Konserve Doğranmış Domates

Ynt: Konserve Doğranmış Domates

09/04/2012 11:40:00

Sezin,


Tencerede kavanoz kaynatarak yapacaksan, sımsıkı kapalı olmalı ve kaynadıktan sonra açmamalısın. Kaynarken kapakların kabardığını görebilirsin de zaten. 

Yok mahsülleri tencerede kaynatıp kavanozlara koyacaksan sonradan sımsıkı kapatıyorsun.

Her iki şekilde de yapsan 1 gün ters olarak beklemeli kavanoz.

Ynt: Konserve Doğranmış Domates

09/04/2012 11:41:00

Geçen senelerde biz de yapmıştık. Ama sadece domatesleri rendeleyip, içine tuz-z.yağı vs. ilave etmeden, hiç kaynetmeden, buzdolabı poşetlerine koyup, derin dondurucuya atmıştık. Bu yöntem kolay fakat derin dondurucu da yer kaplıyor, başka şeyler (barbunya, bezelye vs.) koymak isteyince sıkıntı oluyor. O nedenle sanki konserve yapmak daha mantıklı gelmeye başladı.

Bu sene hiç hazırlık yapmadım. Hatta artık geç kaldığımı düşünüyordum ki, Burçak'ın bu başlığını gördüm. Hemen sorayım dedim:)

Yoksa pek anladığım yok:)

Ynt: Konserve Doğranmış Domates

09/04/2012 11:43:00

Başak  yağmur yağdığı için Bursa'da artık son 1,5 hafta domatesler için :) yani hala vaktin var. 

Ynt: Konserve Doğranmış Domates

09/04/2012 11:44:00

İnşallah fırsat bulur yapabilirim:) Kışın çok iyi oluyor.

Ynt: Konserve Doğranmış Domates

09/04/2012 11:46:00

saglıkla afiyetle yersiniz umarım:)
bende cok yaparım gecen eylül ayında annemle birlikte 150 ye yakın kavonoz yapmıştım bütün kış domates sularıyla yaparım yemekleri  cok da güzel olur
ben bu kadar uğraşmıyorum ama :( yıkayıp blendırden geçirip kavanozlara doldurup kapakları sıkıca kapatıp 15 dk kaynatıp işi bitiriyorum :))))

Ynt: Konserve Doğranmış Domates

09/04/2012 12:06:00

seninki daha kolaymış peki sen yağ tuz koyuyormusun yoseduru

Ynt: Konserve Doğranmış Domates

09/04/2012 12:10:00

hiçbirşey koymuyorum sadece bikeresinde iri tuzlardan bitutam kymustum ama bi fark yoktu

Ynt: Konserve Doğranmış Domates

09/04/2012 12:14:00

tamam efe küçük dolayısıyla uzun zamanım yok ben bu tarifi uygulayacağım güzel bilgiler için teşekkürler şefteli kompostosunuda yapacağım elmayıda kurutuyorum aynısı oluyor

Ynt: Konserve Doğranmış Domates

09/04/2012 12:44:00


bunlar da benim konservelerim.Ben genelde domates konservesini maden suyu şişelerine yapıyorum.Tek kullanımlık çok güzel oluyor.Domatesi rondodan geçirip içine biraz tuz koyup kapağını kapatıyorum ve sonra suyla dolu tencerede kaynatılıyor.Kaynayınca ters çeviriyorum.Kırmızı biberle de yaptığım ise kırmızı biberi közleyip kabuklarını soyuyorum ve çekirdeklerini çıkarıyorum.Ayrı bir kapta sirke ve yağ karışımı hazırlayıp biberleri içine koyuyorum ve kavanozlara bu karışımla bereber diziyorum.içine de biraz sarmısak,defne yaprağı ve tane karabiber koyup ağzını sıkıca kapatıyorum.sonra su dolu tencerede kaynatıp ters çeviriyorum.çok lezzetli oluyor deneyin.

Ynt: Konserve Doğranmış Domates

09/04/2012 12:47:00

Soda şişesini kapağı nasıl geri kapanabiliyor ki?


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Mutfak Sırları

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...