumurta ve galeta unuda var ama ben hiç koymadım böyle çok güzel oluyor,

tuz
maydonoz
1 sogan
1 kırmızı 2 yeşil biber
500- 600 gr tavuk göüs kemiksiz

 

 

 

Fırında Mücver Yumurta, kepek, tuz ve karabiberi karıştırın. Loru ilave edin. Rendelenmiş kabağı elle sıkıp suyunu süzün. Maydanoz ve soğanı ekleyin. Hazırladığınız harcı üzerine boşaltıp karıştırın. Ateşe dayanıklı cam tencereyi hafifçe yağlayın ve fazlasını peçete ile silin . Mücverî boşaltın. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktakî (180 derecede) fırında üstü kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.

Hazırlanışı:
- 1 fiske tuz, karabiber
- 3 çorba kaşığı tepeleme maydanoz 1 tane yumurta
- 3 çorba kaşığı tepeleme taze, kıyılmış nane yaprağı
- 5 çorba kaşığı dolusu kıyılmış taze soğan
- 10 çorba kaşığı silme yulaf kepeği
- 500 gram rendelenmiş kabak
- 100 gram dana kıyma (Yağsız olacak)
- 5 çorba kaşığı silme taze lor (Yağsız ve tuzsuz olacak)
Malzemeler:

 

 

Dukan Pizzası

Önce hamuru (yine bilenler vardır,kahverenginin ekmek tarifinnin bolca ilaveler yapılmış hali):Önemli olan gerçekten kısık ateş,tavanın kapağının kapalı olması.yumuşacık enfes birşey oldu..bayıldık..şiddetle tavsiye ederim...
10-15 dk sonra kapağını açıp üzerine biraz rendelenmiş light kaşar serptim,ara ara yerlerine az ketçap (ya da domatesli acılı bir sos olabilir) döktüm,üzerine de 2-3 adet jambon ve 1-2 dilim çemensiz pastırmayı parçalaıp koydum,bir de yarım kırmızı biberi ince ince kesmiştim,onları koydum,üzerine tekrar az kaşar rendeledim,kapağını kapattım ve 15-20 dk da o şekilde kısık ateşte pişirdim..

Bunu ister fırında yapın,ama ben ocakta daha çok sevdim..iyice kısık ateşte yavaş yavaş pişrirseniz güzel kabarıyor.
İyice karıştırın tavaya yayın,kapağını kapatın(cam kapaklı olursa iyi olur,görürsünüz içini)Büyüğe yakın bir tavaydı benimkisi,yaydığınızda yüksekliği 1 cm filan olacak sanırım,kalın hamurlu bir pizza gibi.
(kek kıvamından biraz daha koyu,hamur kıvamı kadar da sert değil,koyu bir kek gibi)
bir kapta 2 yumurta ,2-3 kaşık lor ya da b.peynir,2 kaşık yoğurt,3 kaşık süt,kabartma tozu,tuz,istediğin baharat,çörekotu ve diğer yeşilliklerden istediğin (nane,taze soğan,dereotu,maydanoz,reyhan,fesleğen vs.vs.) ,alabildine yulaf+buğday kepeği (aşağı yukarı 5-6 kaşık y.kepeği + 2-3 kaşık buğday kepeği,krep kıvamından daha koyu bir kıvamı olacak ona dikkat edin,sıvı olduysa daha ekleyin

 

 

Dukan Pastası

çikolata tarifinden yola çıkarak uyduruk bi pasta denemem oldu..ben çok sevdim..gene 4 kaşık yulaf kepeğinden yaptım 2 günde yiyebileyim die..1 bütün yumurta ve 1 de ayrıca akını bir çorba kaşığı tatlandırıcıyla çırptım..1 çorba kaşığı bitter kakao,bikaç damla vanilya aroması,yarım paketten azdı kabartma tozu çok azda tarçın koydum..karıştırdım..süttozunun üstünde keklere kıvam verir yazıyodu bi çorba kaşığıda süttozu ekledim..az su ve sütle çırptım..baya krep gibi hatta daha sulu bi karışım oldu..bunu 170 derecede 15-20 dk pişirdim..sonra 3 ç.k süttozu..kakao tatlandırıcı,ve 6 çor.k sütle çırptım kek pişene kadar buzluğa attım..keki alır almaz sosunu döktüm..sonuç mmmmmmmmmmm kızgın sulardan serin sulara misali..:)biraz ılındı dolaba aldım..tavsiye ederim kızlar denenmiş onaylanmıştır:)

