PORTAKALLI KURABİYE

08/03/2012 09:05:00


 

MALZEMELER:

* 110 gr tereyağı
* 1 çay bardağı pudra şekeri
* 1 yumurta sarısı
* 1,5 su bardağı un
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 1 paket vanilya
* 1 portakalın çok ince rendelenmiş kabuğu 
* 2 çorba kaşığı portakal marmeladı (yoksa kullanmayabilirsiniz) 

NOT: su bardağı küçük boy olacak. 200 ml lik.



YAPILIŞI:

- Oda sıcaklığında bekleyip iyice yumuşamış tereyağını derin bir kasenin içinde mikser ile 3-4 dakika çırpın.

- Azar azar pudra şekerini ekleyerek çırpmaya devam edin. Krema kıvamında olacak. 

- Yumurta sarısı, portakal kabukları ve vanilyayı ekleyerek 2-3 dakika daha çırpın.

- Azar azar unu ve nişastayı da ilave ederek homojen bir karışım olana kadar çırpın.Mikseriniz zorlanırsa elinizle de karıştırabilirsiniz.

- Hamuru yıldız uç taktığınız krema sıkma torbasına koyarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkarak şekiller verin. Hamurun kıvamı kremadan yoğun olduğu için biraz sert sıkmanız gerekebilir. Üzerlerine çay kaşığının ucuyla marmelatları koyun.

- 170 derece ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin.Altları kızarmışsa olmuş demektir. 

- Hemen tepsiden alırsanız dağılabilirler. 3-4 dakika bekleyip alabilirsiniz.


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
ÇAY SAATİ

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...