Zeytinyağlı enginar

03/26/2010 09:20:00

Bol miktarda arpa soğan zeytinyağında sote edilir, arpa soğan yoksa normal soğanı iri parçalar halinde doğrayarak da yapabilirsiniz.

Çanak şeklinde temizlenmiş enginarlar soğanların üzerine gelmeyecek şekilde tencerenin (derin olmayan genişce bir tencere, karnıyarık tenceresi denilen cinsten) dibine dizilir. Enginarların üzerine küp küp doğranmış patates ve havuç ile bezelye karışımı eklenir. Bir yemek kaşığı kadar un 1 limon suyuyla inceltilip enginarların üzerine gezdirilir. Tuz ve 1 çay bardağı su eklenir ve kısık ateşte pişirilir. Enginarların kalitesine ve pişme süresine göre gerekirse göz kararı kaynamış su ilave edilir.

Afiyet olsun :)


Ynt: Zeytinyağlı enginar

03/26/2010 09:43:00

Esra Özlem, ben de benzer şekilde yapıyorum, Yeşil soğan koyuyorum. Un koymuyorum. Uff canım istedi. Ne güzel oluyor yahu... 

Ynt: Zeytinyağlı enginar

03/26/2010 10:01:00

Evet pek severim ben de :)

Bu arada senin kereviz tarifinde olduğu gibi, enginar yerine kereviz koyun, pişmeye yakın kereviz yapraklarını ekleyip üzerine öyle kaynatın bir iki taşım buyrun size zeytinyağlı kereviz :)


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Her Gün Bir Ev Yemeği Menüsü..

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...