 

fırında peynirli pırasa5.fırından çıkar çıkmaz servis yapabileceğiniz gibi oda sıcaklığında muhafaza edip bir pazar kahvaltısında da sunabilirsiniz.
 4.pırasalar pişince yumurtalı peynire ekleyip iyice karışmalarını sağlayın. hepsini kabınıza dökün. fırında 15-20 dakika pişirin.
3.fırını 200C'ye getirin. küçük bir kek kalıbına veya tart kabına yağlı kağıt serin.otları yıkayın, kurulayıp doğrayın. yumurtaları çırpıp peynirle karıştırın. otları da bu karışıma ekleyin. tuz, karabiber ve pulbiber serpin.
2.pırasaları tavaya koyup tuz ve karabiber serpip orta harlı ateşte kapağı kapalı şekilde 15 dakika pişirin. (ara sıra pırasaları karıştırmayı ihmal etmeyin)
1.pırasaları yıkayıp kalın yeşil kısımlarını kesin. kalan kısımlarını kalınca daireler şeklinde doğrayın.

hazırlanması:


•pulbiber
•tuz, karabiber
•100-150gr peynir
•4 yumurta
•taze otlar (maydanoz, dereotu, vs.)
•5-10 orta boy pırasa

malzemeler:

 

 

Kabaklı Yumurta* Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın
* Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
* Yumurtaları geniş bir kasede bir tutam tuz ilavesiyle çırpın ve kabakların üzerine dökün.
* Her sırada çok az tuz serpin.
* Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
* Üzerine mervanköşk, kaşar peyniri rendesi ve kalan kabak dilimlerini dizin.
* Yağlı kağıt koyduğunuz bir kalıba kabak dilimlerini dekoratif bir şekilde dizin.
* Keskin bir bıçak yada patates soyucu yardımı ile ince ince doğrayıp, teflon tavada 2 dakika kadar pişirin.
* Kabakları yıkayıp, çok az suyla diri kalacak şekilde haşlayın.

Hazırlanışı

Tuz
karabiber
1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi ya da lor peyniri
1 Çorba kaşığı mercanköşk
4 Adet yumurta
6-7 Adet kabak

Malzemeler

 

 

ISPANAKLI YUMURTAIspanaklar ayıklanır , doğranır ve yıkanır.tavada yemeklik doğranmış soğan kavrulur, tuz, karabiber ve ıspanaklar eklenir ve ıspanaklar yumuşayıncaya kadar kısık ateş de pişirilir.Pişen ıspanakların aralarına yumurta kırılıp, yumurtaların pişmesiyle servis yapılır.Sarımsaklı yoğurtla da servis yapılabilir.

Yapılışı:
•4 yumurta
 •tuz, karabiber
 •1 kuru soğan
 •1/2 kg.ıspanak
malzemeler:

 

Dukan Sutlacı

1 bardak suya 4 yemek kaşığı yulaf ezmesini koyuyoruz. suyunu çekene kadar kaynatıyoruz.Bu karışımı da süt kaynadıktan sonra sütlacımıza ekliyoruz. Karıştırıp bi taşım kaynatıyoruz. Kaselere koyup üstüne tarçın ekliyoruz. Ilınınca buzdolabına atıp soğutuyoruz. Çıkarıp lüp lüp mideye indiriyoruz. :))))

kaşığı kadar suda (peynir yaptığım sütün kesilirken saldığı suyu kullandım ben, protein bombasıııı) erittim. yemek kaşığı splenda yı karıştırıp 2 yemek kaşığı süt tozu ve 2 yemek o bir kenarda kaynarken biz de ayrı bi kasede 1
suyunu çektikten sonra 1 bardak yağsız sütü yulaf ezmelerine ekliyoruz.

