yumurta pişirme teknikleri

zeynepece soruyor: 3

merhabalar

kızıma kahvaltı vermeye başladığımdan beridir sabah kahvaltılarında yumurtayı peynirli omlet olarak veriyorum. ama haşlanmış yumurtayı yemiyor.
değişik biçimlerde denedim ama olmadı. farklı bir metodu olan varmı
yada böyle devam etsem yumurtanın besin değerini yok etmiş olmuyorumdur diye düşünüyorum yanlışmıyım yoksa ?


3 Cevap


Damla

Yumurta bütün olarak uzun süre haşlandığında beyazının etrafı grileşir. Sarısındaki demirin beyazındaki bir madde ile tepkimeye girmesi sonucu sarıdaki demir azalıyor. Kırılarak pişirildiğinde de çok uzun pişirilmemesi, tabi çiğ de olmaması kaydıyla bir sorun yok diye düşünüyorum. Ayrıca yağda kızartma yağ yanmadığı sürece besleyici bir pişirme yöntemi. Uzman değilim ama okuduklarımdan çıkarımım bunlar.


zeynepece

kesinlikle ağzının tadından hiç kuşkum yok. arada değişiklikler yaparak veriyorum, maydonoz ve dereotlu yapıyorum içine peynir ve de omlet piştikten sonra zeytinden göz azcık ketçapla ağzını yapıyorum palyaço omleti diyor bayılarak yiyor tabi.
saatlerce haşlanmış yumurtadansa daha iyidir heralde


Ela_Ebru

Merhaba,

kızımda omlet yemekten sıkıldığı için alternatif olarak yumurtalı ekmek yapıyorum. büyümek ekmeğini yumurtaya bulayıp (bazen içine beyaz peynirde ezip koyuyorum), tereyagında kızartıp veriyorum afiyetle yiyor tavsiye ederim.



Cevaplamak için Üye ol