BAYAT EKMEKTEN YAPILAN TARİFLER

02/05/2010 15:10:00

 

Ekmek çorbası

   Malzemesi:

   150 gr. ekmek içi, 200 gr. süzme yoğurt, 10 su bardağı et suyu, 1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1/2 tatlı kaşığı tuz.

   Yapılışı:

   Elde ufalanan ekmek içi akşamdan yoğurt ile bir kapta iyice karıştırılır. Ertesi gün yeniden iyice karıştırılır.
   Bir tencerede et suyu kaynatılır. Yoğurtlu ekmek içi, karıştırılarak et suyuna yedirilir. Tuzu da ekledikten sonra hafif ateşte 5 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
   Bir tavada kızdırılan tereyağına kırmızı biber katılarak karıştırılır. Sonra çorbaya ilâve edilir. Çorba sıcak sıcak içilir.
 
Bayat ekmek köftesi

   Bayat ekmek ıslatılır; el ile sıkılarak suyu süzüldükten sonra bir kaba alınır.

   100 gr. kıyma, 1 baş soğan rendesi, kimyon, köfte baharı, tuz ile yoğrulup köfte şeklinde parçalara ayrılır.

   Köfteler kızgın yağda kızartılıp emici bir kâğıt üzerine çıkarılır.

   Çay yanında yenilebilir.

 
Bayat ekmek kanepesi

   Bir kabın içinde 1 çorba kaşığı salça, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı kekik, yarım çay bardağı süt, 200 gr. ezilmiş beyaz peynir, 2 yumurta iyice karıştırılır.

   Bu karışım, kanepe şeklinde ve ince bayat ekmek dilimlerine sürülür.

   Dilimler, fırın tepsisine dizilir; hafif pembeleşinceye kadar kızartılır.

   Kızartılmış dilimlerin üzerine 1’er ince dilim domates; bunun üzerine de 2 ince dilim sosis yerleştirilir.

   Kanepeler, kürdanlı olarak servis tabağına alıp, soğutmadan, kıvırcık marul yaprakları eşliğinde servise çıkarılır.

 

Bayat ekmek pizzası

   Bayat ekmekler dilimlenip küp küp kesilir. Margarin ile yağlanmış ve un serpiştirilmiş fırın tepsisine yayılır.

   4 yumurta çırpılır; içine 2 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, yarım çay bardağı sıvı yağ katılır. Karışım tekrar çırpılıp ekmeklerin üzerine dökülür.

   Bayat ekmek pizzası bu durumda buzdolabında bir gün bekletilebileceği gibi hemen de pişirilebilir.

   Fırına verilmeden önce, üzerine dilimlenmiş sucuk, salam veya sosis yerleştirilir. Domates, biber dilimleri de yerleştirilebilir. Bunların üzerine de kaşar rendesi serpiştirilir.

 

Dilim kayganası

    2-3 yumurta çırpılıp 1 kahve fincanı süt veya su ile karıştırılır. Bayat ekmek dilimleri arkalı önlü bu karışıma bulanıp kızgın sıvı yağda kızartılır.

 

Dilim pizzası

   Bayat ekmek dilimlerine tereyağı sürülür. Yumurta, beyaz peynir veya çökelek, maydanoz ve pul biber karıştırılıp ekmek dilimlerinin üzerine bolca sürülür. Bu karışıma küçük doğranmış domates ve sivri biber de eklenebilir.

   Dilimler, peynir pembeleşinceye kadar fırında kızartılır.

 

Ekmek karıştırması

   Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır.

   3 yemek kaşığı margarin bir tencerede eritilir. Erimiş tereyağına kaşık ucu ile salça koyulur. Üzerine 3-4 yumurta kırılır; karıştırılarak pişirilir. Ardından karabiber serpilir.

   Doğranmış ekmekler ve maydanoz da eklenip kısık ateşte biraz karıştırılır.

   Tencerenin kapağı kapatılıp 6-7 dakika ekmekler yumuşatılır.

   Ekmek karıştırması, cacık veya salata ile yenilebilir.