 

 

Kıtır Kıtır Dukan Kurabiyebu malzemelerin hepsini karıp 200 derece fırında pişiriyoruz efem. Kıtır Kıtır kurabiye vallahi. Çok leziz. Bir de içine kabartma tozu ve vanilya aroması kullandım ben. Pek bi güzel oldu. Demedi demeyin yani.

miktarı isteğe bağlı zencefil ve tarçın (ben taze zencefil kullandım, tadı kuru toz zencefile nazaran daha güzel oluyor)
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı toz tatlandırıcı
3 çorba kaşığı yulaf kepeği
1 yumurta akı

 

 

 

Dukan Mozaik pastası

Dukan çikolatasına benziyor tarif;Bir tavsiye daha...1 kaşık daha süt tozu koyarsanız aslında daha iyi toparlanır..ben ne kadar az koyarsam o kadar light olur diye düşünerek koymadım...

eğer isteniz cam ya da porselen olmayan bir kaba yararak da koyabilirsiniz,kesip yersiniz o zaman da iyi olur..
siz de duruma göre eklersiniz cıvık olduysa...sonra alüminyum folyo ile mozaik şeklini vermeye çalıştım ama kreması fazla cıvık oldu sanırım benim(ben sütü 9-10 kaşık koymuştum o yüzden 6-7 yazdım yukarı) biraz zor şekil verdim,2 kenarını yukarı kaldırdım folyonun akmasın diye buzluğa attım..2 saat sonra donmuştu bile..ben dışarı çıkarıp 10 dk bekledikten sonra yenilmesini tavsiye ederim..öbür türlü donmuş oluyor çok..ya da donmuş haldeyken buzluktan çıkarıp buzdolabına koyabilirsiniz...akacağını sanmam..hep yemeye hazır durur...
Bu karışımı büyükçe bir kasede hazırladım..sonra başka kaba göz kararı yulaf ezmesi koydum..tahminen ortalama 8-10 kaşık filandı..
 iyice karıştırdım aynı çikolata yapar gibi sonra içine 1 yumurta kırdım ,iyice çırptım,baya yedirdim yumurtayı..içine 7-8 damla da fındık aroması koydum(çok yakıştı,zaten mozaiği fındıklı ya da cevizli yapardım ben...yalnız aromayı fazla abartmayın acılık yapıyor)
istenilen miktada tatlandırıcı(ben 3-4 kaşık splenda koydum,tatlı severim ben)
kaşığı kakao(isteğe göre,ben 1,5 koydum) yemek 1-2
kaşığı yağsız süt yemek 6-7
kaşığı süt tozu yemek 3

 

 

Dukan Helvası

güzel olmazsa kepeğim ziyan olmasın diye 1 çorba k. yulaf kepeğini teflon tavada kokusu çıkana kadar kavurdum...ısınmaya ilk başladığında tavuk yemi gibin kokuyor ama biraz daha kavurunca normale dönüyor kokusu... bu arada yakmamaya dikkat ediniz ki acı acı olmasın tadı...ben yarım su bardağından biraz fazla soğuk sütün içine 2 tatlı kaşığı tatlandırıcı attım, bunu sütün tadına bakarak ayarlayabilirsiniz, normalden biraz tatlı olsun ki kepekler de tatlansın...kavrulan kepeklerin üzzerine döktüm, göz göz olana kadar karıştırdım, ocağı kapatıp, tencereye de kapak kapatıp demlenmesini bekledim...fazla bi beklentiniz olmasın, burada çok daha iyi tatlı tarifleri gördüm

 

 

