yemek tarifleri

<12>

Ynt: yemek tarifleri

05/06/2010 13:35:00

Merhaba  Elvan ,
Benim sebzeli köfte böyle oluyor ,
•200 gram kıyma •1 adet havuç•1 adet patates•1 adet kırmızı biber• 1 ufak kırmızı soğan
•3 yemek kaşığı galeta unu •zeytinyağı•karabiber •tuz

Bütün sebzeler soyulup,rendeliyorum
Kıyma, galeta unu ve baharatlarla sebzeler bir arada yoğuruyorum sonra çelik tencerede su ile pişiriyorum bazen yapışıyor o zaman yağ ekliyorum ...

Yumusak olsun yumurtanın sadece sarısını ekle..

Ynt: yemek tarifleri

05/06/2010 13:38:00

Birde Ela çok sever kuskus corbası yaparım ,aslında bildiğimiz yayla corbası da Ela bayılır ve sarmısaklı olduğu için sanırım çok sever...
•1 kahve fincanı kuskus •2 su bardağı yoğurt•1 yumurta •3 yemek kaşığı un
•1,5 litre su (tavuk ya da et suyuyla karışık kullanabilirsiniz) •1 -2 diş sarmısak
Nasıl yaparım :O))Suyu tencereye alın ve kaynatın.
Kaynayan suya kuskusu atın ve kuskuslar yumuşayana kadar pişirin.
Bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı iyice çırpın sarmısağı rendeleyin çorbanın suyunda alarak sulandırın.
Hazırladığını meyaneyi çorbaya, karıştırarak ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocakdan alın ...

Arkadaşım birtanesi cocuğuna taze sarmısak yediriyormuş, taze sogan gibi olanlarından Ela çok sevdi.
Pazardan aldım ...Bende severim yanıma yaklaşmayınnnn :O)
Diş cıkarıyoruz  (Havlayan dişlerimizi çıkarıyoruzda ) taze soğan mucize oldu bize ayrıca ...

<12>

Cevabın:

Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
2008 aralık annelerinin paylaşım alanı

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...