Kreşte uyumsuzluk

02/07/2012 14:22:00
bella 3,5Y 19A soruyor:

3 yaşındaki oğlum Ekim ayından buyana tam zamanlı kreşe gidiyor.Yaklaşık iki haftadan beri hiç problemi olmayan Oğuz son iki haftadır huzursuzluk yaşatıyormuş.

Sınıfa girmek istemiyor faliyet yapmak istemiyor uyumak istemiyor yemek yemeyi kesinlikle reddediyor arkadaşlarına sürekli bağırıyor v.s.,v.s.

Hergün okuldan arayıp durumu bildiriyorlar.Evde de tam tersi uslu,hayır demeyen kurallara uyan her dediğimi dinleyen bir çocuk

Bugünse öğle uykusuna yatmak isteemiş annemi özledim babamı özledim yağızla oynamak sitiyorum diye feryat etmiş ben telefonla konuşup ikna ettim.Sınıfa girmek isemiyor oyun alanında oynuyor iş sınıfa girmek olunca kıyametleri koparıyormuş.

Okulda pedegog var öğretmenler var disiplin verilemmesi ve bana hergün bir sorunla gelmeleri normal mi? Sonuçta çocuğun ençok anneye nazı geçer yapsa evde yapar okulda nasıl bir sistemdir ki çocuk hergün bu anlattıkları yapıyor

Haftada bir kere kontrole gidiyorum ne zaman gitsem gayet uyumlu görüyorum o zamanda bugün iyi güünde diyorlar

Bugün konuşacağım .Bence burada sadece problem oğuzda değil okul yönetiminde de

Oğuz bu kadar sorunlu ise pedegog ne işe yarıyor orada neden sürekli sıkıntıyı iletiyorlarda çözmek için birşey yapmıyorlar onları soracağım daha neler sorayım

Tecrübeli arkadaşalrdan  yardım istiyorum

<123>
02/07/2012 15:08:00

Okulda yaşadığı bir sorundan kaynaklı olabilir, biraz okulu sıkıştırın bence de. Oğlunuzla oyun oynarken  senaryo yaratıp altında yatan sebebi çıkartmaya çalışsanız belki bir şeyler anlatır. Bu arada 3 öğretmen değişmesi de tatsız olmuş, çocuklar kolay bağlanamıyorlar.

02/07/2012 15:19:00

ucurtma +1

oyun senaryosunda o öğretmen olsun, siz de çocuk. pıtır pıtır dökülüveriyor herşey.

02/07/2012 17:18:00

cegeda+1.çocuğu okula alıştırmaya çalışan bir öğretmen (sanırım kreşlerde çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni pek bulunmuyor,genelde bezgin bekir evde kalmış kızlar ahahahaa:) valla çok utandım bunu yazarken hatta özür dielyeyim ama benim gördüğüm bu,şahsi fikrim yani) kesin 2-3 gün içinde alıştırır.devlet anaokulunu deneseydiniz bari,hiç değilse deneyimli öğretmen var başında,özellerde olsa olsa çocuk gelişimi lisesi bakıcıları var.bu saçmalık.ama özeller tercih ediliyor, neden,anlamış değilim...

02/07/2012 22:02:00

Arkadaşlar teşekkür ederim.Okulda şiddet,baskı v.s.kötü birşey yok her sınıfta kamera kaydı var var istediğim bir günü izleyebiliyorum burada bir prolem yok.Ayrıca kul kolej olduğundan öğretmenlerin hepsi üniversite mezunu hatta branş öğretmenlerinden bir tanesi Mimar Sinan Ünv. eski hocalarından o konuda pek sıkıntım yok.

Sınıf öğretmen isıkıntı ikici öğretmeni ni çok seviyordu o zaman dört beş kişilerdi ve hepsi ile inanaılmaz ilgileniyordu.Ne zaman süpriz kontrollere gitsem Oğuz kucağındaudı.Açıkaçık da söylüyordu keşke hepsi Oğuz gibi olsa diye.O gidince diğer öğretmene pek ısınamadı hala sorduğumda gamze öğretmen çok hasta gelecek diğeri gidecek diyor.


