kahvaltı

02/11/2011 06:58:00
dennis 2Y soruyor:

merhaba, üç hafta öncesine kadar kadar hep bulamaç şeklinde verdim kahvaltıyı; üç hafta önce yumurta sarısını ve labne peynirini önden ayrı ayrı verip sonra bulamaç vermeye başladım. yumurtadan pek hoşlanmayınca tekrar bulamacın içinde vermeye başladım şimdi sadece peyniri ayrı yiyor. zaten bulamaçtan çıkarılabilecek başka bir şey de yok (milupa kahvaltılık, devam sütü, ceviz-badem, yumurta sarısı). benim sorum şu ki bulamaç yapmadan başka ne verebilrim? zeytinsiz kahvaltı düşünemiyorum ama sadece iki alt dişi olan bir bebek için tuzunu alıp çekirdeklerini çıkarıp minik minik doğramak yeterli olur mu yoksa tuzsuz zeytin ezmesi falan var mı piyasada? zeytinden başka ne verilebilir?
teşekkürler ilginiz için, sağlıklı günler...

Mama sandalyesine vakumla sabitlenen bu balığın tepesine bastırınca ortasındaki akvaryumdaki balıklar çıngırdayarak fıldır fıldır dönüyor.

02/11/2011 08:21:00

ben tuzsuz zeytin aldgm migrostan. lor peyniri de bir alternatif. ben ekmek veriyorum, salatalık veriyorum, kemiriyor. hatta bazen minicik diy peyniri de veriyorum.

02/11/2011 08:26:00

ben parca zeytin ve minik dogranmis beyaz peynir veriyorum. eliyle alip agzina atiyor :)   zeytini ufak ufak kesip veriyorum, emip kabugunu cikariyor.

02/11/2011 09:17:00

benimki bulamaç olarak yemeyi en baştan kabul etmedi. ben de hep ayrı ayrı veriyorum. yumurtanın sarısını rafadan seviyor. yanına beyaz peynir, tahin-pekmez (doktorumuz tahinin sakıncası olmadığını söyledi.), bazen haşlanmış patatesle ceviz / bazen de kahvaltılık karışımla ceviz. eğer o gün boşaltımımızla ilgili bir sorun varsa önden kayısı cicibebe eklediğim oluyor ;) bunları aynı anda yemediği oluor. mesela cevizli karışım hep sonraya kalır. bir de piyasadaki labne-krem peynir cinsi ürünlere uzak durmanızı tavsiye ederim. uzun yıllardır ziraat bakanlığında görevli ve denetimlere giden gıda mühendisi bir aile dostumuzun uyarılarından sonra ben yaklaşmıorum. beyaz peyniri ezer sulandırırsınız ya da lor da bir alternatif olabilir eğer henüz sert geliorsa kuzu için. zaten zamanla da alışır :)

02/11/2011 18:15:00

 Hazır zeytin eezmesi tavsiye etmiyorum çünkü içinde koruyucu maddeler oluyor. Kendiniz tuzsuz zeytin alıp kesseniz yeterli. Bebeklerin damakları sandığınızdan serttir. Çok çok da ufaltmayın her şeyi zaten. Blender dan mümkün olduğunca uzak tutup tel süzgeçte çatalla ezerek vermeye çalışın. Labne peynir genellikle firmaların ellerinde kalan peynirleri eritip tekrar kullanıma sunmasıyla oluşur. Dikkatli kullanmakta yarar var.   Umarım işinize yarar:)Bebeklere Kahvaltı Önerileri (Ekgıda 3)Verdiğim linkte de çeşitli kahvaltı önerileri var. Yine aynı seri de ek gıda ile ilgili mönü,v.s. de vermiştim. 

Benzer Sorular


Cevabın:


Soruyla ilgili tecrübelerini paylaşmak için giriş yapmalısın. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla.