TAHİNLİ BÖREK(SARMA)

06/15/2010 07:25:00

Tahinli Börek ismini biz uydurduk.Sanırım doğrusu Tahinli Sarma olacak.Ölçüsünü kafama göre yaptığım için maalesef ölçü veremiyorum.
2 yufka
tahin(Tahinin katılaşmamış  olması gerekiyor)
az toz şker
dövülmüş ceviz
Yapılışı:

Yufkayı masaya ya da tezgaha seriyoruz.Üzerine istenildiği ölçüde tahini sürüyoruz.Heryeri kaplamaya gerek yok.Çünkü katlayacağız yufkayı zaten.Tahini sürdükten sonra ,biraz şker serpiyoruz.Bu da isteğe bağlı ama fazla koymayın çünkü üstüne pudra şekeri serpicez nasıl olsa:) Cevizi de serptikten sonra yufkayı kıvırıcaz.Uzun bir şekli olacak ve bunu istediğimiz boyutlarda kesicez.Hafif yağlı tepsimize dizip,fırına vericez.Rengi değişip,hafif kızarınca alıcaz ve üstüne pudra şekeri serpicez.

Afiyet olsun:P 


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Her Gün Bir Ev Yemeği Menüsü..

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...