 

 

 

Ekmek kavurması
   Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır. Tencerede kızartılmış yağ ile kavrulur.

   Ekmekler kavrulurken, 1 çay bardağı soğuk su, üzerine serpilir. İyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp 5 dakika pişirilir.

 

Ekmek mantısı*

(2-3 porsiyon)

   Malzemesi:

   Bayat ekmek, 100 gr. kavrulmuş kıyma, 2½ su bardağı su, 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı, 1 kâse yoğurt, 1 yemek kaşığı salça, 2 diş sarımsak, tuz, pul biber.

   Yapılışı:

   Bayat ekmek küçük parçalar halinde kesilip bir tepsiye yayılır.

   Bir tencereye su, salça ve kıyma koyulup kaynatılır. Kaynayan karışım, biraz soğutulduktan sonra ekmeklerin üzerine kaşık ile dökülür.

   Bol sarımsaklı yoğurt da tepsiye gezdirilerek dökülünce, ekmek mantısı servise hazır olur.

* Bu tarif, Çorumlu Selma Gürsel’den alınmıştır. Selma Gürsel’in Çorum yöresel mutfağına ait yemek tarifleri, şu sitededir: http://www.corumlu.com/">http://www.corumlu.com

 

Kaşarlı bayat ekmek böreği

(6 kişilik)
   Malzemesi:

  1 bayat ekmek, 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 3 çorba kaşığı margarin, 4 su bardağı su, tuz.

   Yapılışı:

   Bayat ekmek küçük küpler halinde doğranır; tuzlu suda haşlanıp süzülür.

   Fırın kalıbı yağlanıp içine bir sıra kaşar peyniri rendesi serpilir ve üzerini kaplayacak kadar ekmek yerleştirilir.

   Bir kat peynir rendesi bir kat ekmek şeklinde malzeme kat kat döşenir. Son olarak peynir rendesi serpilir. Üzerine eritilmiş margarin gezdirilir.

   200 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirilir.

 

Kabak böreği (Almodrote de kalavasa)*

(8 Kişilik)
   Malzemesi:
   2 kg. kabak, 4 dilim ıslatılmış bayat ekmek içi, 2 yumurta, 1
½ kahve fincanı ayçiçeği yağı, 100 gr. beyaz peynir, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar, tuz, dereotu.
  
Yapılışı:
   Kabaklar soyulup rendelenir; el ile iyice sıkılır. İçine ıslatılmış ekmek içi, yumurtalar, yağ, peynirler, ince kıyılmış dereotu, tuz ilâve edilip iyice karıştırılır.

   Bu karışım, dibi yağlanmış ve unlanmış tepsiye yerleştirilip üzerine rendelenmiş kaşar serpildikten sonra fırına verilir.

* Bu yemek, Musevî mutfağındandır.

 

Ekmek oğması

   Bayat ekmeklerin içi -istenirse, kabuğu ile birlikte- ufalanır; bir kapta eritilen tereyağına dökülerek kavrulur. Sonra üzerine bir yumurta kırılıp ekmek ufakları ile alt üst edilir. Ardından 1 bardak süt dökülüp yeniden karıştırılır.

   Çok hafif ateşte süt çekilinceye kadar bekletilir. Süt çekilince ateşten alınır; üzerine bir bez konularak demlendirilir. Ilınınca yenilir.

 
Ekmek süpürgesi

(Ankara dolaylarından bir tirit çeşidi)

   Bayat ekmek dilimlenip bir tepsiye yerleştirilir.

   Bir tencerede su kaynatılıp ekmek dilimlerinin üzerinde gezdirilir. Ardından sarımsaklı yoğurt dökülür. Son olarak da, bir tavada yağ ile kavrulan salça ve kırmızı pul biber karışımı gezdirilir.

 

 

 

 

Ekmekli ezme

   2 dilim bayat ekmeğin kabukları kesilip atılır.

   Dilimler çukur bir tabağa koyulup üzerine soğuk su dökülür. 5 dakika sonra sudan çıkarılır; suyu süzülerek ufalanır.

