Balık yağına ne zaman başlanmalı

10/30/2013 16:17:00
ankaanka 7A soruyor:

balık yağı vermeye ne zaman başlanmalı

Bebeklere, dışarı çıktıkları her sefer eğlenmeleri için yeni bir aktivite sunan, büyüleyici renkleri olan bir puset oyuncağı. Hışırtılı kumaşÇ...

Liste fiyatı:
49,90 TL
Fiyat:
44,90 TL
Kazancın:
%10 (5,00 TL)

Benzer Sorular


10/30/2013 16:22:00

2 yaşından önce doktorlar önermiyor..

10/30/2013 17:28:00

haftada 2 kez düzenli balık tüketiyorsa gerek yok ama tüketmiyorsa 1 yaşından sonrada başlanabilir..

 

10/30/2013 17:57:00

teşekkürler

10/30/2013 20:49:00

Belki de vermenize gerek kalmaz.Balığı sever ve yerse hiç gerek yok.

Haftada en az 2 kez balık yer kızım o yüzden kullanmıyorum.

Şimdiden bunları düşünüp gerilmeyin.Bebeğinizin keyfini çıkarın.

10/30/2013 20:51:00

12 ayımız bıter bıtmez dr umuz başlattı. haftada 2 kez de balık yıyor oğlum.

10/31/2013 10:40:00

Bizim doktorumuz 4.5 aylıkken yazdı bize balık yağını. 6 aylık olmak üzere kuzum Ve kullanıyoruz. En son gittiğimizde bittiyse yazayım reçeteye dedi hatta. ?? Ben hiç araştırmadım doktorumuza güvendiğim için. Ama şimdi kafam karıştı benim de.

10/31/2013 12:03:00

Kızım 30 aylık,doktorumuz hiç gerek görmedi,özellikle a ve d vitamini içeren balık yağlarının uzun vadede  kemikleşmeyi hızlandırıp boy uzamasına engel olacagına dair birşeyler anlatmıştı,yanlış hatırlamıyorsam 19 mayıs üniversitesi profesörlerinden birine ait bir yazı vardı internette dolasan,balıkyağının hiperkalsemiye yol açtığıyla ilgili,bulmaya çalışacağım

11/13/2013 15:24:00

Merhabalar

İsmim Serdar Hakan ÇİFTÇİ. GATA mezunuyum. Tıp doktoruyum ve halen hekimliğe aktif olarak devam etmekteyim.

Yazılanları okuduğumda gördüm ki; çok fazla bilgi eksikliği ve kavram kargaşası var. Çocuklarda polen, arı sütü ve balık yağı kullanılırsa; hem zihinsel hem de bedensel gelişimleri desteklenmiş olur. Ben burada balık yağından bahsedeceğim izninizle.

Konuya geçmeden önce de böyle bir iletişim ve bilgilenme sitesi kurdukları için, site sahiplerini tebrik ederim.

 

Öncelikle tıp fakültelerimizde besin tamamlayıcılarıyla ilgili bir ders okutulmadığından, türkiyedeki doktorların %95 i doçent - profesör de olsa balık yağı, polen, arı sütü gibi ek besin maddelerini ve kullanım alanlarını bilmemektedirler. İşin kötü tarafı bilmediklerini de bilmemektedirler.

Geri kalan %5 ise bilir ama onlar da nerelerde kullanıldığını ve kullanım dozlarını bilmezler.

Meslektaşlarımın bu tür ürünlere olumsuz tepkilerinin altında sadece bilgi eksiklikleri değil, aynı zamanda bu sektörün çoğunlukla tıpta ŞARLATAN dediğimiz, insanların sağlığını paraya dönüştürenlerin varlığı da yatar. O yüzden bir hekime balık yağını sorduğunuzda, “Bırak bu saçmalıkları, sen doğru beslenmeye bak” cümlesini duyarsanız şaşırmayın !

 

Balık yağı doğumdan ölüme kadar herkesin düzenli ve devamlı kullanmak zorunda olduğu, en önemli ek besin maddesidir.

Türkiyedeki meslektaşlarım bilmese de, dünya da en çok bilinen ve üzerinde en fazla tıbbi çalışma yapılmış maddedir üstelik.

 

Tıbbi olarak 4 tane özelliği vardır balık yağının.

1-Antiinflamatuar=iltihap giderici

2-Antioksidan=temizleyip yenileyici

3-Antitümöral=kitle engelleyici

4-Antiaterosklerotik=damar sertliğini, daralma ve tıkanıklıklarını önleyici

 

Amerika dan ingiltere ye, avusturalya dan almanya ya kadar herkese, üstelik doktor tavsiyesiyle ve belirlenmiş dozlarda kullandırılmaktadır balık yağı.

 

Japonya da ise balık yağı kullanımında direkt sağlık bakanlığı devrededir. Yeni doğan bebeğe - biz türkiye de, bebek 6 aylık olana kadar anne sütü dışında bir şey vermezken- anne sütüyle birlikte balık yağı da vermektedirler. Üstelik te bizim büyüklere verdiğimiz doz olan 0.9 gram/gün dozunda.

