Ispanaklı börek

08/02/2012 10:54:00

         ·400 grlık  ıspanak

         ·3 yufka

         ·2 su bardağı süt

         ·2 çorba kaşığı ( tepeleme değil) un

         ·1 yemek kaşığı tereyağı

         ·2 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri

         ·1 paket krema

         ·1 yumurta sarısı

         ·Tuz, karabiber

Ispanakları kaynar suya atıp bir kenarda bekletin.

Tereyağında unu hafifçe kavurduktan sonra sütü ekleyerek, devamlı karıştırıp topaklanmasını önleyerek beşamel sos hazırlayın.

Ispanakları süzüp, beşamel sosun içine atıp karıştırın.

Kaşarpeyniri ve damak zevkinize göre tuz ve karabiber ekleyin.

Bir yufkayı bütün bir şekilde düz bir zemine yayın. Önce kremayla ıslatın, sonra ıspanaklı harçtan ekleyin. Diğer yufkaları da bu sırayla ilk yufkanın üzerine kapatın. En alt yufkanın üzerine harcın 1/5 i, diğer katlara 2/5 i gelecek şekilde yayın ki en alt kat fazla malzeme yüzünden çatlamasın.

Yufkaları rulo şeklinde sarın. Sardıktan sonra tam ortadan keserek tepsiye iki parça halinde yerleştirin.

Ruloların üzerine yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dk pişirin.

Afiyet olsun.


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
ÇAY SAATİ

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...