Nektarin Soslu İrmik Tatlısı

08/06/2012 09:43:00

1 kg süt
4,5 yemek kaşığı irmik
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatı kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 su bardağı şeker
****
3 adet nektarin
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı su
1 çorba kaşığı vişne reçeli suyu



Süt ,irmik ve nişastayı tencereye koyup karıştırın.Arada bir karıştırmaya devam ederek göz göz olana kadar pişirin.En son şeker,limon suyu,tereyağ ve vanilya ekleyip altını kapatın.


Nektarinleri rendeleyin,şeker ile birlikte bir süre pişirin.1 çay kaşığı nişastayı soğuk suda eritin ve ip gibi incecik olacak şekil değişmekte olan nektarine yavaş yavaş dökün.En son vişne reçelini koyup koyulaşınca altını kapatın.


Kek kalıbını su ile biraz çalkalayın ve irmikli tatlıyı içine doldurun.Buzdolabında 2 saat soğutun.Ters çevirip ortasına nektarinli pelteyi koyun dilediğiniz gibi süsleyin...


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
ÇAY SAATİ

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...