Yemek önerileri

<12>

Ynt: Yemek önerileri

09/14/2012 06:30:00






Tarhanalı Sebze Çorbası


3-4 domates, kabukları soyulup küp doğranmış
Yazsa mutlaka:

1’er küçük kereviz, pancar, küp doğranmış
1 dal taze biberiye (varsa), kıyılmış
Varsa mutlaka:

5 kaşık tarhana+1 bardak su
1 lt su
Baharatlar (tuz, karabiber, kırmızıbiber, kekik vs.)
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 kaşık salça
1’er bardak kıyılmış evde o an ne varsa (karnabahar, brokoli, lahana, ıspanak vs…)
1’er havuç, kabak, küp doğranmış
1 kırmızı biber, doğranmış
4-5 diş sarımsak, kıyılmış
2-3 kaşık sıvıyağ

  1. Tencerede yağı ısıtın. Sarımsak, biber, (varsa taze biberiye), havuç ve kabağı ekleyin. Orta ateşte ara ara karıştırarak kavurun.
  2. Salçayı ekleyip kavurmaya bir süre daha devam edin. (Yazsa domatesi), baharatları ve sıcak suyu ilave edin. Ağzı kapalı altı çok kısık 30 dk pişirin.
  3. Bu arada ayrı bir kapta tarhanayı 1 bardak su ile ıslatın. Ara sıra karıştırın ki iyice erisin.
  4. Pişen çorbanın içine yavaş yavaş karıştırarak tarhanayı akıtın. Tekrar kaynamaya başlayana kadar karıştırmaya devam edin.

  5. Bir iki taşım kaynattıktan sonra altını kapatın. Ağzı kapalı demlendirin.

Ynt: Yemek önerileri

09/14/2012 09:12:00

AŞURE PASTASI
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
10 sade-10 kakaolu bisküvi
3 çorba kaşığı haşlanmış fasulye
3 çorba kaşığı haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı haşlanmış buğday
3 adet kuru incir
3 adet kuru veya taze kayısı
2 çorba kaşığı kuru üzüm
2 çorba kaşığı ceviz
Portakal kabuğu
Süslemek için nar, tarçın, hindistan cevizi vb

Tencereye süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısı konup çırpılarak göz göz olana dek pişirilir.
Bisküvileri kırıp, diğer malzemeleri aşurelik doğrayıp hepsi birbirine karıştırılıp kalıba veya kaselere bölüştürülür. 1 gece buzdolabında bekledikten sonra ters çevirilip servis yapılır.

(süt alerjililer için bence suyla yapmak da mümkün)

Ynt: Yemek önerileri

09/14/2012 09:17:00

VİŞNELİ KEK
4 yumurta

1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı lor
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı-koyu boza kıvamı)

malzemeleri sırayla karıştırıp 160 ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin.. esas tarif soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin diyor ama pudra şekersiz de gayet güzel.

Ynt: Yemek önerileri

09/14/2012 09:18:00

KIRMIZI LİMONATA
10-12 vişne
1 limon
1 tatlı kaşığı şeker (balla da tatlandırılabilir)
1 su bardağı su

ılık suda şekeri eritin, üzerine limon suyunu katıp, vişneleri tel süzgeçte ezin ve iyice karıştırın (oldukça ekşi oluyor çocuğunuzun damak tadına göre ayarlayın)

Ynt: Yemek önerileri

09/14/2012 09:19:00

Balık Köftesi;

Kılçıkları ayıklanmış balık
ekmek içi
yumurta
soğan
sarımsak
maydonoz
baharatlar

Balık kılçıklarından ayıklanıp çiğ olarak rondodan geçirilir. Köfte yapılır ve bebelere yedirilir...

Ynt: Yemek önerileri

09/14/2012 09:27:00

sütlaç iyi bir seçenek bence.. tarife gerek var mı ya?

Ynt: Yemek önerileri

Ynt: Yemek önerileri

09/14/2012 09:33:00

HAMBURGER KÖFTESİ
300gr kıyma
galeta unu
1 yumurta
baharat

tüm malzemeleri yoğurup 1 saat dinlendirin (çok sıcak havalar hariç tezgah üzerinde üzeri örtülü şekilde) tezgaha incelterek yağın kullanacağınız ekmeğin büyüklüğüne göre şekil verin (yuvarlak kapakla kesebilirsiniz mesela ve pişerken küçüleceğini unutmayın) yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup fırına verin (aynı zamanda bir başka tepside de patateslerinizi kızartabilirsiniz)

ekmeğini de kendiniz yaptıysanız buyurun sağlıklı hamburger menüye!

Ynt: Yemek önerileri

09/14/2012 09:38:00

TAVUK KASELERİ (kreşlerde tavuğun daha az tüketilmesi umudumu koruyarak)
4 adet tavuk göğsü - çok ince dövülmüş
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 havuç
1-2 soğan
1 kahve fincanı pirinç
4 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, çok az karabiber ve kekik

Tavuk göğüslerine tuz ve karabiber serpip yağlanmış küçük fırın güveçlerine/kaselerine yerleştirin.
Soğanı piyazlık doğrayıp sıvı yağda kavurun, havuçları ekleyip biraz kavurduktan sonra bezelyeyi de ekleyin. Ardından pirinci katıp, 1 fincan su ilavesiyle sebzeleri yumuşayıncaya dek pişmeye bırakın, ateşten indirirken tuz, karabiber, kekik serpin.
Tavuk göğüslerinin içini doldurup 180° fırında 20 dakika pişirin.

Ynt: Yemek önerileri

09/14/2012 10:50:00

Granola bar
2,5 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 su bardağı hindistan cevizi rendesi
1/2 su bardağı kabak çekirdeği
1/4 su bardağı çekilmiş keten tohumu
1/4 su bardağı susam
1 su bardağı badem veya fındık
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı vanilya
1/4 su bardağı bal
1/4 su bardağı fıstık ezmesi
1/4 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı istediğiniz kuru meyveler

Fırını 160°ye ısıtın, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yulaf, h.cevizi, badem/fındık ve çekirdekleri karıştırıp yayın. 15 dakika kızartın, onlar kızarırken bir tencerede bal, fıstık ezmesi, esmer şeker, tuz, vanilya ve tarçını ateşe koyup şeker eriyene kadar orta ateşte pişirin.
Yulaflar kızarınca geniş bir kaseye alın ve üzerine ince rendelediğiniz kuru meyveler ile ballı karışımı ekleyip iyice karıştırın. Yağlı kağıt döşenmiş borcama dökün, tahta kaşıkla bastırarak yüzeyini düzleştirin. Fırında 30 dakika daha pişirin, soğumasını bekleyin.
Soğuyunca kağıtla birlikte kesme tahtasına alın ve porsiyonlara bölün.

<12>

Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Sağlıklı beslenme

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...