Evet özdenin soruları ile gittim  okulda bilmediğim birçok değişiklik olmuş mesela çocuk sayısı 10'a çıkmış gerçi bunların bir kısmı sabah gelip öğlen çıkıyor bir kısmı öğlen gelip akşam çıkıyormuş. (Bununla ilgili bir problem olmayacağını söyledi müdüre hanım ama bende girip çıkanöğrenciler gibi onların saatinde girip çıkmak isteyebilir dedim.Ama yaklaşık iki aydan beri böyleymiş olsa önceden de olur du dedi)

Ciddi uyarıdan çok ödül sistemi mecut söz dinleyen, uyuyan yemeğini bitiren çocuğu gülen yüz yıldız v.s şeylerle ödüllendiriyorlar.Ama bana hoş gelmedi Oğuz bir iki gün değil uzun zamandır ödül alamadığından artık sıkılmış ve uğraşmak istemiyor olabilir.

Öğretmen olayına gelince sordum iki öğretmen ve cicianne var yaşı küçük olduğunan bir ana öğretmen bir stajer.Ama onlarda saatleri var mesela bir stj sabah geliyor öğleden sonra yok diğeri öğleden sonra  geliyor ama genelde sınıf öğretmeni ile faliyet yapıyorlar.

Birgünün cdsini alıp izlemiştim geçen haftalarda bu öğretmen sadece akrşısındaki çocuklarla göz teması kuruyor onlaraanlatıyor yanıda kalan çocuklar temassız olduklarından adapte olamıyorlar.Buda sanıırm aşırı ilgi gören Oğuzun hoşuna gitmiyor ama onlara söylediğimde hiçbir çocuğu ayırt etmedikleri ve ilgilendiklerini söylüyorlar.

Neyse bunları konuştuktan sonra eve gittim iki saat sonra pedegog aradı ve Oğuzla evde nasıl zaman geçirdiğimizi söyledi.Bende aktivete yapıyoruz hafta sonları buluşmlar yada eğitici öğretici kurslara gidiyoruz dediğimde bana bunların tamamını kesmemi söyledi.

Ev ödevi veriyoruz bütün çocuklar kuru boya yada pastel boya ile çalışırken oğuzn ödevleri sanki okuld yapılmış gibi simli yapıştırmalı bırakın nasıl isterse öyle yapsın dedi.

Yupta daha çocuklar beşinci kitapta Oğuz dokuzuncu kitaba geçti çünkü evde yapıyor burada daha önceden yaptığından ya yapmak istemiyor yada çabuk yaptığından diğer arkadaşlarını beklemekten sıkılıyor dedi.

Fasulye deneyi yapmak istemişler bugün ben evde annemle yaptım bizim fasulyeler yaprak açtı bile bunu artık bebekler yapar diye itiraz etmiş bugün.

Evde bırakın aktivete eksik olsun televizyon seyretsin koşsun zıplasın dağatsın dedi.Sizinle yapınca okulda yapmak istemiyor ona zevk vermiyor dedi.

Zaten problem olsa branş derslerine de girmek istemezdi dedi.Resim,müzik drama ve dans derslerinde oldukça ilgili ve istekliymiş.

02/07/2012 22:08:00

hmmm..neyseki ciddi bir sıkını olmamasına sevindim dilekcim.demekki biraz sınıfın hızını yakalamk gerekiyor..biizm paşamız aşmış ona ayrı maşalalh.öğretmene de gerekli uyarılar gitmiştir,rahat ol sen.
bir süre sana okulda yapılanalrı evde desteklemek ve tekrralamak kalıyor demekki.okuldan önce çok farklı bir etkinlik yapmak yok anlaşılan.yine keyifli,kültürel şeyler yaparsınız ama biraz ertelersiniz mesela.hem kuzucuk okulda da sıkılmamış olur.bundan böyle herşey eski rayında ve sıkıntısız geçecek umarım.oğluşumuza okulda bollll eğlenceli günler olsun inşallah

02/07/2012 22:52:00

Özdenim sayenede çok daha bilinçli gittim ve sorularımda aldığım cevaplar genelde tatmin edici oldu.