Dukan Kısırı

Normal kısır mantığıyla yapıyoruz...yalnız dikkat edilesi bir nokta, yulaf kepekleri bulgur kadar çok su çekmiyor bu sebeple sıcak suyu fazla koymayın sonra süzmek zorunda kalabilirsiniz(şekil 1.a ben öyle yaptım:))kepekler şiştikten sonra istediğiniz malzemeyle zenginleştirin; domates, dereotu, maydanoz, marul, az biber salçası az da domatis salçası, az nar ekşisi de koydum ben...bi de bi de berrin duymasın ama ucundan accık da zeytinyağısı damlattım:)) şiddetle tavsiye ederim, hakikaten enfes oldu...bundan sonra sebzeli günlerim de kepek ihtiyacımı böyle karşılayacağım...k.validem antakyalı, orada ince bulguru soğan ve domatesle yoğurarak şişiriyorlar, bir sonraki denemem de öyle olacak

 Afiyet bal şeker olsun

 

 

 

 

500 gr tavuk göğsü
4 orta boy patlıcan (ortalama 800 gr)

Malzemeler
4 kişilik
Tavuklu Light Karnıyarık  Patlıcanları saplarını kesmeden yıkayıp kurulayın. Karınlarına boylamasına çizerek fırında yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika kadar pişirin.

Yapılışı
½ kahve fincanı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kekik, nane
2 adet kuru soğan
1 kg domates
100 gr yeşil biber
  Dukan diyeti için bu

Ocaktan aldığınız harcı fırından çıkardığınız patlıcanların içine doldurun, kalan sosu da üstlerine dökün. Ayırdığınız biberleri ve domatesleri dilimleyerek patlıcanların üstünü süsleyin. Yemeğinizi 180 derecede ısıtılmış fırında, 20 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis edin.

Tavuklar rengini değiştirince doğranmış biberleri ve rendelediğiniz domatesleri, tuz ve baharatları ekleyip karnıyarığın içini hazırlayın.

Diğer bir tarafta ince yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleşinceye kadar pişirin. İçine küçük kuşbaşı halinde doğranmış tavukları ilave edip tavuklar pişene kadar çevirin. Biberlerin dört tanesini ve domateslerin birini ayırın. Biberleri ince halkalar halinde doğrayıp domateslerinin kalanı rendeleyin.

 tarifi soğanları suda kavurarak tadını baharatlarla zenginleştirerek deneyebilirsiniz.

 

 

Ton Balıklı Biberler

Biberlerin tohumlarını çıkarın. Biberleri diklemesine dörde bölün. Fırına atıp yumuşayana kadar hafif pişirin. Ton balığını kıyılmış fesleğenle karıştırın. Biberlerin içine koyup biberleri rulo yapın kürdanla tutturun, light krakerler eşliğinde servis edin.

Yapılışı

8-9 yaprak taze fesleğen
1 adet büyük sarı biber
1 adet büyük kırmızı biber
250 gr light ton balığı

Malzemeler
8 kişilik

 

4 su bardağı su

Malzemeler
4 kişilik
Yulaf Ezmeli Çorba  3 adet domates
  2 çorba kaşığı yulaf ezmesi
  1 çorba kaşığı kuru fesleğen
  Domatesi rendeleyin. Yulaf ezmesi ve yağla tencereye alın. Yavaş yavaş karıştırarak pişirin. Üstüne suyu ekleyip, kaynatın. Tencereyi ocaktan almadan önce kuru fesleğeni serpin.

Yapılışı

 

 

Sebze SalatasıSoğan dışındaki sebzeleri doğrayın, yağsız tavada soteleyin veya buharda pişirin. Piyazlık kıyılmış soğanla karıştırın, limon ve sirkeyle tatlandırın. Afiyet olsun. Aşçının notu: Kırmızı soğan tavsiye edilir, kalorisi daha azdır.

