Ferber Yöntemi

<123>
11/14/2010 12:22:00

Bebeğini Ferber Yöntemi ile uyutan anneler var mı ?

Gece ve gündüz uykularında kullanıyor musunuz ?

SOrularım olacak ona göre :)

Biz geceleri Ferberle uyuyoruz ama gündüz sorunlarımız var.

Sevgiler

Ynt: Ferber Yöntemi

11/14/2010 18:19:00

Oğlum ocak doğumlu.temmuz ayında ferber yöntemi ile uyutmaya başladık.

uykusuz gecelerimiz 1-2 haftalık sabır testi ile sona erdi.

geceleri uyuması ve gündüzleri problem çıkartması normal.gündüz olduğu için

aydınlık olduğu için tepki verirler genelde.bizim de gündüz problemlerimiz vardı sonradan toparladık.

elimden geldiği kadar yardımcı olurum sorucak bişiyiniz varsa?

11/14/2010 19:53:00

Bizim durum karışık ama özetlemeye çalışıcam Selibüyük,

9,5 aylıkken Ferbere başladık ve yaklaşık 2 haftada adapte olduk. Şöyle böyle yaklaşık 10 aydır ferberle uyuyor geceleri. Dönemsel uyanmaların haricinde sorunla karşılaşmadık.

Başlangıçta öğlen uykusuna benimle daldığı için geceleri de etkilenmeye başlayınca, gündüz de ferbere başladık. O da yaklaşık 2-3 haftada oturdu. Son 2 aydır gündüz ferberlerine inanılmaz bir direniş var. Geceler sorunsuz uykuya dalabilsek de gündüz mümkün deil ve artık gündüz sallama, yanında durma vs gibi yöntemlerle uyuyor. Artık tekrar gecelerini etkilemeye başladı. Uykuya dalış ok. Dİreniş yok ama geceleri çok sık uyanıoyr. Tekrar ferbere başlamalı mıyım gündüz ?? yoksa gece uyandığında yanına gidip ilgilenmeyi mi kesmeliyim. kafam çoban salata......  Belki siz sağlam kafayla bir öneride bulunursunuz.
blogumda da hikayesi var ferber yolculuğumuzun. corapailesi.blogspotta.
Sevgiler

11/15/2010 09:33:00

merhaba,
yardımcı olamayacağım ama soru sormak istiyorum. ferber hikayenizi dinlemek mümkün mü? yani nasıl gelişti süreç?

teşekkürler,

11/15/2010 09:51:00

elbette. tüm ama tüm ayrıntılar blogumuzda var sevgili moodswing. İşte Türker Kağan'ın Blogu

okuduktan sonra her türlü sorunu cevaplarım elimden geldiğince.
Sevgiyle kal fıstığınla.

11/15/2010 10:14:00

teşekkürler :)

11/15/2010 13:08:00

Nilüfer bence Türker son zamanlardaki değişimlere tepki gösteriyor. Kendine güveni tekrar yerine geldiğinde eski düzenine döneceğini düşünüyorum. Biraz oluruna bırak istersen...

11/15/2010 13:11:00

ferber de en önemli şey istikrar.yani çocuklar bunu 1 kere bile bıraktığınızı gördüğü anda tepki göstermeye başlıyorlar.gündüz veya gece ayırt etmeden hep aynı şekilde uyutursanız daha iyi olur.yani gece ayrı gündüz ayrı olmamalı.çocuklar istikrar olunca çok uzun süre direnemiyor.gece uyandığında da karnı aç diilse,eminseniz çok gözükmeyin derim ben.eğer ferberle uyuduysa kendi kendine uyumayı öğrenmiş demektir.sadece sizi görme ihtiyacı hissediyodur.tabi dişi çıkıyosa hastaysa veya herhangi başka bişi varsa tüm bu dediklerimiz de geçersiz.diyeceğim tek şey istikrar...

11/15/2010 15:10:00

Evet zurna zurt dedi. Anne Türkeri sallamaktan yoruldu. Hazırlanıldı , Bugün ferberle yattık gündüz uykusuna. 

eeee neoldu peki. Hiiiç. Gıkı çıkmadan yattı uyudu. Şoktayım. Sadece 1 saat ama olsun. Ara uyanmada kendi yatağında olduğunu anladı ve şaşırdı. 3 haftadır gündüz orda yatmıyordu. Önceki tecrübelerimden hatırldığım bu süre uzayacak. Biliyorum. ohhh beeeee :))))

11/21/2010 00:50:00

Ferber diş çıkarma döneminde uygulanmıyor sanırım,peki o zaman 6 ay-1 yaşa kadar dişler sürekli kabarıyor çıkıyor o dönemde nasıl bir yöntem izlediniz?

11/21/2010 10:44:00

ferberi ben uygulamaya başladığımda diş çıkartıyordu türker. Sorunla karşılaşmadık hiç NuPe.  Bazı geceler diş yüzünde uyandığında jel sürdüm uyudu. Gece çok çetin geçecekse (gündüzden belli oluyordu) paranox fitil verdim 1 tane yatırırken.

zaten 10 aylıktı türker biz ferbere başladığımızda. Şimdi 18 oldu Hala geceleri sorunumuz yok şükür.

<123>

Cevabın:

Tartışmaya katılmak için giriş yap. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla
Uyku Sorunları

Tamamen Ücretsiz

Kaydol Tecrübeli anne ve babalardan yardım al. Sen de yardım et. Anı defteri, fotoğraf albümü, sorular, gruplar...