karın çatlakları için cold cream
karın çatlaklarını önlemek için krem araştırması yapıyorum. anneme sordum karnı çatlamış mı diye. annem de babam da eczacı oldukları için her iki hamileliğinde de cold cream diye birsey kullandığını söylediler. hiç çatlak olmamış. içinde tatlı badem yağı olan doğal bir karışım anladığım kadarıyla. internetten araştırdım pek birsey çıkmadı. bilen var mı acaba? ne dersiniz?
LIERAC PHYTOLASTİL JEL 100 ML (Çatlaklar için jel)Özellikle hamilelik ve kilo alıp verme gibi durumlarda, çatlak izlerinin oluşmasını önlemek üzere kullanılmaktadır. Karın, göğüs, kalçalar gib...
suhande hamilelikte oluşan çatlaklar genetiktir denir.Doğruluk payı olabilir ama ben bizzat kendi tecrübemle bu savın bizde doğru çıkmadığını söyleyebilirim.Ailenin ilk çocuğuyum annemin bana olan hamileliğinde maalesef çatlakları oluşmuş.Bu genetik laflarına
kulak asıp tedbir almasam belki bende de olurdu ama çok şükür sıfır çatlakla bitirdim hamileliğimi.İlk önce mustelanın kremini kullandım baktım baş edemicem özel bir yağ karışımı hazırladım bende.Bazı arkadaşlar 2 yada 3 tüple hamileliklerini tamamladığını
yazmış ne güzel ama bana yetmezdi.Çünkü çatlayan sadece karın bölgesi değil ki.Göğüs,bel,baldır derken bir tüp hergünde kullandığım için ancak 1 ay yetti bana.
Hamilelik annelik ve bebek bakımıyla ilgili tecrübelerimi yazdığım bir blogum var.Çatlaklar hakkındaki yazımı ekliyorum.Umarım faydası olur. Sevgiler..
http://gokalpileseyrialem.blogspot.com/2010/09/hamilelikte-merak-edilenler.html
Kesinlikle her banyodan sonra ve zaten hergun banyo yapiyorsan hergun evden cikmadan karin bel baldir(popo) ve ust kollari yaglamak ve kremlemek gerekiyor, bende simdiye kadar bir catlak olmadi ama tabi dogumdan sonra da ortaya cikabiliyorlar ben donusumlu olarak bademyagi + kakao yagi birlikte suruyorum ve ertesi gun palmers marka catlat onleyici butter krem suruyorum. Palmers den once eczaci onermisti bella Bee butter krem surdum.. Ne tercihedersen et organik yaglardan olusan (paraben icermeyen) urunu mutlaka her gun gece yatmadan yada sabah evden cikmadan kullanmani oneririm..
BEN LIERAC'IN kremını kullanmıştım, çatlak olmadı, ama kremden mı bünyeden mı bılemıyorum. mesela annem bebak acı badem sütü kullanmış, ıkı çocukta da çatlak olmamış. tabı şımdı daha ıyı kremler var pıyasada, bebak ın ıçınde kımyasallar olabılıır...badem
yağını dırekt süren var, kakao yağı kullanan var. ben yüzüm ıçın avokado ve susam yağı karışımı (yarı yarıya) kullanıyorum zaman zaman. çünkü çok ğüzel yumuşatıyor ve nemlendırıyor cıldı.
tarıf şöyle: 50ml susam yağı, 50ml avokado yağı, 2-3 adet e vıtamını kapsülünü delıp ıçındekını katıyorsun, 8-10 damla da ğlıserın. karıştır, çalkala:)
ben hamıleyken karnıma bunu da sürdüm (tabı lıerac'ın fıyatı kazık olunca...). belkı de kremden daha çok ışe yaramış olabılır, bılemıyorum:)
çok tesekkürler... tarifler ve cevaplar için tesekkür ederim. bebak ürünleri eskiden bir ara ben de kullanmıştım el ve vücut için.. sanırım içinde paraben vardı çünkü yakın zamanda içinde paraben olan seyleri attım ve bebakı da attım diye hatırlıyorum. kremler dediğiniz gibi çok pahalı. mustela, lierac ve bella b. valla yurtdışında yaşayan tanıdığı olan getirtsin çok daha iyi... babam o dediği cold cream'i yapacakmış ya da bir eczacıya yaptıracakmış. içinde tatlı badem yağı, boraks, su ve biseyler daha saydı varmıs kolay biseydi dedi.
merhabalar ben pregnacare kulllandım.hiç çatlağım yok.birde sadece karnıma sürmüştüm.2 tüp yetmiştii.elimde kalanıda arkadaşıma vermiştim oda kullandı.ondada karnında çatlak yokmuş.sadece üzgün keşke bacaklarımada sürseydim diyor.bacaklarında varmış.Yanlız ben bu işin genetik olduğunu düşünmüyorum.annemin çatlakları çok.bende bir tane bile yok.5 aydan itibaren kullanmaya başladım.Yanlız bence çok doğum yapanlarda, çok kilo alanlarda sanki çatlak daha fazla gibi geliyor bana.çünkü ben 7 kg almıştım.arkadaşım 12 kg.Birazda alınan kg iler ilgili sanırım.Çokta emin değilim.
evet karışık bir konu gerçekten. hamile olmadan önce bunlardan haberim bile yoktu. annem kullanmamış olsa yine de bilemeyeceğim ama kullandığı için ben de kullanayım bari dedim. heryere sürmek lazımmıs evet yukarda da sölemisler çok iyi ben sadece karnıma sürerdim çünkü :)) annemde bulantı filan da olmamış bende de pek yok kusma filan hiç olmadı şimdiye kadar sadece kokulara karşı hassasiyet var. çok kilo da almamış.. benim ablamla aram tam iki yaş. bakalım ben nasıl olcam :))
Benzer Sorular
-
-
-
Hamilelikte Oluşan Çatlakları Önlemek İçin Neler Yapılabilir?
04/14/2011 07:40:00, didem_dorukcem 12A