Yapılışı
1-2 kaşık limon suyu
3-4 kaşık elma sirkesi
1 küçük soğan
8-10 adet taze fasulye
1 kırmızı biber
1 kabak

Malzemeler
2 kişilik

 

 

 

DUKANBEĞENDİ( SEYİR EVRESİ)Bu yukarıdaki krebin için light peynirimi ve domatesimi koyarak harika bi sandviç yapıyorum süper oluyo..

KAHVALTI İÇİN:

sonra bu karışımdan krebime koyarak ya bohça gibi sarıp,yada rulo gibi sarıp ortadan ikiye keserek servis ediyorum.yanına seyirde olduğu iin salata filan da konulabilir hoş bi servis olur
kuşbaşı tavukgöğsü,mantar,biber,domates yine teflon tencerede kendi suyuyla pişiyo.
tavuğu da sote olarak hazırlıyorum.bu kısım isteğe göre şekillendirilebilir
tavuk:

bunu krep tavasında çok az yağ ile pişiriyorum
yarım çay bardağı light süt ile yapıyorum
 2 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
kaşığı yulaf kepeği yemek 4
bu bildiğimiz dukan krebi ben 2 kişik olsun diye
krep:

TAVUKLU-MANTARLI KREP( SEYİR)

2 parça tavuk göğsünü julyen doğrayıp,üzerine pul biber,kekik,tuz ve yarım limon sıkın.yarım saat kadar bu şekilde marine edin sonra teflon bi tencerede kendi suyuyla pişirin.(ben bunu dukandan önce de yapardım ama o zaman az zeytinyağı da koyuyprdum daha güzel oluyodu ama haşlanmış avuktan sıkılanlar için ii bi alternatif)

LİMONLU TAVUK( ATAK-SEYİR)

kaşığı kadr light süt ekleyin ve karıştırmaya devam edin,tuzunu atın.sonra servis tbağının altına patlıcanı üstüne de etinizi koyup servis yapın..ölçüleri istediğiniz gibi kendiniz de ayarlayabilirsiniz.ben tadını çok beğendim,tabiki normal bi beğendi kadar olmuyo kıvamı ama tadı gayet güzeldi yemek patlıcanlar için : yine yetecek kadar patlıcanı yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup 200 derece fırında közlüyosunuz.sonra közlenen patlıcanların içini çıkarıyosunuz,küçük küçük kıyıyosunuz,yine teflon bi tavanın dibini peçete yardımıyla sıvı yağ ile yağlıyosunuz.dukana uygun olarak çok az yani..sonra yulaf kepeğini kavuruyosunuz..ben 4-5 patlıcan için 4 kaşık yulaf kepeği kavurdum.kepekler kavrulunca patlıcanı ekleyin,1-2 dakika karıştırıp 3-4

Porsiyonunuza kadar yetecek olan yağsız dana kuşbaşı etini bi tencerede bir küçük baş soğan,1 diş sarımsak,çok az tuz ve az miktarda soğuk su ile haşlıyosunuz.ben teflon tencerede yapıyorum mesela bu haşlanma süresinde suyu iyice çekilmiş olunca pul biber vs.ile baharatlandırıyorum.teflon tencerede olduğu için biraz susuz da çeviriyorum sanki yağda kavrulmuş gibi kızarıyo biraz..(ben 500 gr et ile denedim)

 

 

 

 

Derisini çıkarttığım bir bütün tavuğu haşladım.İsteyen belki üzerine çıkmasına yakın light kaşarda koyup eritebilir herhalde güzel olur ama

tam ölçmediğim için tam ölçüyü veremiyorum ama siz bir buçuk su bardağı yoğurda bir yumurta kırın, tuz, yarım tavuksuyu tableti eritip koyun ve bu sosu haşladığınız tavuk suyuyla inceltin baya sulu gibi olacak bu sosu borcama koyun içine haşlanan tavukları iri parcalar halinde koyun küçük bir kap kullanırsanız tavuklar tam anlamıyla sosun içinde kalır ve kızgın fırına atın suyunu hafif çekip üstleri ve yoğurt pembeleşene kadar fırında pişirin.

