yoğurt nasıl mayalanır

nurturia soruyor: 8

Üyenin kendi isteğiyle / ya da kurallara aykırılıktan dolayı üyeliği sonlandırılmıştır.


8 Cevap


melusina

evet bebeklere her gün taze mayalanıyor  sütü serçe parmağınızın dayanabileceği sıcaklıkta ısıtıyorsunuz ve içine biraz yoğurt koyuyorsunuz üstünü kapatıp bezle sarıyorsunuz ve 5-6 saat bekletiyorsunuz


melusina

önce sıcak ortamda beletiyoruz oda sıcaklığında sonra açıp bakıyoruz yoğunlaşmışsa o zaman buzdolabına kaldırıyoruz. henüz bebğim için yoğurt mayalamadım ama ev yoğurdu yağtığımda böyle yapıyorum kızıma da önce kahve fincanına mayalayacağım ve 1 çay kaşığı yoğur koyarak mayalamanın iyi olacağını düşünüyorum
maya olarak babymix kullannalar var ama ben henüz hangi yoğurdu maya olarak kullanacağımdan emin değilim


lacivert0

sütü mümkün olduğunca dar bir kaba koy ve mutlaka kabın cam olsun.
ben her gün yarım litre süt alıyorum. kaynatıp cam kavanoza aktarıyorum. örtü ile camın etrafını iyice sarıyorum. serçe parmağın dayanabileceği kadar soğuyunca 1 tatlı kaşığı maya döküyorum. karıştırmıyorum bile. sonra kavanozun ağzına tel süzgeç kapatıyorum. süzgecin üzerinede 1 havlu örtüyorum. 4 saatte çatalla yenecek kıvamda yoğurdum oluyor.

yazdığım kadar zor ve uzun bir işlem değil :)


hayalce

Ben oğlum küçükken 2 günde bir 200 gr lık cam kovanoza mayalıyordum. Serçe parmağının dayanabileceği sıcaklığa kadar sütü ısıtıp bir çay kaşığı mayayı sütle ayrı bir yerde inceltip sütle güzelce karıştırıyor kapağını kapatıp sonra da bir sofra bezine sarıp, sıcak bir yerde mayalanmaya bırakıyordum. 4-5 saat sonra da buzdolabına kaldırıyordum. Süt çorlu' dan teyzemin çiftliğinden hafta da iki kez  geliyor. 2 kg sütten yoğurt mayalıyor ve bütün ev halkı olarak afiyetle yiyoruz. Maya olarakta hep ev yoğurdu kullandım. Zaten kutu yoğurtlarla mayalanan yoğurt bir garip oluyor adeta uzuyor.



boranisi

merhaba arkadaşlar,bende oğlum 6.ayını doldurduktan sonra su bardağı ölçüsünde kapaklı bir cam kase edindim ve her gün bazen güvendiğim yerden açık süt aldım bazende tek içimlik pastörize süt kullandım sıcağa yakın ılık süte 2 tatlı kaşığı yoğurdu karıştırdım ağzını kapatıp kalın birşeyle sardım ve hiç açmadım 5-6 saat bekledikten sonra bekletmeden sıcak sıcak yedirdim.bizim doktorumuz bekletmeden yedirmemi tavsiye etmişti.çünkü bekletildiğinde bakteri üretiyormuş.9.aya girene kadar böyle yaptım şimdi 2-3 gün aynı yoğurdu yiyor. :))


yarkin

BEN ARÇELİK YOĞURT MAKİNASIYLA HER GÜN TAZE MAYALADIM.TAVSİYE EDERİM.MEYVELİ YOĞURT BİLE YAPTIM.


gokalpileseyrialem

Hamilelik annelik ve bebek bakımıyla ilgili tecrübelermi yazdığım bir blogum var.Tutması garantilidir diyebileceğim kadar kesin yoğurt mayalamak için burayı okuyabilirsiniz.
http://gokalpileseyrialem.blogspot.com/2011/02/yogurt-nasl-mayalanr-tutmas.html

Ayrıca istanbulda olanlarınız Eminönünde bebek için nerelerden alışveriş yapabileceğinize yada Eminönünde nerede olduğunu bilemediğiniz en çok gidilen yerlerin ayrıntılı yer tariflerine bakabilirsiniz.Özellikle hamilelerin faydasını göreceği pek çok yazı var.Bir göz atmanızı tavsiye ederim sevgiler...



Cevaplamak için Üye ol