Çorbamıza et katacağız konu ile ilgili bir kaç soru.

nurturia soruyor: 7

Üyenin kendi isteğiyle ya da kurallara aykırılıktan dolayı üyeliği sonlandırılmıştır.


7 Cevap


ASLIMERT

biz çorbada ete başladığımızda 2 kere çekilmiş yağsız dana kıyma koyuyorduk. normal çorbayı yaparken bir köfte büyüklüğünde kıymayı da içine koyup pişince hepsini birden blenderdan geçirdik.
benim yaptığım çorbadan bir büyük kase kadar oluyordu günde 2 kere veriyordum. etleride kullanacağım kadar buzluğa atıyordum.


CiciAnne

Evet ben de kıymayla başladım işe. Özel çektiriyorsun bebek kıymasını. Yağsız parça et seçip onu 2 kez çektirerek alıyorduk.


selencem

Kıyma sevmedigi için dana kuşbaşı alıp koyduk biz. Küçük küçük bölüp buzluğa atıyoruz. Uzun uzun haşlayıp suyuyla beraber rondodan geçirip katıyoruz sebze püresine.


nilaylilayla

ben kıymayı kavurup,biraz deniz tuzuyla, dolapta 1 hafta saklayabiliyorum,çorbalara hazır kavrulmuş kıymadan 1 yemek kaşığı koyuyorum...


ra_she_de

bende eti bölmedikleri için doktora sormuştum buzluğa koyabilirsiniz bir sakıncası yok demişti ama buzluktan çıkan eti buzdolabının içinde çözdürmeniz gerekiyor dışarda çözündüğü zaman bakteri oluşuyor. bende 250-300 gr alıp parçalara bölüp buzluğa atıyorum parça parça çıkarıp kullanıyorum.


julyasia

bende kuzu kuşbaşı alıp bir parça tereyağı ile kavuruyorum

daha sonra rondodan geçirip kıyma haline getirip 1 köfte büyüklüğünde porsiyonlara ayırıp buzluğa atıyorum
çorbasını ısıtırken hergün 1 adet kıymayı içine atıp veriyorum
zaten pişmiş et olduğu için buzu çözülünce yenebilecek durumda oluyor.


alpkar

merhaba arkadaşlar bu et konusunda benimde kafam karışık günde kaç gram et yemeli ve nasıl kıyma mı kuşbaşı mı çiğ olrak mı donduracağız yada piştikten sonra mı



Cevaplamak için Üye ol