kış için dolaba sebze fln neler koyuyorsunuz...

nurturia soruyor: 10

Üyenin kendi isteğiyle ya da kurallara aykırılıktan dolayı üyeliği sonlandırılmıştır.


12 Cevap


yie

taze fasulye, börülce, bezelye, barbunya, taze bakla, enginar, bamya, küp kesilmiş domates, minik doğranmış sivri biber, doğranmış kapya biber...


yie

ben sigara böreği, paçanga sarıp koyuyorum, bir tek çıkarıp kızartması kalıyor ve çok da güzel oluyor..domatesi sadece küp küp kesip ihtiyaca göre poşetliyorum. pişirmiyorum. taze fasulyeyi ayıklayıp domatesle suyunu çekene kadar soteleyip öyle koyuyorum, çok güzel oluyor. bamya da öyle, ancek bamyaya biraz limon da katıyorum tabi kararmasın diye..bazen de bayat ekmekleri küp küp kesip daha sonra tavada kızartıp çorbaya koymak üzere donduruyorum..


GOGO05

taze fasülye ve bamyayı kv konserve yapıyor.bamya ve domatesi çiğden kavanozlara sıkıca koyuyor aralarına domates ve azıcık su sonra bahçede odun ateşinde içine su dolu tencerede bikaç saat pişiriyor nefis oluyor istersen tam sorup öğrenirim ama istersen


GOGO05

doğrayıp atarsanız sizin için kolay olur çıkarttığınızda bidaha uğraşmazsınız


Sheeda

benim buzluğum ara ara koku yapıyor , çiğ olan şeylere bir şey olmuyor ama pişmiş olarak koyduklarım kokudan yenmez oluyor. Gözleme, börek gibi şeyleri atmak zorunda kalıyorum . Neden olur fikri olan var mı




yie

esmosk, taze fasulye ve domatesi aynen daphne'nin anlattigi gibi soteliyorum. Ama buzluktan cikarip pisirecegim zaman, yag ve sogani(ben bir de minik dogranmis sivri biber koyuyorum) kavurduktan sonra once biraz sicak su kekliyorum tencereye sonra da fasulyeyi cozulmesini beklemeden koyuyorum..once su koymazsam fasulyelerin sekli pek bi kotu oluyo..


yie

sheeda, kokunun sebebini bilemiyorum ama belki de yiyeceklere gecmemesi icin daha kalin poset kullamalisin..ince olan buzdolabi posetlerindese kilitli posetler daha kalin oldugu icin koku gecirmez  diye dusunuyorum..


ozalp07

bebek için herşeyi zamanında ve taze tüketmeli bence. kışın ıspanaksa yazın semizotu, kışın kerevizse yazın enginar, taze fasulye-pırasa, kabak- balkabağı  gibi.her sebze meyvenin mevsimine göre alternatifi varr. 2 aydır havuç vermedim mesela. kışın bol bol yicek zaten. ama kendimize sadece bezelye ve vişne koyarım. kayısı ve erik gibi şeylerinde kışın kurusu tercih edilebilir. onların besin değeride çok yüksek.


wild_rose

taze fasulyeyi haşlayıp koydum ben de.
bol soğan kavurup fasulyeyi katıp pişiriyorum. kimisi yumurta da kırıyor. çok lezzetli ve değişik bir yemek oluyor. tavsiye ederim.


wild_rose

ben bu yık koymadım ama cacık yapmak üzere salatalık da rendeleyip koyabilirsiniz. ayrıca yemeklerde biber kullanıyorsanız biber de doğrayıp atabilirsiniz dondurucuya.



Cevaplamak için Üye ol