Fincan Keki

<123>

Ynt: Fincan Keki

06/02/2010 13:11:00

ilk defa boyle bir pisirme yontemi duydum. tebrik ediyorum hilal :)

Ynt: Fincan Keki

06/02/2010 13:20:00

ben yaptım harika oluyo
cocuklar da bayıldı yumuşacık
harikasın hilal

Ynt: Fincan Keki

06/02/2010 13:21:00

Şeker yerine pekmez koysak olur mu acaba? Ne kadar koymak lazım?

Ynt: Fincan Keki

06/02/2010 13:26:00

sekerle pekmezin ayni olcude olmasi gerektigini daha once gurme arkadasimiz Gokce'den ogrenmistim :)

1 bardak seker=1 bardak pekmez imis.

Ynt: Fincan Keki

06/02/2010 13:29:00

Peki pamukelma, o zaman pekmez çok sulandırmaz mı keki, un tayfasına bir şeyler eklemek gerekir mi?

Ynt: Fincan Keki

06/02/2010 16:20:00

Bak Nurturia anneleri beğendiyse güzeldir o zaman, ağzının tadını bilir onlar :P

Ynt: Fincan Keki

06/02/2010 23:17:00

geç gördüm biraz yazdıklarınızı:) ne tembelim:))
bisküvi tarifi sormuş bir arkadaş. işte benim bisküvim:


http://1.bp.blogspot.com/_krs7yfoPSuc/S7bwGoj6HgI/AAAAAAAAA4o/aRXDUf_CQgQ/s1600/DSCF3383.JPG" style="margin-left:1em; margin-right:1em">


Evde bisküvi yapmaya ne dersiniz? Bisküvi sevip de içinde neler olduğunu bilmediği için bisküvi yiyemeyen bir çok arkadaş olduğu göz önüne alınınca, bu tarif çok işimize yarayacak gibi. Gerçekten tadı harika oluyor, denendi ve beğenildi :) Bu arada aynı tarifin içine damla çikolata, hindistan cevizi, tarçın vb ile de bisküvi çeşitlemenizi artırabilirsiniz. Hemen tarife geçiyor, hepinize iyi tatiller diliyorum...

Malzemeler:
125 gr tereyağ
1 su bardağı buğday nişastası
1 yumurta
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım bardak pudra şekeri
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Alabildiği kadar un

 http://3.bp.blogspot.com/_krs7yfoPSuc/S7bzP9VTd2I/AAAAAAAAA4w/VfNGJPL-PxU/s1600/DSCF3380.JPG" style="margin-left:1em; margin-right:1em">

Un hariç diğer tüm malzemeleri iyice yoğurun. Yağ iyice eriyecek ve sıvı bir kıvam alacak. Sonra yavaş yavaş unu ekleyin, hamur kulak memesinden biraz daha sert olsun yoksa yayılma ihtimali ortaya çıkar. Hamuru incecik olacak şekilde merdane ile veya elinizle açın. Kurabiye kalıpları ile şekillendirip fırın tepsisine alın. 180 dereceye ısıtılmış fırında çık kısa sürede pişiyor. Esmerleşmeden fırından çıkarın. Afiyet olsun.. 
Not: Ben hamur hazır olunca, 1 kaşık kakao attım ve tamamen karıştırmadım. Alacaklı bir renk oldu, tavsiye ederim.




Ynt: Fincan Keki

06/02/2010 23:20:00

bu da yulaflı ve pekmezli kurabiye. özellikle çocuklar içinhttp://2.bp.blogspot.com/_krs7yfoPSuc/S6MlzdMb-OI/AAAAAAAAAwo/7m-JuuQeIPU/s1600-h/pekmezli+kurabiye.JPG" style="margin-left:1em; margin-right:1em">
ama onlar görmeden arada siz de atın ağzınıza:))
bloğumdan kopyaladım yazıları




