Kandil simidi

08/03/2012 07:21:00

MALZEMELER:

  • 500 gr. un,
  • 250 gr. tereyağ veya margarin,
  • 50  gr süt (1 çay bardağı),
  • 2 tane yumurta,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı şeker,
  • 1 tatlı kaşığı mahlep,
  • 1 tatlı kaşığı maya,

HAZIRLANIŞI:

Malzemelerden kulak memesi kıvamında hamur yap ve en az 30 dakika dinlendir. Sonra ceviz büyüklüğünde bezelere ayır ve simit şeklinde yap. Yumurta beyazına batır daha sonra susam ve çörek otuna. Fırın tepsisine sırala bir süre yine tepside mayalanması için beklet ve 180 derecelik önceden ısıtılmış  fırında fazla kurutmadan pişirin…


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
ÇAY SAATİ

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...