yemek tarifleri
Ynt: yemek tarifleri
Ben etli sebze püresi yapıyordum düdüklü tencerede, çorbaları içmediğinden bu konuda kendimi geliştiremedim. Ama son zamanlarda tarhana, yoğurt çorbası falan içmeye başladı. Bir de kıymalı dolma içi yiyor. :)
Eti bir ara minik minik yiyordu, artık yemiyor, eskiden çok sevdiği köfteyi bile ağzından çıkarıyor.
Yine ben düdüklü tencere mamasına döneceğim herhalde. Çünkü böyle hiç et yediremiyorum. O şekilde hem sebze yiyordu, hem et, hem de yoğurt.
Bir süredir ağırlıklı olarak sütlü mamalar, muhallebilerle geçiriyoruz günlerimizi. Sebze ve et çok geri planda kaldı, çok üzülüyorum.
Ben kızıma en cok sebzeli köfte yapıyorum , yağsız kıymaya havuc patates kırmızı biber galeta unu biraz yağ ekleyip tabi tuz :O)yoguruyorum köfte yapıyorum ve onu teflon olmayan (doktorumuz kesinlike teflon tencere yok dedi ,emir demiri keser :O)) )suda
pişiriyorum .
Kızımdan söyle bir ses hııımmmmmmmm :O))))1,5 tane yer kendileri sonra tok tok der....
Birde corbalarına tuzsuz kabak çekirdeğini ayıklıyorum , onu katıyorum cinko minerali için...
Bende kesinlikle tatlıya karşıyım ,zaten yiyecek ilerde bensiz yesin ...
Sütlü tatlı yaparsam esmer şeker veya akcaağac surubu katıyorum, birde soğudukdan sonra kefir ekliyorum...(Zaten yemiyor )
Biz genelde klasik enginar dolması , bezelye patates havuc dereotu küçük küçük dograyıp enginarın karnına koyuyorum...Buharda pişiriyorum limon ekleyip yediriyorum...
Biz genelde çok severiz ev hep pişer canım istedi :O))
Zeytinyağlı enginar
ben hiç enginar yapmadım şimdiye kadar :S açıkçası enginar nasıl alınır, neye bakılır bilmiyorum. ama kayınvalidem çok güzel yapıyor, enginar kafalarını pişiriyor, etle ve pirinçle birlikte. çok lezzetli bir yemek oluyor. tam tarifi bilmiyorum maalesef.
bu arada aldığınız enginarlar kafa halinde mi? yoksa şu suyun içinde satılan şekliyle mi? o enginarın neresi bilmiyorum ya, beyaz mantar gibi oluyor. ona göre ben de alıp denemek istiyorum tarifleri...
birşey daha soracağım, söylemesi ayıp dün köfte yaptım :) ama sert oldu. böyle yumuşacık, lokum gibi köfte tarifi bilen var mı? bu işin püfü nedir? her yaptığım köfte sert oluyor, beceremiyorum galiba. dolayısıyla duha da pek yemek istemiyor. bilen, yapan,
tarifinden memnun olandan yardım bekliyorum :)
bu arada sebzeli köfteyi de deneyeceğim, onun da açık tarifini alabilir miyim mümkünse?