3 yaş sıkıntılı bir dönem ve Oğuz Ekim ayında gelen Oğuz değil dedi müdire hanım.Evde benimle rahat ve iligli bir anne olduğundan okulda da aynı mecazı yakalayamayınca huzursuluk yaşamış olabilir küçük beyninde.

Sanırım  fazla yüklendik kaliteli zaman adına biraz çocukluğuğnu yaşamalı belki iyi birşey yapıyorum derken kimbilir ne yanlışlar yapıyorumdur.Belki benimlede yapmak sitemiyordur ama ben yaptıklarını görünce mutlu olduğumu gördüğüiçin sırf benim için bile yapıyordur.

Evde artık hiç aktivite yapmayacağım saat 5.30 ta alacağım yemekten sonra bir saat t.v açacağım istediği biryeri o sırada Yağızla başka odada oyalanacağım.Sonrada boğuşur konuşur sohbet ederiz.Dokuzda cuppa yatak.

02/08/2012 07:55:00

vav heyecanla okudum dilek ya, şimdi ben muhalif olacaktım ama daha çok küçük o yönüyle haklı olabilirler,muhalif olacağım konu çocuğa ket vurulması olacaktı ama yaşını göz önüne alınca bilemedim,dediğin gibi çocukluğunuda yaşaması gerekiyor ama aktivite asla yok yinede yanlış geliyor bana tatlım ya,saatle sınırlayabilirsniniz,1 saat tv,1 saat boğuşmaca,1 saat aktivite gibi,sonuçta önden giden bir çocuk var ortada ve engellenmemelide diye düşünüyorum,belki süper zeka belki deha olacak,belki bilim adamı olacak değilmi ama,neden engellensinki.benim ezgi sınıfın çok önünde mesela 4. sınıf düzeyinde diyor öğretmeni,anasınıfındada hep gözdeydi zaten hem kuralcılığıyla hem aklıyla,aynı oğuz gibiydi,arkadaşlarınada dediğin gibi müdahale ederdi ama bu öğretmenin hoşuna giderdi ezgi bişeye müdahale ettiği zaman mesela evet ezgi doğru söylüyor şöyle yapmalısınız tarzında yaklaşırdı,aksi olsa hırçınlaşır ve bocalardı ben yanlışmı biliyorumki diye tahminim.küçük yardımcım derdi,şimdide öğretmeni aynı şeyleri söylüyor bıraksam sınıfı ezgi götürür diyor,ama durun evde desteklemeyin demedi asla hatta teşvik etti şimdi 3. sınıf kitapları işliyoruz biz evde,ısrarla sınıf atlatda diyor ama ileride sınavlarda sıralamada daha önde olur diye yanaşmadım pek.nacizane fikrim bu yönde tatlım tamamen kesmekte yanlış bence niye desteklemeyesinki çocuğun alıyorsa,sırf sınıf seviyesine insin diye ket vururlmamalı.

02/08/2012 09:59:00

Mihricim seninle konuştuktan sonra acamı mı dedim şimdi.Başka bir anaokulu ile konuşsam durumu izah etsem nasıl bir cevap alırım acaba.Sendeçok haklısın bu çocuk engelleniyor resmen ve destek değil şikayet olarak geliyor bu durum bana.

Offf ne yapacağımı bilemedim.Ben burada başka biranaokulu ile konuşayım bakalım ne diyecekler

02/08/2012 10:57:00

mihri ye de katılıyorum.dengeyi korumak alzım.tek birşeye yüklenmek odaklanmak olmaz.dilersen sen görğş başka okullarla duruma göre hareket edersin.bizi d ehabersiz bırakma

02/08/2012 10:58:00

vay be dilekçim ağzım açık okudum, biz daha kreşe başlamadığımız için çok fransızım konulara... ne çekeceğimiz var demek ki... oğuz kesin bir yıl erken başlar ilkokula bu gidişle :) kalitesi fazla gelmiş bak sana arkidişlerine göre.. bence pedagog da iyi tespit etmiş... dediklerini dikkate alıp bi dene en iyisi... bakalım değişecek mi durum...

<123>

Benzer Sorular


Cevabın:


Soruyla ilgili tecrübelerini paylaşmak için giriş yapmalısın. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla.