yeni yıl hazırlıkları

12/21/2010 22:25:00

yeni yılı karşılarken;bu yıl her zamankinden farklı çünkü bu yıı bebeğimle geçireceğim.o yüzden çok özel olmasını istiyorum hani derler ya ;her yeni yılı nasıl geçirirseniz o yıl hep buna benzer geçer.belki de bir safsatadır fakat monoton geçirmemek farlı heyecanlar yaşamak ve güzel anılar hayatımıza katmak adına da olsa ben buna inanmak istiyorum bu yaşıma kadar hiç bir yılbaşında hoşlanmadığım ve istemediğim şeyi yapmadım.hepimize huzurlu,mutlu,ferah dolu yeni yıl dilerim .bazı etkinlikler yapmak istiyorum sizlerde paylaşmak istiyorsanız hadi buyrun koyu bir sohbete.......

Ynt: yeni yıl hazırlıkları

12/23/2010 23:20:00

Mantar ve kestaneli iç pilavla doldurulmuş hindi tarifi

 

 

Malzemeler: 10-12 kişilik
5-8 kg’lık bütün hindi
yarım limonun suyu
tuz, karabiber
1 çorba kaşığı yoğurt
iç pilav için: 4 su bardağı pirinç
5 su bardağı
tavuk suyu
2 adet soğan
200 gram tereyağı
1 su bardağı konserve mantar
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay kaşığı karabiber, tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı yenibahar
yarım demet maydanoz
2 su bardağı haşlanıp ayıklanmış kestane

Hazırlanışı: Bütün hindiyi yıkayıp
temizleyin. Limon suyu, tuz, karabiber ve yoğurdu karıştırıp hindinin üzerine sürün. Fırın poşetine yerleştirerek, 200 derecede fırında iki buçuk saat pişirin. Pilav için, yıkayıp süzdüğünüz pirinci tereyağında sürekli karıştırarak hafifçe kavurun. İnce doğranmış soğanları ilave edip, kavurma işlemini sürdürün. Önce fıstık, üzüm ve mantar, 5 dakika sonra tuz, karabiber, tozşeker ve 5 bardak kaynar suyu ilave edin. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin altını kapatıp, yenibahar ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Demlenmeye bırakın. Daha sonra kestaneleri ilave edin. Pilavı hindiye doldurarak servis yapın

Ynt: yeni yıl hazırlıkları

12/23/2010 23:25:00

Mavi Haşhaşlı Tatlı

Mavi Haşhaşlı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 pk kabartma tozu

Şurubu için:

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker

Şeker ile suyu kaynatarak ılık hale getirerek tatlının şurubunu hazırlayın.

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 pk krem şanti

Krem şanti hariç tüm malzemeleri karıştırarak muhallebiyi pişirin. Ilındırdıktan sonra krem şantiyi içerisine ekleyip, mikserle pürüzsüzleşene kadar çırpın.

Hazırlanışı:

Çırpma kabında şeker ile yumurtayı beyazlaşana kadar çırpın. Kalan diğer malzemeleri de içerisine koyup karıştırarak yağlanmış kare borcama dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dk. kadar pişirin. (Fırınına göre değişebilir, piştiğini anlamak için ortasına kürdan batırabilirsiniz. Kürdan temiz çıkıyorsa tatlı pişmiş demektir) Tatlı ılındıktan sonra ılık şurubu üzerine döküp çekmesini bekleyin. Son olarak hazırladığınız kremayı da döküp, eşit şekilde yaydıktan sonra tatlıyı haşhaşla veya arzu ettiğiniz malzeme ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Şeker Olsun…

Ynt: yeni yıl hazırlıkları

12/23/2010 23:26:00

yeni yıl menüsü içinnnnnnnnnnn tatlıyı denemiştim çok hoş oluyor tavsiye ederim fakat hindiyi denmedim yapan varsa öneri beklerim


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
0-6 Ay bebeği olanlar

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...