Kimi kıtır kıtır, kimi yumuşacık, ben her türlüsünü severim kurabiyenin. Hele kakaolu ise, deymeyin keyfime:) Bu kurabiyeleri, sevgili Urfatutkunu'nun oğlumun diş bulguru için yaptığı http://urfatutkunu.blogspot.com/2010/02/cicek-kurabiyeler.html">çiçek kurabiyeler tarifinden yaptım. Bir tarifi aynen uygulayamıyorum, çoğunlukla değiştiriyorum. Bu tarifi de değiştirdim. Bu arada fotoğraftaki kurabiyede gördükleriniz, yulaf ununun içindeki yulaf taneleri. Aynı zamanda kullandığım un ayçekirdekli idi.
Bu kurabiyeler pekmezli, tahinli ve yulaf unlu. İçinde hiç şeker yok. Bu nedenle çocuklarınız için de severek ve güvenle yapabilirsiniz.  Cumanız mübarek olsun..

Anarenklerdeki bugünki yazımı okumak için http://annerenkler.blogspot.com/2010/03/seni-anladm-anne.html"> buraya, Annelerin dünyasındaki bugünki yazım için http://annelerindunyasi.blogspot.com/2010/03/hzlandrlms-hayatlar.html">buraya buyrun..

Yulaf Unu ve Faydaları

YULAF unu birçok çocuk mamalarının terkibine girer. Bu un, çocukların aldıkları sütün iyice hazım olurımasına yardım eder. Nişastadan zengin besleyici bir undur. Ayrıca hastalıktan yeni kalkmış ve vücutları zayıf hastalarda yulaf unundan yapılan çorba ve ekmeklerin büyük faydaları görülür.

 http://2.bp.blogspot.com/_krs7yfoPSuc/S6Ml8OfI82I/AAAAAAAAAww/J1anzRCGow8/s1600-h/kurabiye.JPG" style="margin-left:1em; margin-right:1em">

Malzemeler:

125 gr tereyağ
1 su bardağı buğday nişastası
1 yumurta
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım bardak pekmez
2 tatlı kaşığı tahin
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
alabildiği kadar yulaf unu ( ayçekirdekli kullandım )

 http://1.bp.blogspot.com/_krs7yfoPSuc/S6MoX6I4JjI/AAAAAAAAAw4/mls70sUoBww/s1600-h/kurabiye2.jpg" style="margin-left:1em; margin-right:1em">

Un hariç diğer tüm malzemeleri iyice yoğurun. Yağ iyice eriyecek ve sıvı bir kıvam alacak. Sonra yavaş yavaş unu ekleyin, hamur kulak memesinden biraz daha sert olsun yoksa yayılma ihtimali ortaya çıkar. İstediğiniz gibi şekil verin. 180 dereceye ısıtılmış fırında çık kısa sürede pişiyor. Esmerleşmeden fırından çıkarın. Afiyet olsun..

Not: Resimde esmer olan kurabiyeler pekmezlidir. Beyaz olanlar ise normal şekerli. şekerli yapmak isterseniz işte malzeme listesi:

125 gr tereyağ
1 su bardağı buğday nişastası
1 yumurta
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım bardak pudra şekeri
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
alabildiği kadar yulaf unu ( ayçekirdekli kullandım )

Afiyet olsun..

Ynt: Fincan Keki

06/03/2010 05:04:00

Özgecim bak ikinci tarifimde şeker yok :

Malzemeler:

125 gr tereyağ
1 su bardağı buğday nişastası
1 yumurta
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım bardak pekmez
2 tatlı kaşığı tahin
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
alabildiği kadar yulaf unu

Ynt: Fincan Keki

06/03/2010 07:19:00

damla, gokceden aldigim son bilgiyi iletiyorum: tam bugday unu kullanirsak ayni olcu olsunmus ama normal unda yarim bardak kadar artirmaliymisiz.. aslinda kek kivamini az cok biliriz, goz karari da yapabiliriz.

<123>

Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Her Gün Bir Ev Yemeği Menüsü..

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...