Kati gidaya geciste pure siralama

goksu soruyor: 5


6 aylik yigenim ek gidalari yemeye basladi. Fakat Edacik sekerli olan pureleri silip supurup daha fazlasi icin agzi acik beklerken (mesela elma puresi), patates gibi tatsiz tutsuz ve sekersiz olan pureleri yemek istemiyor.
 
Kati gidalara geciste, acaba cocuga once sekersiz olan sebzeleri tattirarak baslayip,  sekerli olanlari ileriki aylara mi birakmak gerekiyor?

Farkli pureleri cocuga yedirmenin sirasi aylara gore nasil olmali? ya da boyle bir siralama var mi?


5 Cevap


Damla

Doktora göre çok değişiyor.

Bizde şöyle olmuştu:

Sebze çorbası ve pirinç maması - 6 ay
Sebze çorbası, pirinç maması ve meyve püresi - 6,5 ay
Sebzeçorbası, pirinç maması ve meyve püresi, et, yoğurt, kahvaltı (pekmez, bebek ekmeği, peynir, çok az yumurta sarısı) - 7,5 ay
9 aylıkken yemeklerden tattırmaya başladık. Baharatsız, çiğneyebileceği her şeyden yavaş yavaş verdik.
1 yaşından sonra bizimle aynı şeyleri yemeye başladı.


Damlanin_Annesi

Bizim dr'umuz da önce yoğurt ve mevye ile başlattı.
Sebze ile sonra tanıştı.


zelmore

selamlar,

bizim doktorumuz da once tadi daha az olan gıdalarla basladi. Boylece alismasi daha kolay olru dedi.

Karni iyice acken yogurt ya da sebze deneyebilirsiniz...


esraemir

bizim doktorumuzda tam 6 aylıkken ilk önce yogurtla başlattı.
daha sonra sebze püresi devam etti.şekerlileri en sona bıraktı. hatta muhallebi vermedi desem yalan olmaz.ama ben tahılllı kaşık maması verdim.


PetekRuya

Biz de yeni başladık katı gıdalara. Kızımız biraz iri:)ve obur olduğu için doktorumuz sebzeyle başlayalım dedi. Arkadaşlarımdan gördüğüm kim muhallebi ya da meyveyle başlarsa diğer tatlarda daha zorlandılar. Tabii çocuktan çocuğa da değişir. Ben yoğurt ya da sebzeyle başlamınızı öneririm. İyi şanslar.



Cevaplamak için Üye ol