Yanmadan Patlamış Mısırlar için

03/16/2011 22:12:00

Bir blogda okumuş olmalıyım ama bulamadım.


Önce yağ koyuyoruz ateşe ve 2-3 tane mısır, sonuna kadar açıyoruz ateşi, bekliyoruz başında, o mısırlar patlayınca hemen açıp, altını kısıp, tuz ve kalan mısırları atıyoruz, kapağı kapatıyoruz. Tam da patlama ısısına geldikleri için hemen patlamaya başlıyorlar. Sürekli sallayıp, bitince hemen kaba boşaltıyoruz, yoksa tencerenin ısısıyla kararabilirler. Hiç kararmadan süper patlıyorlar. 

Ynt: Yanmadan Patlamış Mısırlar için

03/16/2011 22:22:00

Çok teşekkürler :)


Ynt: Yanmadan Patlamış Mısırlar için

03/17/2011 08:47:00

Ben de Damla' nın yöntemini uyguluyorum yıllardır süper oluyor herkese tavsiye edilir afiyet olsuuun:)

Ynt: Yanmadan Patlamış Mısırlar için

03/17/2011 08:52:00

ben de deneyeceğim:)

Ynt: Yanmadan Patlamış Mısırlar için

03/17/2011 08:56:00

varya Damla su aralar en büyük derdim (allah daha büyük dert vermesin :)))))
basinda duruyorum, deli gibi salliyorum, bi takla atmadigim kaliyor ama olmuyo olmuyor. bu aksam hemen deneyecegim. cok sagol :)

Ynt: Yanmadan Patlamış Mısırlar için

03/17/2011 09:12:00

çelik tencereye yağ koyup  yüksek ateşte mısrları tahta kaşıkla patlamaya başlayıncaya kadar kavuruyorum. patlamamış mısır kalmıyor   sonuçtan çok memnun kalıyorum:)


Cevabın:


Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Mutfak Sırları

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...