   Ufalanmış ekmekler, 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve 2 diş dövülmüş sarımsak, 2’şer yemek kaşığı zeytinyağı, yoğurt, limon suyu ve 1’er çay kaşığı domates ve biber salçası iyice karıştırılır.

   Elde edilen karışım servis tabağına koyulur. Üzerine pul biber ekilir. Birkaç yarım ceviz ve maydanoz ile süslenir.

   Not: Ceviz terine badem veya fındık da kullanılabilir.

 

Ekmekli omlet

   4 dilim bayat ekmek küp şeklinde kesilip tereyağında kızartılır.

   8 yumurta, 2.5 su bardağı süt, tuz ve muskat karıştırılıp, iyice çırpılır.

   Hazırlanan karışımdan 4 ayrı omlet pişirilir. Üzerine küp şeklinde doğranmış kızarmış ekmek ve küp şeklinde doğranmış domatesler koyulup ikiye katlanır.

 

Kalacuş

              Bayat ekmek, küpler halinde kesilerek derin bir kaba konur.

         Kıyılmış soğan, tavada kızdırılmış margarin ile pembeleşinceye kadar kavrulur.

   Çalkanarak ayran kıvamına getirilen yoğurt ve su, yağ ve soğanın bulunduğu tavaya eklenir.

            Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra, oluşan karışım derin kapta bulunan doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökülür. Kabın kapağı kapatılır.

   Bir süre ateşin üzerinde tutulduktan sonra hemen sofraya getirilir.

 

Ketçaplı dilim pizzası

   Bayat ekmek dilimleri, yağlanmış tepsiye dizilir.

   1 çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı ketçap, 2 yumurta, 1 tatlı kaşığı kekik ve 1 çay bardağı sıvı yağ çırpılır. En son ezilmiş beyaz peynir katılır.

   Karışım, ekmek dilimlerinin üzerine sürülür.

   Dilimler, orta ısılı fırında, pembeleşene kadar kızartılıp, sıcak sıcak servise çıkarılır.

 

Papara

   Bayat ekmekler, çukur bir kaba kuşbaşı doğranır. Halka halka doğranmış soğan, tereyağı veya zeytinyağında kavrulur. Ardından tuz ve su eklenip kaynatılır. Üzerine tulum peyniri dökülür. Bir süre ılımaya bırakıldıktan sonra çukur kaptaki ekmeklerin üzerine dökülür.

 

Peynirli bayat ekmek köftesi

   1 adet bayat ekmek, üzerine su serpilerek nemlendirildikten sonra ufalanır. İçine yarım kalıp sert beyaz peynir rendelenir; 1 demet maydanoz doğranır; 2 yumurta kırılır; 1 adet orta boy soğan rendelenir; tuz, köfte baharı ve pul biber katılır.

   Bu karışım yoğrularak köfte şeklinde parçalara ayrılır. Köfteler önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır.

   Üzerlerine kürdan batırılarak servise çıkarılır.

 

Sarımsaklı ekmek (Tiyriti)

   Bayat ekmek dilimleri fırında kıtırlaştırılır.

   2-3 diş sarımsak dövülüp tereyağında 1-2 çevrilir. Bolca toz kırmızı biber, bir fiske tuz ve 1 kahve fincanı su eklenip hemen ateşten alınır. Ekmek dilimleri üzerinde gezdirilir.

 

Tirit

   Bayat ekmek dilimleri bir kaba yerleştirilir. Kıyılmış soğan tuz ile öldürülüp ekmek dilimleri üzerine döşenir. Sonra üzerine haşlanmış kemikli etin suyu bolca dökülür.   

   Dileyen, kıyılı maydanoz veya sumak serpebilir.

 

 

 

 

Tutmaç

   3 su bardağı toz şeker, aynı miktarda su ve yarım limon suyu karıştırılıp kaynatılır. Elde edilen şurup soğumaya bırakılır.

   Bayat ekmek küp küp doğranır.

   Zeytinyağı, tavada yakılmadan kızdırılır.

