Çorba

<123>

Ynt: Çorba

08/03/2012 12:18:00

emine cok tesekkurler.

mesela sehriye corbasinin tarifi var mi? yazabilir misin?

Ynt: Çorba

08/03/2012 12:31:00

Ülkücüm kitapta şehriye çorbasının tarifi yok.
şehriye ile ilgili de bir yerde işlenmiş ürün oldugu için kullanılmamasını söylüyor, lakin nerde okudugmu bulamadim. bulursam buraya yazacagim.
ancak Pinar'dan aldigimiz sehriye dogaldir, islemden gecmemistir diye düsünüyorum, bunu sormali belki de hocaya

Ynt: Çorba

08/03/2012 12:48:00

anladim. sehriye diye sormamin sebebi aslind, yogunlastirmak icin un degil sut-yogurt kullanin demis ya, tariflerde onun bir ornegi var mi diyeydi.

Ynt: Çorba

08/03/2012 12:54:00

mesela Kereviz Çorbası için şöyle diyor:
sebzeler pişince zeytinyağını koyup bir taşım kaynatın, ocağı kapatın ve hazırladığınız terbiyeyi, karıştırarak çorbaya ilave edin.

sütlü terbiye: 1 yumurta sarısı + 1 bardak süt
limonlu terbiye: 1 yumurta sarısı + yarım limonun suyu
yogurtlu terbiye: 1 yumurta sarısı + 1 çay bardağı yoğurt + yarım limonun suyu
sirkeli sarımsaklı terbiye: 2-3 diş sarımsak + 1/3 çay bardağı sirke

terbiyeler çorbalar piştikten sonra ocak kapatılıp tencereye eklenir. diyor

Ynt: Çorba

08/03/2012 12:57:00

sagolasin. ben undan baska birsey kullanmamistim, hemen aksam deneyecegim.


Ynt: Çorba

08/03/2012 13:00:00

Şehriye yerine ince kesilmiş erişte olmaz mı?

Ynt: Çorba

08/03/2012 13:09:00

Perihan Karatay Mutfagı'nda tam bugay unu ve geleneksel yöntemlerle yapılmıs unlu gıdaları az miktarda kullanmak serbest benim anladıgım.
bu sekilde yapılmıs eriste kullanabilirsin benim anladıgım

Ynt: Çorba

08/06/2012 08:31:00

benimde Çorbada tuzum olsun :)) buda benim Ezogelin çorbam acaip lezzetli oluyor akşama bunu yapacaktım ama Dometese döndüm sanırım :) resimli anlatım :)


Ynt: Çorba

08/09/2012 12:59:00

Karatay Buğday Çorbası

1 çay bardağı buğdayı 5 bardak su ile düdüklü tencerede 20 dakika haşla.

Buğdaylar haşlandıktan sonra; haşlama suyundan 2 bardağı ayır; eğer daha fazla suyu kaldıysa onu başka bir yemekte kullanmak üzere başka bir yere koy.

 

1 bardak yoğurt (katı yoğurt olsun, mümkünse süzme yoğurt)

1 yumurta sarısı

yarım çay bardağı süt

2 bardak haşlanmış buğday suyunu

başka bir tencerede iyice karıştır, tamamen pürüzsüz olsun. Sonra ocağın altını yak, kısık ateşte arada karıştır; ısınmaya başlayınca tuz ve karabiber ile haşladığın buğdayı ekle. Kaynamasına gerek yok, iyice ısınınca kapat.

 

Küçük bir tavada 1 tepeleme kaşık tereyağını erit, üstüne kırmızı toz biber (dilersen acı pul biber), kekik, kuru naneyi yakmadan cızırdat.


Yağlı karışımı çorbanın üstüne ekle; iyice karıştır.


not: Kratay 1 bardak bugday suyu kullanıyordu, ben iki bardak kullandım farklı olarak. 

Ynt: Çorba

08/09/2012 14:51:00

yogurt corbasinin aynisiymis yapilisi. 

sadece ben yumurta sarisi yerine yumurtanin tamamini koyuyorum ve sut koymuyorum.
konyanin dag koylerinde bugdayla yapilir, icindeyse pirincle (+istege bagli nohutla) yapilir.

ilk yapisimda boyle yapacagim, sagol canim.

<123>

Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
İftar ve Sahur Menüleri - Ramazan Sohbetleri

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...