Kereviz yapraklarını ne yapıyorsunuz?

nurturia soruyor: 8

Üyenin kendi isteğiyle ya da kurallara aykırılıktan dolayı üyeliği sonlandırılmıştır.


8 Cevap


nilsafak

nane gibi kurutup kırmızı biber tursusunun üsütne koydum çok güzel oldu,sebze corbalarının içine evde kereviz yoksa eklerim,masala yaptıgım balık corbasına koydum balık kokusunu yok etti,etli dolmanın içinede olabilir gibi geliyor ama denemedim henüz..yıkayıp kurulayıp buzluktada saklayabilirsiniz..


emotional_mel

salçalı patates yemeği yaptığımda tavuk birde kereviz sapı eklediğimde çok seviyorum buda aklınızda olsun


Ezgi_MertBora

Kaynamıs suyun ıcıne dogradıgınız yaprak ve koklerı atın 7-8 dakıka sonra( ya da yemegı sevdıgınız haslanma derecesıne gelene kadar) pısırın suzup alın. Ilıdıktan sonra ustune bol ezılmıs sarımsak , zeytınyagı ve lımon ile hazırladınız sosu dokun. 1 saat sonra sosu ıyıce cektıkten sonra afıyetle yıyebılırsınız:)

Ikıncı tarıf:) sogan ve sarımsak pembelestıkten sonra kıyılmıs kerevız yaprak ve saplarını ekleyıp kavurun. Ustune yumurta kırın ve karıstırın. Yogurt ve kırmızı pul bıberlı teryagı dokerek afıyetle yıyebılırsınız:)

Ben dındurucuda her daım bulunduruyorum. Oglumun tum yemeklerıne eklıyorum nerdeyse. Balık suyu hazırlarken da kullanıyorum corbalar ıcın. Tavuk yemıyoruz bız ama tavuk yemeklerıne de cok yakıstıgını soyluyorlar.

Bırde yaprakları 150 derece ısınmıs fırında kurtup ufalayıp kaya tuzu ıle karıstırabılırsınız. Sevıyorsanız acı pul bıber de ekleyıp bu cesnıyı her yemege katabılırsınız.


ozlemkaan

kurutup  oğlumun çorbalarına koyuyorum



yie

kereviz sap ve yapraklarini minik minik dogayin, yine bolca maydanozu da ayni sekilde dograyin. Tencerede yag ile un kavurup uzerine kepce kepce et suyu dokun, kivami tutup kaynayincaya kadar karistirin; putursuz olmazsa blenderdan gecirirsiniz. Kaynayinca kereviz ve maydanozlari ekleyip 5 dk kisik ateste pisirin..tuzunu atip kapatin, tamamdir :) kerevize tahammul edemeyen esim bile seve bayila iciyor bu corbayi :)


olguveimgeninannesi

kerevizin yeşil yapraklarını güzelce yıkayıp bir buzdolabı poşeti ile dondurcuya atıyorum, çorbalar, köfteler yaptığımda o poşetten unufak olmuş kereviz yapraklarından kaşıkla alıp kullanıyorum. aroma olsun diye :)


Damla

Siz de çorbanın tarifini yazabilir misiniz? :) Katı gıdalara az kaldı ve kışın çeşit az, kerevizi severse kızım şahane olur.


ipekkusgoz

Ben de bir tek et suyu tavuk suyu yaparken kullanıyordum. Kereviz yapraklarıyla yapılabilecek bu kadar şey olduğunu bilmezdim.Tesadüf müdür bilmiyorum ama geçen gün manavdan kereviz almaya gittim tavuk yapmak için. Adam önce var dedi, sonra kereviz var sandığı yere doğru gitti ve bir iki tane vardı burada ama kalmamış dedi. Ben de yapraklarından falan da yok mu çok az bir şey lazım bana dedim. Yok abla dedi artık kereviz yapraklarını alıyorlar üzerlerinden ayrı satıyorlar falan dedi. Vay be dedim kimse yüzüne bakmazdı şimdi kıymete binmiş dedim. Burada paylaşılan tariflerden sonra kapışılıyor galiba kereviz yaprakları:)))


Cevaplamak için Üye ol