Yaz gelsin, limonata yapalım

03/22/2011 13:15:00

Havaların ısındığını, şöyle bir ayaklarımı uzatıp buzlu bir limonata içtiğimi hayal ettim de... aklıma düştü...yazın tek sevdiğim içecek, su hariç tabii.
yapmasına yapılır da bazı ufak tüyolar var, aklıma gelmişken paylaşmak istedim.
yaz gelsin, limonata yapalım, bol buzlu bardaklarımıza doldurup keyif çatalım:)

Limonata için limon alırken bence dikkat etmemiz gereken en önemli nokta limonların ince kabuklu olması. mümkünse yatak limon alınmalı. ince kabuklu, elinizle yokladığınızda hafif yumuşak olanları, hatta rengi bile önemli. çok açık sarı olmayacak. bence bu işin en püf noktası bu, limonun özelliği.
Yaklaşık 1-1.5 lt limonatayı 10 adet limondan yapıyorum.
Limonları güzelce yıkadıktan sonra derince bir kabın içerisine, kabuklarıyla beraber minik minik doğruyorum. Üzerine göz kararı toz şeker serptikten sonra ellerimle iyice ovalıyorum. şeker ve limon birbiriyle iyice karışmış, limonlar suyunu salmış ve limon kabukları o güzel aromasını vermiş oluyor bu şekilde.
İyice karıştığından emin olduktan sonra bu karışımı süzüyoruz ve konsantre limonata elde etmiş oluyoruz. Bu aşama tamamen sizin damak tadınıza kalmış. Gerekli su ve şeker miktarını kendi zevkinize göre ayarladıktan sonra içilmeye hazır limonatanızı sürahiye aktarabilirsiniz. İçine birkaç yaprak taze nane koymayı unutmayın.
Güzel yaz günlerinin şerefine...


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Mutfak Sırları

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...