Çorbalar ve pürelerde saklama koşulları

YesilAnne soruyor: 3

Oğluma sebze çorbası, püresi gibi gıdalar hazırladığımda , malzeme çoğaldıkça ( örn; patates,havuç,pirinç,brokoli,tavuk) çorba ya da püre de 1 bebek porsiyonunu aşmaya başladı. Siz bebeklerinize günlük mü hazırlıyorsunuz yoksa bu şekilde fazla kaldığında bir başka gün vermek üzere dondurucuda ya da ertesi gün vermek için soğutucuda muhafaza ediyor musunuz?

Bu soruyu cevapla


13 Cevap


okanumut

Ben de süt saklamak (gerçi şakır şakır sütüm olmadığından 3-5 defayı geçmedi ama..) için idrar kaplarından faydalandım fakat plastik olması hiç hoşuma gitmedi.. 


denizinannesi

Ben kucuk hazir mamalarin cam kavanozlarina doldurup donduruyorum corbalari ve meyve purelerini. Meyve pureleri icin buz kaliplarini da kullaniyorum. Plastik kucuk kaplar kimi zaman sicaklik farkindan catliyorlar ve sonucta plastik olmalarindan dolayi kucuk cam mama kaplarini ve diger cam kavanozlari daha cok tercih ediyorum.

Tek ogunluk mama yapmak icin ozel olarak ugrasmiyorum. Birkac kere kemik kaynattim ve suyunu dondurdum corbalar ve sebze pureleri icin. Cok olduysa buzluga atiyorum ozet olarak. Umarim cok fazla besin kaybina neden olmuyorumdur.
Kolay gelsin


gullika

Ben hepsini günlük yapıyorum o gün tüketip ertesi güne kalmayacak şekilde az miktarlarda.Dondurucuda saklanan gıdanın neyin içinde saklandığı çok önemli, plastik idrar kaplarının güvenli olmadığını düşünüyorum çünkü plastik dondurulduğunda ve yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında Dioxin isimli son derece kanserojen bir madde açığa çıkıyor.Özellikle meme kanseri.Bence bu riski hiç almadan kolaya kaçmayıp günlük pişirilmeli.




Cevaplamak için Üye ol