Çorba

<123>

Ynt: Çorba

07/26/2012 11:45:00

Merve yarma dedigin aşurelik bugday degil di mi?
benim evde asurelik bugdayım var, onunla yapsam bu çorbayı olur mu?
aşurelik bugdayı aksamdan ıslamak yerine haşlamak mı gerekir?

Ynt: Çorba

07/26/2012 11:48:00

eksik açılmıştır kanımca, daha sonra girmek istersen 


ayran aşı çorbası vardır, soğuk soğuk. O da harika olur
 
iyice haşlanmış buğday
haşlanmış kuru fasulye-nohut

tercihen torba yoğurdu sulandırılır, çorba kıvamına getirilir 
içine de haşlamış taneler atılır. (- Buğdayın suyu kaldıysa süzmeden yoğurda ilave edilebilir, suyu daha az koyarsınız o zaman-)
ince kıyılmış bol dere otu ve tuz  ilave edilir. 
Harika olur

Ynt: Çorba

07/26/2012 11:55:00



Soğuk ayran aşı çorbası


malzemeler

1 bardak nohut
1 bardak kuru fasülye
2 bardak darı
500gr yoğurt
su
kuru nane


nohut, kuru fasülye ve darıyı akşamdan ıslatınız.
ertesi gün düdüklü tencerede 20-25dk pişirin.
piştikten sonra iyice çırptığınız yoğurtu dilediğiniz kadar sulandırın.ben çok sulandırmıyorum :)
haşladığınız nohut ,kuru fasülye ve darıyı yoğurt ile harmanlayıp içerisine kuru nane atınız.
süslemek için üzerine de nane dökünüz.afiyet olsun :)







Ynt: Çorba

07/30/2012 13:12:00

Yayla çorbası

1 su brd yoğurt
1 yumurta
1  ymk kaşığı un
tuz/nane/karabiber
1+ 1/2 ymk kaşığı tereyağ
1/2çay brd pirinç (bulgur koyarım sıkça)
4 su brd su (duruma göre et suyu da karıştırırım)

su hariç tüm malzemeleri tencerede karıştırırım, suyu ekler ocağa koyar pişiririm. Tembel  işi  ama kesilmez hiç :)

Ynt: Çorba

07/30/2012 13:18:00

tam olarak yayla çorbasi olmasa da içinde yogurt, pirinc, nohut, et olan bir corba/yemek:)) asagidaki olculerden 9 kisiye yetecek kadar çorba cikiyor.  


ben en son 1 kahve fincani pirinc, bir avuc haslanmıs nohut be 1 avuc et ile 3 kisiye yetecek kadar yaptım. bereketli bir corba:)
 

Ynt: Çorba

07/30/2012 13:23:00

Merve'den:


1 yumurta, 2 yk.un, 1 su bardağı yoğurt hepsini karıştırırım sonra 8 bardak kadar su koyarım yavaş yavaş pişiririm o esnada 1 çay bardağı kadar pirinç koyarım.. kaynadıktan sonra tereyağında nane yakıp üzerine dölerim bir de tuz tabi ..  

Ynt: Çorba

Ynt: Çorba

07/30/2012 13:41:00


http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/09/yayla_orbas_ve_.html



Güneş paylaşmıştı o günden beri bunu yapıyorum.Haşlanmış buğday ile de çok lezzetli oluyor. 

Ynt: Çorba

Ynt: Çorba

08/03/2012 12:14:00

Karatay Mutfağı'nda Çorbalar

  • Vitaminlerinin kaybolmaması için kısık veya orta ateşte pişirilmeli.
  • Pürüzsüz olsun diye blender'dan geçirmek yanlış bir uygulama; blenderlayarak sebzelerin ve etin kimyası bozulmakta, besin değeri düşmekte.
  • En sağlıklısı çorba malzelerini bütün kullanmak, rendelemek veya minik minik dogramaktır. Mutlaka süzülmeliyse plastik veya küflü tel kevgir değil çelik veya boya kullanılmamış emaye süzgeç kullanılmalı.
  • Çorba hazırlanırken yapılan en büyük yanlışlardan biri, önce soğanı yağda pembeleştirmek ya da un veya yağı kavurarak kıvam artırmaya çalışmaktır. Bunlar çorbanın glisemik indeksini yükseltip sağlıksız olmasına sebep olmaktadır.
  • Karatay Mutfağı'nda çorbalara lezzet katmak için unsuz olarak sütlü, yoğurtlu, limonlu ya da sirkeli terbiyeler tercih edilir.
  • Un sadece tarhanada serbest.
  • Çorbalarda et suyu, kemik suyu veya tavuk suyu kullanılabilir. Ancak hazır et-tavuk suyu tabletleri yasak. Tıpkı hazır çorbaların yasak oldugu gibi.
  • Çorbalarda tereyağı ve soğuk sıkma zeytinyağı rahatlıkla kullanılabilir. Çorbanın yağı fazla kaçtıysa içine birkaç kez bir marul yaprağı sokup çıkarılmalıdır. 
  • Karatay Diyeti'nde nişastalı olduğu için nohut yemeği önerilmiyor. Ancak çorbalarda kıvam için un yerine az miktarda nohut kullanılabilir.

<123>

Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
İftar ve Sahur Menüleri - Ramazan Sohbetleri

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...