3 ile 5 yaş aralığındaki tüm çocuklarda bizim erişkin dozumuzun 1.5 katı olan 1.5 gram/gün vermektedirler.

50-70 yaş arası kadınlara 2.5gram/gün, erkeklere 2.9 gram/gün

Hamilelerde 2.1 gram/gün

Lohusalarda 2.5 gram/gün kullandırmaktadırlar.

 

Sonuç ne sizce ?

Türkiye de kalpten ölüm oranı %50 iken yani 2 kişiden biri kalpten ölürken; japonlarda bu oran %13 tür !

100 yaş üzeri yaşayan insan sayısı ise 300.000 kişidir !

90 yaşında birisi öldüğünde, “vah vah, genç yaşta, çiçeği burnunda gitti” diyorlar Japonya da.

Bizde ise “Maşallah. Dünyaya kazık çakmış, amma da yaşamış” denmiyor mu?

 

Piyasada çok ucuza satılan, norweç, alaska kökenli olduğu söylenen balık yağları var. Bunların bir çoğunun prospektüslerini kontrol ettim. Hiçbirisinde hangi cins balıklardan elde edildiği yazılmamakta.

Bu kadar ucuz olmaları ise düşündürücü !

 

Benim ailemde ve kendimde kullandığım balık yağı, 150 ülkede denetlenmiş ve satılan, somon, sardalye ve uskumru gibi soğuk deniz balıklarından elde edilmekte.

Üretimiyle ilgili çalıştıkları danışman hekimleri ise, tıp tarihinde “balık yağının babası” diye bilinen, ilk defa eskimo çalışmalarını yapan, grönland eskimolarının kalp krizi geçirmediklerini ve sürekli somonla beslendiklerini bulan, 300 den fazla tıbbi çalışması olan prof.dr.john dyerberg.

Fiyatı da 60 lık kapsülü 75 tl.

Reklamını yapmamak için marka vermeyeceğim. Arayıp ilgilenenlere bizzat bildiririm dilerlerse.

 

200-250 adet olup 30-40-50 ye alınabilen, üstelikte norweç ten alaska dan geldiği söylenen balık yağları gerçek olabilir mi sizce?

Ve kaç ülkede denetlenip satılmakta bir araştırın isterseniz.

Sağlığımız bu kadar ucuz olmamalı değil mi?

 

Sen balığı norweç te yakala, fabrikasını kur. Yağını çıkar. Ambalaj yap. Ordaki çalışanlarının maaşını ver. vergisini öde. Türkiye ye gönder. Türkiye de dağıtıcı firmanın karını ver. Eczanalere mal fazlası bırak. Eczanenin karını ver. Dağıtımda kullandığın representlerin parasını ver. Ve 200 tane balık yağını 70 tl ye sat.

Bu mümkün mü ?.

 

Birkaç ihtimalden biri bunların bir kısmının balık yağını, çok ucuza mal edilen, sağlık açısından zararlı olan balina gibi büyük balıkların karaciğerlerinden üretip ucuza getirdikleri ve bizim gibi ülkelerde de sattıkları.

 

Devletimiz bununla ilgilenip denetlemeli ve bizlerin sağlığını korumalı diye düşünüyorum. Ama altın çilek gibi safsataların bile hüküm sürebildiği ülkemizde umarım bu denetim hızla gerçekleşir.

 

Sizler gibi bu tür kaliteli sitelere üye olup bloglarda konuyu sorgulayan arkadaşlarımızın da, ucuz diye böyle balık yağlarını almamaları gerekir.

 

Bir meslektaşım “haftada 2 kez balık tüketen kişinin balık yağı kullanmasına gerek yok” demiş.

Peki bu meslektaşım, türkiyedeki balıkların sıcak deniz balığı olduğunu, aktif omega 3 olan EPA DHA nın içlerinde yok denecek kadar az bulunduğunu ve bir kişinin alması gereken günlük doz olan 1 gramı alabilmesi için her gün 17 kilo hamsi yemesi gerektiğini biliyor mu acaba?

 

Besin tamamlayıcıları ve kullanımlarıyla ilgili doğru bilgi edinmek isteyenler youtube daki seminerimi izledikten sonra, direkt beni arayabilirler.

İstanbul da olanlarınız ise, seminerime randevu almak kaydıyla misafirim olarak katılabilirler.

 

Umarım yazdıklarım biraz olsun sizleri aydınlatmıştır.

Ben bir hekim olarak, bu yazıyı yazmakla vicdani sorumluluğumu yerine getirmiş oluyorum.

 

Selam ve saygılarımla

Dr.Serdar Hakan ÇİFTÇİ

0532 3462699

 

SEMİNER LİNKİM

http://www.youtube.com/watch?v=4gzX8Dsx7Fg

 

Bana mailim vasıtasıyla da ulaşabilirsiniz ama lütfen sorunuzla, kendinizle ilgili ve iletişim bilgilerinizi belirtiniz.

doktor@serdarhakanciftci.com

Cevabın:


Soruyla ilgili tecrübelerini paylaşmak için giriş yapmalısın. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla.