iftara ne pişirelim.com

Ynt: iftara ne pişirelim.com

09/07/2010 07:14:00

yasemin, kalabalikla iftarin tadi ayri guzel olur.

emine, hani abim de demis ya, nasreddin hoca der ki "konyada helvayi adama dove dove yedirirler" :) yemegin ve davetlerin ozel yeri vardir konyada, misafirleri hatta tanimadiklarini, yoldan gecenleri (tanri misafirlerini), dugunde cevre ahaliyi (genelde 1000 kisilik olur dugun yemekleri) iyice doyurmak esastir. size da soframizda yer bulunur, gelin siz :) valla ayarlayalim bir haftasonu dugun yemegine gidelim.

Ynt: iftara ne pişirelim.com

09/07/2010 07:17:00

biz de bu aksam kalabaligiz:
esimin Amerika'dan halasi geliyor birazdan.
Kayinvaldeler
Görümceler

menümüz:
domates çorbasi
zeytinyagli taze fasulye
tepsi mantisi
tatli: oturtma (baklava da, sekli degisik iste)

Ynt: iftara ne pişirelim.com

09/07/2010 07:18:00

ah ne güzel olur Ülkü, çok heveslendim valla:) ama benim kocayi ikna etmek güç, böyle seyler için maalesef. olsun iyi bir aninda denemek lazim. olmadi ben Beyza'yla atlar gelirim:) ay hayal kurmasi bile güzel

Ynt: iftara ne pişirelim.com

09/07/2010 07:36:00

bizim orda bayramın ilk günü yahni denir (soğanı biraz bolca nohut yemeği olur/du) ama ikinci kez giresuna gidiyoruz. bir nane olmuyor :) bildiğiniz kahvaltı..

ülkü karı- koca konyalımısınız?

Ynt: iftara ne pişirelim.com

09/07/2010 07:48:00

ellerine saglik emine, yaptin mi yemekleri?
tepsi mantisi ve oturtmanin yufkasini kendin mi aciyorsun?

yahniyi bilirim sumeyye.
yok ben konyaliyim, esim aydinli.
birbirine tamamen zit iki mutfak.
aydinda sadece zeytinyagi kullaniliyor ve kirmizi etli yemek hic yapmiyorlar.

esim yaprak sarmasina takmis durumda. ben etli yaprak sarmasini cok severim, sofranin agir yemegidir, her bayramda teyzem-annem ozenir yapar, esim agzina koymaz.. aydinda zeytinyaglisini yapiyorlar ama hakkini vereyim cok guzel yapiyorlar, ben de artik oyle yapiyorum, buna bayilir esim: 

yesil sogan, maydanoz, az dereotu, toz kirmizi biber, cok az nar eksisi, cok cok bol salca (iyice kirmizi oluyor ici, ayrica tencereye salca konmuyor), bol zeytinyagi, tabii pirinc.

Ynt: iftara ne pişirelim.com

09/07/2010 07:57:00

bizde de misafırlere et bocalama olur her yemege.. ancak annemler almanyadan sanırım doğu batı vs her mutfağı sokmuşlar hayatlarına..
ben mesela artık etli yemek sevmiyorum. eti et olarak (kavurma-ızgara-haşlama) sebzeyide bol ve egeden gelen zeytin yağlarını bocalama suretiyle :P ve zeytinyağlı yemek-çoban salata-karpuz ve ekmek menüsüne hiç ama hiç doyduğumu bilmem :)
mesela bizim orada hamur işleri ganidir.. her türlü. ama bizim de beslenme tarzı değişti.. şimdi hafif takılıyoruz ama bulduk mu yumuluyoruz :) bayramda seyranda.
haa bir de bayramda tabakta olanlar şöyle oluyor;
yaprak sarma - cevizli baklava - tuzlu bir kurabiye


ülkü bizde de zeytinyağlı yaprak sarma bol renki olur.. ben sarmada pirinci beyaz gördüğümde çok sevmem mesela..

:)

mm kayseride bayram özledim ben!!!
evlilikte en zorlandığım şeylerin başında zaten bu.. :( artık aile değil aileler olması..

Ynt: iftara ne pişirelim.com

09/07/2010 07:59:00

yemekler hazir ülkü.
ama agir yemeklere benim elim degmedi.
mantiyi da tatliyi da annemler yapti, (yardim etmisligim var ama kendi basima yapmisligim yok) ben servis yapicam:)

bu arada sarma tarifi güzelmis Ülkü, salcayi içine koymaz bizimkiler, farklilastirir, denemek lazim. tesekkür

Ynt: iftara ne pişirelim.com

09/07/2010 08:00:00

bende öyle kalabalık bir sofraya oturmayı istiyorum ama eşimin ailesinde o yok maalesef:(

Ynt: iftara ne pişirelim.com

09/07/2010 08:06:00

eşinde adıge mı?

Ynt: iftara ne pişirelim.com

09/07/2010 08:09:00

:) yok gürcü bizden sayılır :P kim görse sen çerkes misin diyormuş.Çok bozuluyorr


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Her Gün Bir Ev Yemeği Menüsü..

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...