Çiçek Ekmek

04/18/2011 15:30:00



Çiçek Ekmek

Malzemeler

1 Su Bardağı (200 ml) Ilık Süt
1 Su Bardağı (200 ml) Ilık Su
3 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
2 Tatlı Kaşığı Şeker
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Un (5 su bardağından biraz fazla)
1 yumurta sarısı (benim ilavem)
Yapılışı

Ilık su, ılık süt, maya ve şekeri karıştırın. Kabarması için 10 dakika ılık ortamda bekletin.
Bir miktar unu tuz ile birlikte eleyin. Unun ortasını açarak, içine sıvıyağ ve mayalı karışımı ekleyin.
Azar azar un ekleyerek, yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Yine ılık bir ortamda 1 saat kabarması için bekletin. Süre sonunda hamurunuz en az iki kat kabarmış olmalı.
Kabaran hamuru son bir kez yoğurun, istediğiniz şekli verip, 10-15 dk. daha bekletin.
Üzerine yumurta sarısı ve susam serperek, 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

(hunerlibayanlar.blogspot.com adresinden alınmıştır.)


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Miniklere Nefis Tatlar

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...