   Doğranmış ekmekler, çırpılmış yumurtaya bulanarak, kızgın yağda peyderpey kızartılır.  

   Kızaran ekmekler şuruba atılır.

   Bir yandan kızartma işlemi sürdürülürken, öte yandan şurubu çeken ekmekler servis tabağına çıkartılır.

   Kızartma işlemi bitince, servis tabağına çıkarılmış ekmekler üzerine tarçın, susam, badem, ceviz, fındık, gül suyu serpilir. Hafifçe karıştırılır.

   İstenirse kalan şurup da ekmeklerin üzerine gezdirilir.

 

Yalancı paça

   Küçük küpler şeklinde doğranan soğan, tencerede, 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavrularak pembeleştirilir. Üzerine salça ilâve edilerek eritilir. Dövülmüş 2 diş sarımsak, 1 limonun suyu, tuz, kırmızı toz biber ve et suyu katılır.

   Bayat ekmek küp şeklinde doğranarak tereyağında kavrulur. Kıtırlaşınca, çorba kâsesine doldurulan çorbanın üzerine dökülür.

 

Yumurtalı ekmek aşı

   Bayat ekmek dilimleri küp şeklinde doğranıp fırında kıtırlaştırılır.

   Piyaz doğranmış soğan, bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ile pembeleştirilir. 1 çorba kaşığı salça ve 1 çay bardağı su eklenip birkaç dakika kaynatılır.

   Doğranmış ekmekler, soğanlar ile karıştırılıp tavanın kenarlarına çekilir.

   Tavanın ortasına 2 yumurta kırılır. Üzerine tuz ve karabiber ekilir.

   Tavanın kapağı kapatılarak, yumurtaların pişmesi beklenir.

   4 diş sarımsak dövülüp yoğurda katılır. Sarımsaklı yoğurt servis tabağına alınır.   Üzerine, tavadaki pişmiş olan yumurtalı ekmek aşı, bozulmadan çıkarılır.

   1 çorba kaşığı erimiş margarinde yeterli miktarda kırmızı pul biber hafifçe yakılır. Biberli yağ, yemeğin üzerine gezdirilir.

 

Tatlılar

 

Bademli ekmek dilimleri

   1 kutu krema ve 2 yumurta çırpılıp karıştırılır.

   Bayat ekmek dilimleri krema ve yumurta karışımına batırılarak ıslatılır. Islatılmış ekmeklerin iki tarafı da, kızdırılmış tereyağında kızartılır.

   Kızarmış ekmeklerin üzerine bal sürülür. Servis tabağına dizilen ballı ekmeklerin üzerine kıyılmış badem serpilir.

 

Bayat ekmek tatlısı

   Bayat ekmekler ince ince dilimlenip fırında kıtırlaştırılır.

   1 ekmek için 2 su bardağı toz şeker ile 2 su bardağı su kaynatılır. ¼ limonun suyu eklenir. Elde edilen şerbet, soğutulduktan sonra ekmek dilimlerinin üzerinde gezdirilir.

   Mevsim meyveleri ekmek dilimlerinin üzerine dizilir.

   Not: Reçeli sulandırıp kıtırlaştırılan bayat ekmek dilimlerinin üzerinde gezdirmek sureti ile de tatlı yapılabilir. Bunu krem şanti ile süslemek de mümkündür.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çikolatalı ve ekmekli kek

   3 su bardağı dolduracak kadar, ufalanmış ekmek içi, 2 su bardağı ılık sütte yumuşaması için biraz bekletilir.

   Yarım su bardağı badem iri iri doğranır.

   Yarım su bardağı kuru üzüm de, yumuşaması için suya koyulup bekletilir.

   1 adet küçük çikolata ince ince kıyılır.

   Ekmekli süt mikserden geçirilir; 2 kahve fincanı toz şeker, 3 çorba kaşığı kakao, 2 adet çırpılmış yumurta, doğranmış badem, kıyılmış çikolata ve sıkılıp suyu süzülmüş kuru üzüm eklenerek iyice karıştırılır.

