Yemek önerileri

<12>
09/13/2012 05:00:00

Çok miktarda bile kolaylıkla yapılabilecek ve çocukların damak tadına hitap eden yemekler, tarifler..

Ynt: Yemek önerileri

09/13/2012 05:09:00

fırın mücver
rulo köfte
dalyan köfte
lorlu yulaf ezmeli kurabiye
üçlü pilav (bulgur, şehriye ve pirinçten oluşur)

Ynt: Yemek önerileri

09/13/2012 05:13:00

Bigee sadece yemek isimlerini yazmakla olmaz yav tarifde alalım benim gibi mutfak cahili analar için tarif şart diyorum.

Ynt: Yemek önerileri

09/13/2012 05:14:00

çok bilindikler için yazmayalım diye düşünmüştüm, yemeğin tarifi istendiğinde verelim gibi gelmişti aklıma nihal.. nasıl istiyorsanız öyle uygulayalım.. büyük bir yemek defterine dönüştürebiliriz

Ynt: Yemek önerileri

09/13/2012 05:19:00


Bigem
 ıspanak sevmeyen kuzularıma bir tarif (bir yerde görmüştüm denedim bartu çok seviyor)


Gerekli Malzemeler

YARIM KG.ISPANAK, 1 SOĞAN , AZ KAŞAR.AZ BEYAZ PEYNİR , 1 YUMURTA, 4 ÇORBA KAŞIĞI UN , TUZ VE KARABİBER , KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ(AZ)

Yemeğin Tarifi

1 SOĞANIMIZI RENDELEYİP İYİCE YIKANMIŞ VE İNCE KIYILMIŞ ISPANAKLARI AZ YAĞDA BİRAZ SUYUNU ÇEKENE KADAR KAVURUN İÇİNE BAHARAT VE TUZUNU İLAVE EDELİM SONRA SOĞUMAYA BIRAKALIM SOĞUDUKTAN SONRADA 1 YUMRTAMIZI UNUMUZU VE ISPANAĞIMIZI,VE RENDENLENMİŞ PEYNİRLERİ İLAVE EDİP KAŞIKLA YUĞURMA YAPABİLİRSİNİZ AZ YAĞI TAVAYA KOYUP KAŞIK KAŞIK DÖKÜP MÜCVER ŞEKLİNDE PİŞİRELİM.ÖZLLİKLE ISPANAK SEVMEYEN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN VE BİZİM İÇİN ÇOK LEZİZ BİYEMEK(YANINDA MAKARNA İLE SERVİS EDEBİLİRSİNİZ :) ) AFİYEEET OLSUN

Ynt: Yemek önerileri

09/13/2012 06:13:00

üçlü pilav nasıl birşey? tarif verir misiniz?

Ynt: Yemek önerileri

09/13/2012 06:16:00

Çok bilindik dediklerinin hiçbirini ben bilmiyorum mesela Bige :(
bu yazdıklarının hiçbirini yapmadım ben mesela :S

Ynt: Yemek önerileri

09/13/2012 06:21:00

pilavımızda bulgur ve pirinçe 1 ölçüye 1,5 ölçü , şehriye içinde 1 ölçüye 2 ölçü su (etsuyu)kullanılıyor.

1 çay bardağı arpa ya da yıldız şehriye
1 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı pirinç
yağ
tuz
5 çay bardağı su

tenceremizde yağımızı kızdırıyoruz
içine ilk olarak şehriyemizi koyup kavuruyoruz
şehriyeler pembeleşince ikinci olarak bulgurumuzu ekliyoruz ve  kavuruyoruz
bulgurlarda çok az kavrulduktan sonra içine pirincimizi de ekliyoruz ve yine kavuruyoruz
kavurma işi tamamlanınca içine 5 bardak suyumuzu eklıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz
pilavımız suyunu cekince üzerine bi havlu kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz

gayet lezzetli oluyor..

