İlk kavramlar mı? Hikaye mi ?
Arasın dönemi itibariyle ögrenmesi gereken kavramlar var hayvanlar-taşıtlar vb.gibi nurturia anneleri bilirsiniz:) ama benim güzel oglum kavram ögrenmekle ilgilenmiyor ona hikaye anlatmamı istiyor kavram kitaplarını sözlüklerini hikaye kitabı olarak bullanıyoruz
benim uydurma hikayelerimi bayılarak dinliyor parmagıyla işaret ederek kitabımıza eşlik ediyor ama bu şekilde kavramlara yogunlaşmıyor ben ona göre anlatıyorum mesela sözlükte kavraMlara vurgu yaparak parmagımla göstererek hikaye uyduruyorum ama direk bir
yogunlaşma olmuyor..
bende hikaye sevdigi için artık hikaye kitapları almaya başlıycam listemi yaptım..ama içimdede bir kuşku var acaba erkenmi diye ? öncelikle kavramlarımı ögrenmesi gerekirdi ? bu şekilde yanlışmı yapıyorum yoksa zamanla nasılsa ögrenecek mutlu oldugu şeyimi
yapmalıyım die düşünüyorum.
vee siz nurturia annelerinin tecrübeleriden faydalanmak istiyoruz oglumla:)
Ynt: İlk kavramlar mı? Hikaye mi ?
Daha çok ilgisini çekebileceğini düşünürek kavram kitaplarıyla hatta ondan önce bez kitaplarla başlamıştık biz. Aynen tarif ettiğin gibi toplamda bir dakika bile ilgilenmedi bu kitaplarla. Oysa ben abladan dolayı şartlıyım ya (çünkü o bunlarla iyi zaman
geçirirdi) "eyvah kitap sevmeyecek mi" acaba diye endişelendim.
Birgün abladan kalan bir Disney İlk Ansiklopedim Hayvanlar'ın ilgisini çektiğini farkettik. Uzunca bir süre biz nereye, bu kitap oraya oldu.
Gerçek fotoğraflar daha çok ilgisini çekti (yine ablanın aksine).
Birgün yine tesadüfen Bebek Koala'lardan biri geçti elime. Ve baştan sona okuyabildiğimiz ilk kitap bu oldu. Seriyi tamamladık. İş Bankasının Hareketli Serisi "Hareketli Tren", uçak ...da tamamladığımız ikinci seri oldu. Hepsine aynı ilgiyi göstermedi, Hareketli
İnşaat'a bayılırken, Hareketli Top'a diğerlerine gösterdiği ilgiyi göstermedi.
"Sen Yaptın Mavi Kanguru" tamamını o dönemlerde okuyamasa da çok elinde gezen bir kitaptı yine.
Ardından Debi Gliori'ler geldi. Ve Küçük Prenses'ler (Tony Ross). Şiirimsi dil daha çok hoşuna gidiyor sanırım. Bir de Ayıcık ve Ben. Bunlar başucu kitaplarımız hala. Bunlardan önce yada gündüz ne okursak okuyalım, uykudan önce mutlaka bunlar.
Özetle kavram olması şart değil, öykülerin içinde de bolca geçiyorlar zaten.
bu kitap işine nasıl başlayacağımı şaşırdım. evdeki sıpa çok hoşlanıyormuş gibi, son günlerde o kadar çok kitap önerileriyle karşılaşıyorumki başım döndü:))) ama önüme geleni, onun hoşlanacağını düşündüğüm kitapları alıyorum. zati şimdilik beklentim bakması,
oyalanması yönünde.. nasıl olsa ileride hikayeden hoşlanır diye düşünüyorum...
ülkü :)3 boyutlu ögrenmesi nasıl oldu peki kavradımı ?
nil sizde biz gibisiniz:)) birtürlü gidemedim kitap listemi almaya bu akşam gidecegim inşallah
julide bende hangiisini alacagımı şaşırdım ama şimdilik 3-4 tane alacagım öncelikle devamı sonra sıkıldıkça alacagım yoksa insan kendini keybediyor hepsini almak istiyor.