çiğ süt- yoğurt

_serap_ soruyor: 1

anneler oğluşuma çiğ sütten yoğurt mayalıyorum.iki sorum olacak.

1.çiğ süt besin değeri kaybolmasın ama mikropları ölsün istiyorum ne kadar kaynatmam gerekir?

2.çiğ sütü kaynattıktan sonra bozulmadığı sürece (3-4 gün sonra mesela) yoğurt mayalasam olur mu? biraz fazla alıyorum sütü...


11 Cevap


AyseHumeyra

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta bu konu ile ilgili zaman gazetesinde bir yazı yazmıştı. Orada sütü kaynatarak tüketmeyi öneriyordu. Kaynama süresi olarak da "bir taşım" yazıyordu. Pastorize de neyse de uht almayın arkadaşlar, sütün sütlüğü kalmıyor. Süt taze kalsın istiyorsanız buzluğa da konabilir belki. Anne sütü konuyor ne de olsa. Yoğurt olarak beklemesi daha iyi mı bilemiyorum ama "hergün taze mayalanmış" olsun diyorlardı sanki...




Cevaplamak için Üye ol