yılbaşı menüsü

Ynt: yılbaşı menüsü

12/26/2011 12:19:00

hulya harika görünüyor ellerine sağlık:)

Ynt: yılbaşı menüsü

12/26/2011 12:25:00

tesekkurler emp ,
kanama devam  ,lutfen hergun bı tarf vermeye devm edın bnm cok ısıme yarıyor, mesala oglumn dogum gunu ıcın kanepe , zeytınyaglılar ve yıne borek ama sıradısı olsunugur boceklerı gıbı sevımlı olsunlr tesekulr bu arada

Ynt: yılbaşı menüsü

12/26/2011 12:28:00

çok teşekkürler ;)

Ynt: yılbaşı menüsü

12/26/2011 12:31:00

çok teşekkürler mutlaka yapıcam bu tarifi.

Ynt: yılbaşı menüsü

12/26/2011 12:34:00

hulya balık-deniz ürünü tarifin var mı? 

Ynt: yılbaşı menüsü

12/26/2011 12:36:00

eltteacher inan çok fazla bilmiyorum. bildiklerimi paylaşırım.çocuklar için şirin ve basit bir kurabiye tarifi vereyim ve onların tutabileceği kadar minik börek..

Ynt: yılbaşı menüsü

12/26/2011 12:37:00

ıyıolur  malum dogum gunune cocuklar gelecek mınık ellerı ııcn super olur teskurler buarada sımdıden

Ynt: yılbaşı menüsü

12/26/2011 12:58:00

balık tariflerim var
deniz ürünü tereyağlı karides var sadece

Ynt: yılbaşı menüsü

12/26/2011 13:00:00

Fırında Pratik Çipura

Efendim akşam yorgun argın eve gidiyorsunuz, ne pişirsem diye düşünürken bir bakıyorsunuz mutfakta küçük bir sürpriz! En sevdiğiniz balık tezganın üzerine gelmiş ve poşetten size gülümsüyor

Tamam diyelim ki siz böyle bir sürprizle karşılaşmadınız; o zaman eve giderken balıkçının önünden geçiyorsunuz ve balık keyfinizi haftasonuna ertelemeden hemen bir tane çipura kapıyorsunuz.

Size yazacağım pratik tarif sayesinde balığınız 25 dakikada pişiyor ve siz salatayı yaparken balığınız hazır oluyor. Hem kendi buharında piştiği için çok sağlıklı, hem de kapalı olarak piştiği için mutfağı kokutmuyor. Sanırım bunlar biz bayanlar için iki önemli kriter

Fırında Pratik Çipura

Malzemeler:

  • 2 adet çipura
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1/2 adet limon
  • 10 dal maydanoz
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

1. Çipurayı ayıklayın ve iki yanına bıçakla çizik atın. (Baş tarafından, kuyruk tarafına doğru)

2. Fırın kabını, borcam veya tepsiye alüminyum folyoyu yayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını döküp elinizle folyoyu yağlayın.

3. Çipuraları yanyana koyun. Balığın içini tuzlayın ve yarım ay şeklinde doğranan kuru soğanları yerleştirin. Balıkların üzerine kalan soğanları, limon dilimlerini, maydanozları ve defne yapraklarını dizin.

4. Bir parça daha alüminyum folyo koparın ve balıkların üzerine kapatın. Diğer folyo ile kenarlardan birleştirip içe doğru kıvırarak hava almayacak şekilde kapatın.

5. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, 25 dakika pişirin.

6. Piştikten sonra folyoyu dikkatlice açın ve servis tabağına yerleştirin.

Afiyet olsun…

Ynt: yılbaşı menüsü

12/26/2011 13:01:00

Ben bu tarifi şöyle yapıyoru martık, yağlı kağıdın üzerine direk bu şekilde malzemeleri koyup, üzerine folyo kapatmadan pişiriyorum, 50-60 dk yetiyor. afiyet olsun
kızarmış oluyor, ızgara gibi...


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Her Gün Bir Ev Yemeği Menüsü..

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...