Çocuklarınıza nuthella, sarella vs. veriyor musunuz?

zeynep_bartu soruyor: 5

Arkadaşlar, epeydir sakındım oğlanı ama artık değişik tatlar ister oldu kahvaltıda, ne yapmalı bu çikolatalı ezmeleri, almalı mı, almamalı mı?  İçlerinde bildiğiniz masum bir tane var mı? İlk ne kadarlık verdiniz? teşekkürler..


25 Cevap


PERIMERT

Bizim doktorumuz da "Çikolata ile tanışacağı zaman Bittter tercih edin " dedi. Bizimkiler de sık olmasa da, çikolata yiyecekleri zaman bitter çikolata veriyoruz. Kek ve benzeri hamurişi gidaları hazırlarken de keçiboynuzu tozu ya da bitter çikolata kullanıyoruz. Keçiboynuzu ile hazırlanan yiyeceklerin tadı kakaoludan farklı değil. Eritilmiş çikolata,  sarellenin yerini tutar mı bilmem ama belki denenebilir diye düşündüm.
Ben de misafir i takdir ettim. Günümüzde maalesef artık okullarda beslenme saatlerinde bile, süt, yoğurt, meyve, kuruyemiş gibi çok daha sağlıklı alternatifler varken hazır kek, gofret, bisküvi tercih ediliyor.


serener

Merhaba,

Bu konuda çok araştırma yapdım. Çünkü belli bir yaşı geçtikten sonra çocukların çikolata yeme haklarının olduğunu düşünüyorum. Size tavsiye edebileceğim ürün Tadelle. Tadelle'nin içinde geneteği değiştirilmemiş soya lesitini kullanılıyor. Hatta size şunu da söyleyebilirim. Genetiği değiştirilmemiş soya lesitini kullanan tek çikolata markası. Tadelle'nin fındık ezmesi de bulunuyor. Merak edenler Tadelle'nin web sitesine bakabilirler. Sorularını sorabilirler. Teşekkürler. 


yuksel_

fındıkezmesi tarifini denedik, çok güzel oldu. herkese tavsiye ederim. tam ekmeğe sürmelik, kaşık kaşık yemelik :)


firavun

Nutella,sarelle eve almıyoruz..babaannesinin yaptığı reçellerden veriyoruz ara sıra..harnup pekmezi bir kaşık kahvaltıdan önce..bulabildiğim en masum çikolata vivani kids içinde ham kamış şeker var lesitinsiz emülgatörsüz belki de bu yüzden pekte matah bir çikolata değil paketi bitiremedi hala:)organik tarım ve öko belgeli...
kendim de çok dayanamazsam markete gittiğimde alıp alışveriş süresince yiyorum yani eve getirmeden:)
cips ben de eşim de sevmeyiz eve alınmaz..kahvaltıda biz de kuru incir,kayısı,erik,yaban mersini,ceviz yediğimizden oğlum da alışık benden daha çok severek tüketiyor,hatta kuru eriği gün içinde de gider gelir yer..
eşim alerjik bir bünyeye sahip olduğundan belki oğlumda da genetik olarak olabilir diye düşündüm ve daha dikkatli olmaya çalıştım..ben de misafir gibi mümkün olduğunca geç tanışmasına çalışacağım


KurbisButikPasta

ben pasta yapmama karsin 2 yasina kadar damak gelsimi sirasinda etkisi olmasin, alismasin diye tatlili yiyecekleri (seker ihtiva eden) hemen hemen hic vermedim. Su anda da 2,5 yasindaki kizima sadece kendi yaptigim ev yapimi pastalardan bazen de isterse kurabiyelerden ve nadiren de kinderin "sut dilimi"nden veriyorum. Cok erken yasta cocuklara glikoz yuklenmesinin hem agiz tad, ve damak gelisimine olumsu etkileri olacagini hem de tatliya alisik bir bunye ile basigikligi dusuk bir vucut yapisi getireceginiz dusunuyorum. Tatli verilecekse de mumkun oldugunca ev yapimi olanlardan azar azar tecih edilmesi gerektigini dusunuyorum. Tabii bal ve pekmez bunlardan disarida kaliyor, kizima 6 aydan itibaren pekmez, 1 yastan itibaren de bal veriyorum her sabah.
sevgiyle kalin...

http://kurbispastatasarim.blogspot.com/




Cevaplamak için Üye ol