 

 

KABAK LAZANYASI - Seyir evresi icinAfiyet olsun...

 Pistiginde, firin kabindan cikarirken dagiliyor. O yüzden tabaga koyarken sekil beklemeyin. Ama tadi enfes, yaninda da yogurtla mmhhh....

Ve fırında 200 derecede 10-15 dk.üzerindeki peynirler eriyene kadar pişirin.

icin, bir orta boy top mozarella peyniri yetti. Mozarella kasardan daha az yagli ve kalorisiz oldugu icin mozarella tercih edin. yemek En üstü kabak dlimleri ile bitirin ve üzerine besamel sos sürüp mozarella dilimleriyle kapatin. Istenirse mozarella yerine light kasar ya da light dil peyniri de olabilir. Ancak bana tüm
Bunun üzerine tekrar kabak dilimleri, besamel sos, kiyma konur. Elimizdeki malzeme bitene dek böyle sıralı dizilir. Ancak her 2 katin arasina bir kac da ince kesilmis mozarella peyniri dilimleri koyun.
 Daha sonra orta boy dikdörtgen seklinde bir borcamin en altina biraz besamel sosu yayin. Üzerine yumusamis, az pismis kabak dilimlerini dizin. Üzerine kiyma koyun.

Istenirse besamel sos hic yapilmadan sadece kabak ve kiyma katlari olarak da bu yemegi yapabiliriz.

severim. Ama kendi zevkinize göre miktari ayarlayabilirsiniz. yemek Bu miktarlardaki besamel sos, benim 4 kabakla yaptigim 4 kat sirali yemege az geldi, cünkü ben bol soslu
Karisimi bir kac dakika kisik ateste pisirerek koyulmasini saglayin. Istege göre karabiber ya da muskat (Kücük Hind. cevizi) ekleyebilirsiniz. Ama dikkat sakIn tuz eklemeyin cünkü zaten et suyu tableti yeterince tuzlu oluyor.
Dükan bunun yagi alinmis tablet olmasi gerektigini belirtmis ama öyle light et suyu tableti piyasada var mi acikcasi bilmiyorum, bulabilirseniz siz light kullanin. Ya da aslinda en güzeli evde kendiniz yapin. )
 250 gr yagsiz sütle 1 corba kasigi misir ununu karistirdiktan sonra, yagi alinmis 1 et suyu tabletini ilave edin.(Ben normal et suyu tableti kullandim,

- BESAMEL SOS;

yapilir. Yani; tarifi Baska bir tarafta da, Dükan Diyeti Kitabinin 190. sayfasindaki besamel sos

Piştikten sonra içine taze fesleğen de ekleyebilirsiniz.
En son doğranmış domatesler ve baharatlar eklenir. Istenirse bir tatli kasigi sulandirilmis salca da eklenir.
Diger tarafta da da önce kücük küp küp kesilmis soganlar ve ezilmis sarimsak cok az suda kavurulur. Sonra kiyma eklenir.


Kabaklar uzunlamasına 1 parmak kalınlığında dilimlenir. Bu dilimleri ister suda haslayin, ister yagli kagit serili tepside firinda pisirin. Amac yumusamasini ve az pismesini saglamak. Ya da tost makinesinde de kabaklar önlü arkali izgara yapilabilir.

1 orta boy top mozarella peyniri (Istenirse mozarella yerine light kasar ya da light dil peyniri de olabilir.)
Istediginiz tüm baharatlar
Istenirse 1 kücük tatli kasigi salca
1 sogan
200 gr kiyma
3 diş sarımsak
1 doğranmış domates
4 kabak

icin; yemek Ana

(2 Kisilik)

MALZEMELER:


Eger evde patlican da varsa patlıcan ve kabak karışık da yapabilirsiniz. Ya da sadece kabaktan veya sadece patlicandan da müthiş oluyor.



Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Doğum Sonrası Kilo Verme

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...