   20x15 cm. ebadında bir fırın kalıbına yağlı kağıt döşenir; üzeri erimiş tereyağı ile yağlanır. Hazırlanan karışım kalıba konularak 180 derece ısıtılmış fırına verilir. 50 dakika pişirildikten sonra kek fırından çıkarılır. Üzerine pudra şekeri serpilir. Ilıyınca, kareler halinde kesilerek servise çıkarılır.

 

Ekmek helvası

   Bir tencerede 3 su bardağı dolduracak kadar ufalanmış ekmek içi, yarım su bardağı erimiş margarin veya tereyağında sürekli karıştırılarak, hafif bir esmerlik alana kadar kavrulur.

   Ayrı bir tencerede 1 su bardağı toz şeker ve 1.5 su bardağı süt kaynatılıp ılıtılır. Vanilya eklenir.

   Ilık süt şerbeti, ekmekli malzemeye katılır. Tencere kapağı kapalı olarak 15 dakika beklenir.

   Tane tane olan helva, servis tabağına alınıp çekilmiş antep fıstığı ile süslenir.

 

Ekmekli krep

   4 dilim bayat ekmek ufalanır; üzerine 1.5 su bardağı süt dökülerek ıslatılır.

   4 yumurta, 2.5 çay bardağı un ve 4 çorba kaşığı bal, ufalanmış sütlü ekmeğe eklenip iyice karıştırılır.

   Fındık büyüklüğünde tereyağı tavada kızdırılır. Hazırlanan karışımdan bir miktar tavaya dökülür. Tava sallanarak hamurun yayılması sağlanır.

   Krepin her iki tarafı da pişirilir.

   Hamur bitinceye kadar aynı işlem tekrarlanır.

   Not: Kreplerin üzerine fıstık ezmesi de sürülebilir. Ekmekli krep, komposto ile birlikte iyi gider.

 

Ekmekli puding*

   Bir kapta 3 su bardağı süt, 3 yumurta, ¾ su bardağı bal, yarım limonun suyu, 4 çorba kaşığı keçiboynuzu tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 çay kaşığı tuz karıştırılır. İçine, 4 su bardağı dolduracak kadar, iyice ufalanmış bayat ekmek, 1.5 su bardağı rendelenmiş elma, yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi eklenip karıştırılır. Tüm karışım, yağlanmış bir kalıba koyulup 175 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirilir. Bu ölçü, 6 kişiye yeter.

   Not: Ekmekli puding sıcak veya soğuk yenilebilir. Sade olarak veya krem şanti, dondurma, elma sosu gibi ekler ile de servise çıkarılabilir.

* Tijen İnaltong’dan.

 

İncir ve ballı ekmek turtası

   1 adet bayat ekmek bir kâseye ufalandıktan sonra 2.5 su bardağı süt ile ıslatılır. 20 dakika kadar bekletilerek yumuşatılır.

   8 adet kuru İncir suda bekletilerek yumuşatılır. Yumuşadıktan sonra suyu süzülen incirlerin her biri 5-6 dilim halinde kesilir.

   2 kaşık tereyağı tavada eritilir.

   4 yumurta çırpılarak, eritilmiş 2 kaşık tereyağı, 3 çorba kaşığı bal ve sütlü ekmek ile mikserde karıştırılır.

   Daha sonra incir dilimleri bu karışıma eklenir.

   18x20 cm. ebadında bir fırın kabına yağlı kağıt döşenir. Kağıdın üzeri 1 tereyağı ile yağlanır. Elde edilen karışım kaba dökülür; 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir.

   Krem şanti veya kaymak eşliğinde servise çıkarılır.

  

 

 

 

 

 

 

Sütlü bayat ekmek tatlısı*
   1.5 bayat ekmeğin içi derin bir kaba ufalanır. Üzerine 1.5 su bardağı süt gezdirip karıştırılır. Yarım saat bekletildikten sonra ekmek içleri el ile sıkılıp süt süzülür. Buna eritilmiş 3 çorba kaşığı margarin, 3 yumurta ve 1 çorba kaşığı toz şeker eklenip karıştırılır.

