bebeğinize ne tür peynir

serapk soruyor: 10

Bebeğim 6 aylık kahvaltısına peynir koymak istedim normal peynirler suda bekletilse bile tuzlu olur gibi geldi bende labne peyniri aldım. Doğrumu acaba bebeklere labne peyniri verilebilir diye duymuştum. Normal yağlı bir beyaz peynirmi daha iyi labnemi sizce?

Bu soruyu cevapla

23 Cevap


ETA

Ben peynire başladığımızdan beri labne veriyorum. Bizim doktorumuz peynirin kesinlikle pastörize olması gerektiğini söyledi.Marketlerde streç filme sarılı peynirler pastörize olmuyor. O yüzden kendimizde çeşitli markaların pastörize beyaz peynirlerini tercih ediyoruz.


NooB

Merhaba.

Anne sütüne en yakın süt olduğu için biz de oğlumuza Keçi sütü'nden yapılan beyaz peynir veriyoruz. Piyasadaki bazı ürünlerin adı Keçi Peyniri olsa da yanıltıcı, inek sütü de içerebiliyor, alerjisi olanlar için aman dikkat.
Marka adı vereceğim ama bu konuda bir kaç doktorun söylediği üzere en güvenilir Bolana'nın peynirleri. İstanbul'da çeşitli satış noktaları var, web sitelerinden bakılabilir. 
Şimdi mevsimi geldi, süt dağıtımları da başladı, yoğurdunu ve muhallebisini deneyeceğim. 


bartum

Biz de labne ile başladık. En çok labneyi sevdiğinden ve diğer peynirleri pek sevmediğinden labneyle devam ediyoruz...


sakurasan

Biz de katı gıda gıda getiğimizen beri labne yiyoruz,labne peynirinin kalsiyum oranının daha yüksek olduğunu biliyorum, diyetisyen arkadaşım söylemişti ayrıca bebekler çok seviyor...


ipek

biz yaklaşk 1 haftadır kahvaltıya başladık . suda bekletilip tuzu alınmış inek peyniri veriyorum. sabahları afietle mideye indiryor bizimkisi :)



serapk

Herkese Teşekkür ederim labneyide baya kullanan varmış artık gönül rahatlığıyla bebeğime verebilirim:) keçi peyniri bulmak güç olacak sanırım.


ronaansi

merhaba, kendi peynirini evde de hazırlayabilirsin: lor peyniri. sütü taşımlık kaynattıktan sonra 1 dakika daha kaynamaya devam ediyor. yarım çay bardağı su ve bir miktar yoğurdu karıştırıp sütün içine döküyorsun. karıştırmadan bekliyorsun. 7-8 dakika içinde süt kesilmeye ve topaklar oluşmaya başlıyor. süzüp topakları ayırıyorsun. dolaba koyuyorsun. 2 günlük kullanımı mümkün, fazla dayanmıyor. sonra tadı acımaya başlıyor. yoğurtla kesemezsen, tatlı kaşığı kadar limonu deneyebilirsin.


nesejoy

labne peynir ile ilgili kimya muhendisi arkadasimdan daha detayli bilgi aldim. hepimiz faydalanalim istedim:



Labne peynirin kabaca üretim şeması aşağıda...

 

-         LABNE ÜRETİMİ -

 

 

FORMÜLASYON-

 

INGREDIENTLER

(%)

% 10 'luk krema

93.20

Sofra Tuzu

6.00

SODIUM ALGINATE FG*

0.80

TOPLAM

100.00

 


kullanılan katkı alginat sadece....alginatın kaynagı deniz yosunu fakat icerisinde bir takım tuzlar ve stabilizerler var.....fakat yediğin bir cok urunde alginat kullanımı mevcut zaten.....gıdaya uygun saflıkta ürün kullanıyorsa firma sorun yok....

fakat en buyuk sorun su....yaz ayları geldiği için peynirlerde bozulma-kuf maya eksime gibi sorunlar ortaya cıkıyor...ozellikle labne de krema oldugu icin bu risk daha fazla....bunun icin koruyucular devreye giriyor....koruyucu kısmında ise firmalar etiketlerinde bunu belirtmiyorlar zaten analizde bulunmayan koruyucular tercih ediliyor genelde...

bize, yetiskinlere pek biz zararı yok...en azından bizim sattıklarımızın karacigerde parcalanabilme ve gıdaya uygunlugu mevcut....fakat ufak cocuklar icin dikkatli olmak gerek bence...kaynagı belli olmayan kanserojen koruyucular da firmalar tarafından ucuz ve etkili oldugu icin tercih edilebiliyor...bu sebeple .yine ulusal marka tercih etmekte fayda var...pınar ve ak gıda-ulker....bence ikisi de basarılı hatta pınar daha bir tercih edilebilir......ama bence yetiskinler yemeli sadece....

eger zorunlu bir sebep yoksa ben process peynirlerin bebeklere yedirilmesine karsıyım.....

benim bildiklerim bunlar ...umarım faydası olur....


elajan

tamamdir...cok tesekkurler...cok az veriodum zaten zarari nedir bilmediim icin...keci peynirine alistirmaya calisiim bari...yaz da gelio zaten..ne me lazim.


aylis

BEN BİRKAÇ GÜN ÖNCE BİR BLOGDA BEBEK PEYNİRİ YAPIMINI OKUDUM VE YAPMAYI DENEDİM-GÜNLÜK SÜTÜN İÇİNE BİRKAÇ KAŞIK YOĞURT KARIŞTIRIP KAYNATIYORSUNUZ KESİLİNCE ELDE ETTİĞİNİZ PEYNİRİ BEBEĞİNİZE YEDİRİYORSUNUZ. PEYNİRİ BİRKAÇ GÜN KULLANABİLİYORSUNUZ-SÜT MALESEF KESİLMEDİ. BU SEFER LİMON SUYUYLA SÜTÜ KAYNATACAĞIM İNŞALLAH BAŞARILI OLURUM.BU TARİF BANA BÜTÜN PEYNİRLERDEN DAHA SAĞLIKLI GELDİ. 



Cevaplamak için Üye ol