iftara ne pişirelim.com

Ynt: iftara ne pişirelim.com

08/20/2010 13:51:00

Annemler geliyor bu akşam, yehu:)

Buğdaylı yoğurt çorbası
Zeytinyağlı taze fasülye
Patlıcan musakka
Bulgur pilavı

Kandırmacalar: Kahvaltılıklar, sigara böreği, salata, cacık, çay, meyve, tatlı

Ynt: iftara ne pişirelim.com

08/20/2010 13:53:00

annen yaninda mi getircek bunlari yoksa sen mi yaptin perihaaan

Ynt: iftara ne pişirelim.com

08/20/2010 13:58:00

Zeytinyağlı taze fasülyemiz vardı zaten, musakkanın malzemelerini ben gidene kadar eşim hazırlamıştı sağolsun, ben birleştirdim sadece, fırınlaması kaldı,  çorba kolaydı, on dakikalık işi var, pilavı da gidince yapacağımdır, hatta kocama ağlayacağımdır, seninkinin tadı başka oluyor diyeceğimdir:) Kayınvalideme sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, mutfakta başarılı bir evlat yetiştirdiği için.

Ynt: iftara ne pişirelim.com

08/23/2010 08:16:00

Ülküüüüüü nerde fellahin fotosu?

Ynt: iftara ne pişirelim.com

08/23/2010 08:46:00

yaptim yaptim, 2 gun yedim, oyle bir tok tuttu ki sahurda bile bisey yemedim (abarttim sanirim yeme isini). ama fotograf cekmedim cunkuuu koftenin icine salca atmamisim, sosuna koymustum salcayi. beyaz beyaz da goruntu pek guzel degildi.

eveeet simdi ne denesek?

gunduz boyle kafaya takmadin mi aksam yapilmiyor.

Ynt: iftara ne pişirelim.com

08/23/2010 08:54:00

Yalancı mantı tavsiye ediyorum şefim. Hani şu mantı makarnalar var, haşlıyorsun, bir yandan da domatesli kıymalı sos yapıp karıştırıyorsun, üstüne sarımsaklı yoğurt, yağda kızdırılmış pulbiber ve nane.

Ynt: iftara ne pişirelim.com

08/23/2010 08:57:00

cok iyi fikir! yalniz, sarimsak komasi diye birsey yoktur, degil mi? bugunlerde sarimsaga fazla yuklendik de.

Ynt: iftara ne pişirelim.com

08/23/2010 09:14:00

Cumayı Cumartesiye baglayan gece sozum ona saatimi kurmustum sahura kalkacagım diye. Ya saat caldı ben duymadım (yuksek ihtimal) ya da saat hic calmadı .. sonucta bir kalktim sabah olmus. 23 saat ac yasayarak 15 aylık cocukla bogusma rekorunu elimde tutmaktayım, mutluyum, guruluyum...

Ynt: iftara ne pişirelim.com

08/23/2010 09:39:00

perihan bak bende annemin yöntemini ekleyim..annem biraz sıvı yağ ile kelebek makarnayı kavurur.. ama sık karıştırılacak .acık kahverengı koyu pembe olunca su ekleyıp sulu haşlıyorsun..
yanı pıstıgınde hafıf sulu kalıyor hatta bır parmak geckın (kayserı mantısı da sulu olur mesela :)
sonra kıymalı soganlı salcalı sos.. ve sarmısaklı yogurt.. bır de boyle dene :) degısık oluyor (bızım orda tepsı mantısı vardır bos yapılıp fırında kızartılır ona benzıyor tadı ama ılla tam suzme olmıcak sulu olcak ) canım cektı vallahı :)

yaseminaaa Allah kabul etsin :) tebrıkler

Ynt: iftara ne pişirelim.com

08/23/2010 09:39:00

vay yaseminaaa bravo valla. ben o kadarina cesaret edemezdim.
ya perihan ve Ülkü ben sevmiyom bu haslama mantiyi, hele ki hazir makarnadan yapilani hiiiiç. bilmem bilir misiniz Trakyada manti, firinda kizartilir, sonra üzerine sicak su dökülüp haslanir. annemler (eskiden ben de yardim ederdim) fazlacana yapip, kizartip nofrosta atiyor, misafir geldi mi hemen çikar, sıcak suyka hasla firinda, 15 dakikada hazir. yeme de yaninda yat durumu.
bizim bu aksamki menü:
domates corbasi
citir paneli tavuk kizartma
pilav
hepsini eve gidince yapmayi planliyorum, nasil yetistireceksem, bakalim görcez...


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Her Gün Bir Ev Yemeği Menüsü..

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...