   Yüksek kenarlı bir tepsi yağlanır. Hazırlanan karışım tepsiye 1.5 cm. kalınlığında olacak şekilde dökülür. 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir. Şişip kabaracak olursa, bıçak ile birkaç yerinden delinir.
   Tatlı fırında pişerken, bir tencerede 1 su bardağı toz şeker, aynı miktarda su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu kaynatılır. Fırından çıkarılan tepsi üzerine gezdirilerek dökülür.

Tatlı soğuyunca baklava şeklinde dilimlenir. Hindistancevizi veya iri kıyılmış ceviz ile süslenerek servise çıkarılır.

* Lezzet’den.

 

Üzümlü ekmek tatlısı

   1 büyük salkım siyah üzüm ayıklanıp yıkanır; taneleri ortadan ikiye bölünerek çekirdekleri çıkartılır.

   Yarım bayat ekmek, küp şeklinde doğranarak üzümler ile karıştırılır.

   Hazırlanan karışım, yağlanmış kalıba dökülür.

   1 kahve fincanı elenmiş un bir kâseye konulur. Üzerine yarım su bardağı toz şeker, 1 çimdik tuz, çırpılmış 3 adet yumurta ve 1.5 su bardağı süt eklenir. Bu karışım da tahta bir kaşık ile karıştırılıp kalıba dökülür.

   Kalıba dökülmüş tüm karışım, 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.

   Fırından çıkarılıp ılımaya bırakılır. Üzerine pudra şekeri döküldükten sonra dilimlenerek servise çıkarılır.

 
Vişneli ekmek tatlısı

   Bayat ekmekten 2 cm. kalınlığında dilimler kesilir. Kabuklar düzgünce kesilerek çıkarılır. Daha sonra dilimler ortadan kesilerek iki parçaya ayrılır; fırın tepsisine dizilir. Orta ısıda hafif pembeleşinceye kadar kızartılır.

    1 kg. toz şeker, 5 su bardağı su, bir tencerede kaynatılıp şurup yapılır. Çekirdekleri çıkarılmış 1 kg. vişne, şuruba katılır; 1-2 taşım kaynatılır. Vişne taneleri bir tabağa alınır.

Ateşten alınan vişne şurubu, soğumadan, kızartılmış ekmek dilimlerinin üzerine kepçe ile gezdirilir. Sonra tepsi ağır ateşte tutularak, içindeki şurup, koyulaşana kadar kaynatılır. Ara sıra tepsi hafifçe sallanarak, ekmeklerin dibe yapışmaması ve şurubu iyice içmesi sağlanır.

   Şurup koyulaşınca, tepsi ateşten alınıp soğutulur.

   Ekmek dilimleri tabaklara yerleştirilir. Üzerine krema veya kaymak koyulur. Bunun üzerine de vişne taneleri yerleştirilir.

 

Züğürt baklavası*

(2-3 porsiyon)

   Malzemesi:

   Yarım bayat ekmek, öğütülmüş ceviz içi, 1 su bardağı toz şeker, 1½ su bardağı su, 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı, mercimek büyüklüğünde limon tuzu.

   Yapılışı:

   Bayat ekmek lokmalar halinde doğranıp bir tepsiye yayılır. Bunların üzerine öğütülmüş ceviz içi serpilir. Su ile şeker karıştırılıp kaynatılır. Kaynayan şekerli su, içine yağ da katılarak bir taşım daha kaynatılır; sonra ılımaya bırakılır. Ilık şerbet, tepsideki ekmeklerin üzerine yedirilerek dökülür. Tabaklara koyulduğunda, istenirse, üzerine tarçın da ekilebilir.

* Bu tarif, Çorumlu Selma Gürsel’den alınmıştır. Selma Gürsel’in Çorum yöresel mutfağına ait yemek tarifleri, şu sitededir: http://www.corumlu.com/">http://www.corumlu.com

 


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
BİRAZ DA BİZ

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...