BİR DE BUNU BULDUM BU DAHA FAYDALI GÖRÜNÜYOR:
Pirinç pilavı yapmaya karar vermişken malzemelerin hepsinin az az torbaların dibinde kaldığını gördüm. Ben de karışık pilav yapmaya karar verdim. Sonuçta hepsinin ayrı ayrı pilavları olabiliyor. Sadece su çekme oranları değişik. Bu nedenle bulgura iki ölçü su, pirinç ve arpa şehriyeye bir buçuk ölçü su tarttım. Çok da güzel oldu. Mutfağımda yarım kalan malzemeleri değerlendirdiğim zaman pişirdiğim yemek daha bir lezzetli geliyor.

MALZEMELERİ:
135 gram pilavlık bulgur
400 gram pirinç (yarım saat ılık suda tuzla bekletilmiş)
130 gram arpa şehriye
1 çay bardağı çiçekyağı
1 çay kaşığı tuz
2 adet paprika biber
2 adet taze soğan
1 çay kaşığı kurutulmuş dereotu
1çay kaşığı kurutulmuş maydonoz
135X2 su = 270 gram bulgur için
400X1,5 su = 600 gram pirinç için
130X1,5 su = 195 gram arpa şehriye için
YAPILIŞI:
1- Çelik tencerede çiçekyağını az kızdırıp ince doğranmış taze soğan ve paprika biberleri ekleyelim. Üç dakika kavurup arpa şehriyeyi ekleyelim. Şehriyeler pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edelim.
2- Suyu ilave edip kaynamasını bekleyelim. Su kaynayınca yıkanıp süzülmüş pirinci ve bulguru ekleyelim.
3- Tuz, dereotu ve maydonozu da ekleyip 5 dakika göz göz olmasını bekleyelim. Ateşi iyice kısıp 10 dakika demlendirelim. Ocağı kapattıktan bir süre sonra pilavımızı yanlardan ortaya doğru karıştıralım.
http://kaminetto.blogspot.com/2010/12/bulgurlu-ve-arpa-sehriyeli-pirinc-pilav.html

Ynt: Yemek önerileri

09/13/2012 06:26:00

güveç pilavı düştü şimdi aklıma.. tarifi bulayım buraya koyayım..

nihalcim söylediğim yemeklerin tariflerini evden getirmeliyim

Ynt: Yemek önerileri

09/13/2012 06:30:00

sağol Bige..aslında normal pilav gibi yani. rendelenmiş soğan ve sarımsak da yakışır..deneyeyim ben bunu :)

Ynt: Yemek önerileri

09/13/2012 06:32:00

vaktiyle pişirdim ben bunu.. ama baştan sona güvecin içinde yaptım ve üzerine de kaşar koymadım.. çok lezzetli olmuştu ve güveçten dereotunun kokusu aylarca çıkmamıştı.. aklıma düşmüşken ve hazır evde mantarım varken bu akşam yine yapayım!


Malzemeler 
2 su bardağı pirinç
125 gr tereyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
6 adet mantar
1 çorba kaşığı salça
1 adet kesme şeker
1 adet defne yaprağı
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay bardağı bezelye
1/2 demet dereotu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yemeğin Tarifi  
Öncelikle 2 su bardağı pirinci ayıklayıp 1 saat tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 125 gram tereyağında 1 adet incecik doğranmış soğanı kavurun, 1 adet rendelenmiş havuç, 6 adet küçük doğranmış mantar ilave edip sote yapın.

1 çorba kaşığı salçayı karıştırın, 1 adet kesme şeker, 1 adet defne yaprağı, 2 su bardağı su koyun. Kaynayınca pirinci, 1 çorba kaşığı kuş üzümünü, 1 çay bardağı bezelyeyi ilave edin. 10 dakika pişirin. Ateşten alıp, yarım demet dereotunu karıştırın.

Bir güveç kabına pilavı alın. Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.


<12>

Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Sağlıklı beslenme

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...