Bisküvi tarifi yardım lütfen

Tosuncuk soruyor: 2

Merhaba

Kızımın inek sütü ve türevlerine birde yumurta beyazına alerjisi var.Amacım kendisine zorda kaldığımızda yemesi için bisküvi yapmak.Benim yapmaya çalıştıklarım un kurabiyesine benziyor onları yemeside zor oluyor.Çokta becerikli değilim bu konuda.

Tereyağ, margarin kullanamıyoruz.Zeytinyağı ile yapılabilecek tarifler verebilirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler


2 Cevap


gardelya

http://zeytinagaci.blogspot.com/ bu sitedeki zeytinyağlı tariflerin bir çoğunu denedim tavsiye ederim , ayrıca size özel tarifler içinde mail atarsanız cvp verirler sanırım


kuzumismail

emziren anneler grubunda paylaşılmıştı.

2,5 çay bardağı elenmiş tam buğday unu ( Kipa organik reyondan aldığım unu eleyince içinde yulaflar kalıyor. Bu yulafların çıkıp elenmiş haldeki miktardır 2,5 çay bardağı)

 

Yarım bardak pirinç unu ( Arı marka bebekler için üretilmiş pirinç unu)

 

2 çay bardağı buğday nişastası (Piyale)

 

Yarım bardak irmik ( Filiz)

 

100 gr. tereyağı (Sütaş)

 

1 bardak organik üzüm pekmezi ( Koska)

 

8 büyük siyah kayısı ( Metro organik reyon)

 

1 Yumurta sarısı ( Doğalım yumurta)

 

Kayısıları haşladım, haşlandıktan sonra süzdüğümde yarım çay bardağından biraz fazla  suyu kalmıştı. Tekrar kayısıları haşlama suyunun içine koydum. Yarım çay bardağı irmik, yumurta sarısı ve pekmezi ekleyip püre haline getirdim. Unlar, nişasta ve tereyağına bu karışımı ekleyip yoğurdum, 10 dk. buzdolabında beklettikten sonra masaya 2-3 avuç beyaz un serptim (Açmak için! Bu unu hamura yedirmeyin!. Açarken oklavaya yapışmaması için sadece!) 1 parmak kalınlığında açıp bardakla kestim. Yağlı kağıt döşediğim tepsiye koydum. Önceden ısıttığım 165 derece fırında 30 dk. pişirdim. (Bu kez birkaç milim kalın olduğu için 5 dk. fazla pişirdim. Bıçakla kontrol edin ) Hemen çıkardım. Az önce tadına baktım. Güzel...



Cevaplamak için Üye ol