bebeklere balık yağı verilirmi?

03/04/2011 14:08:00
evrbyd soruyor:

bebeğim 1 yaşına girdi seven seas veriyorum sabahmı öğlenmi vereyim yoksa aç karnına veriliyor dr verin dedi iştah kapatıyormu bugünlerde yemiyor 

Zekice tasarlanmış saklama kapları10 adet 180 ml Via kap10 adet kapak2 adet biberon / pompa adaptörüAVENT Via saklama kapları çevirmeli kapakları s...

Benzer Sorular


03/04/2011 14:12:00

bizede verdi doktor yarım kaşık .iştah kapatıp kapatmadığını bilmem ama iştahsızlık dişlerden olabilir mi ?yani bizim öle de 

03/04/2011 15:55:00

mrhaba evrbyd ben 9.aydan ıtıbaren verıyorum  cok memnunum 2.şişe bıttırdık 3. gectık yemeklerden 1.5 saat sonra verıyorum yarım saat gecttıkten sonra yemege gecış masallah iştahda acıyo bırdeyemek 1 kasık daha fazla yıyoruz(ac karna verme karnı tok olsun):))

03/04/2011 19:27:00

Biz 1 yasindan beri seven seas veriyoruz. Drumuz mevye saatinde verebilorsiniz dedi. Seven seas'in bi portakal bir de kiraz aromalisi var. Sanirim kokusunu ve tadini meyveyle yutturmak icin meyveyle verin dedi. :) ki bence tadi da kokusu da kotu degil. Unutmazsak meyveden once unutursak meyveden sonra veriyoruz.

03/04/2011 22:18:00

Ben kızım için 11.ayından itibaren balık yağını vermeye başladım. İştah konusunda bir yardımımın dokunduğunu sanmıyorum , bizde o anlamda bir yararı olmadı lakin zeka konusunda ki yardımını su götürmez kabul ediyorum. Ben ekim ayından mayıs ayına kadar kesintisiz veriyorum kür gibi.    Bırakmayıda hiç düşünmüyorum zeka anlamında inanın cok faydasını göreceksiniz eğer sürekli devam ederseniz. Biz Carlston markanın balık yağını kullanıyorum önceden seven seas kullanıyorduk fakat sonradan araştırınca balık yağının içine katılan ekstra vitaminler ağır metal olarak geçiyor ve bu sebepten saf olanını almanın toksik bir durum bedende yaratmayacağını öğrenmiştim. itirafda etmeliyim kokusu yok denecek kadar az portakal aroması var, seven seastan tadı sanırım daha iyi ki her verdiğimde artık öğürmüyor. Sevgiyle klaın.



03/05/2011 09:30:00

Biz de Seven Seas verdik. Hala da veriyoruz. İştah açıyor diye biliyorum.

11/13/2013 15:25:00

Merhabalar

İsmim Serdar Hakan ÇİFTÇİ. 

46 yaşındayım. 20 yaşında ikiz kızlarım var.

Gülhane Askeri Tıp Fakültesi GATA mezunuyum. 

İstanbul da yaşıyorum.

Kurum doktoru ve aynı zamanda iş yeri hekimiyim.

 

Yazılanları okuduğumda gördüm ki; 

maalesef anneler arasında çok fazla bilgi eksikliği ve kavram kargaşası var.

Burada konuşulanlara ayrı ayrı değil, genel olarak cevap vermeye çalışacağım.

 

Öncelikle Tıp Fakültelerimizde besin tamamlayıcılarıyla ilgili bir ders okutulmadığından, Türkiye deki doktorların % 95 i [Doçent - Profesör de olsalar] balık yağı, polen, arı sütü gibi ek besin maddelerini ve kullanım alanlarını maalesef bilmemektedirler.

Geri kalan % 5 ise tıbbi çalışmalarda veya yurt dışı kongrelerinde tesadüfen bunlarla karşılaştıkları için bilir ama onlar da nerelerde ve ne dozda kullanılacağını bilmezler.

Burada suç biz hekimlerde değil; Türkiye deki Tıp eğitimindedir. 

Yurt dışındaki hekimler bu tür ürünleri [Tıp fakültelerinde ders olarak okutulduğundan] bilmekte ve tamamlayıcı tıp olarak hem kendilerinde hem de hastalarında kullanmaktadırlar.

 

KISACASI,

BALIK YAĞI, POLEN, ARI SÜTÜ, GİNSENG, ARGİNİN, PROPOLİS, ECHİNACEA, GİNKO BİLOBA, REİSHİ MANTARI, SARIMSAK GİBİ EK BESİN MADDELERİ, TIBBIN DIŞINDA [TIBBA MEYDAN OKUYAN - ALTERNATİF] DEĞİL; TIBBIN İÇİNDE YER ALAN MADDELERDİR.

 

Meslektaşlarımın bu tür ürünlere olumsuz tepki vermelerinin asıl nedeni, bilgisizlikten ziyade,

sağlığı paraya dönüştürmeye çalışan, tıpta ŞARLATAN dediklerimizin piyasadaki engellenemeyen varlığıdır.

 

O yüzden bir hekime balık yağını sorduğunuzda,

“Bırak bu saçmalıkları, sen doğru beslenmeye bak” cümlesini duyarsanız şaşırmayın.

 

GELELİM GERÇEK VE GÜNCEL BİLGİLERE

 

Bitkisel OMEGA 3, asla hayvansal Omega 3 ün yerini tutmaz. 

Yani ceviz, ıspanak, semiz otu yiyerek bu iş olmaz.

 

Balık yağı doğumdan ölüme kadar herkesin düzenli ve devamlı kullanmak zorunda olduğu, en önemli ek besin maddesidir. 
Türkiye deki meslektaşlarım bilmeseler de, dünyada bilinen ve üzerinde en fazla tıbbi çalışma yapılmış [2.400 den fazla çalışma var] maddedir OMEGA 3 üstelik.

 

Tıbbi olarak 4 özelliği vardır balık yağının

 

1 - Antiinflamatuar = İltihap giderici

2 - Antitümöral = Kitle engelleyici

3 - Antioksidan = Temizleyip yenileyici

4 - Antiaterosklerotik = Damar sertliğini, daralma ve tıkanıklıkları önleyici

 

Amerika dan İngiltere ye, Avustralya dan Almanya ya kadar herkese, üstelik doktor tavsiyesiyle kullandırılmaktadır balık yağı.

 

Japonya da ise balık yağı kullanımında direkt sağlık bakanlığı devrededir.

 

Yeni doğan bebeğe - Biz Türkiye de, bebek 6 aylık olana kadar anne sütü dışında bir şey vermezken - anne sütüyle birlikte balık yağı da vermektedirler.

Üstelik te neredeyse bizim büyüklere verdiğimiz doz olan 1 grama yakın 0.9 gram/gün olarak.

 

3 ile 5 yaş aralığındaki tüm çocuklarda bizim erişkin dozumuzun 1.5 katı olan 1.5 gram/gün verilmektedir.

 

50-70 yaş arası kadınlara 2.5 gram/gün, erkeklere 2.9 gram/gün

 

Hamilelerde 2.1 gram/gün

Lohusalarda 2.5 gram/gün kullandırmaktadırlar.

 

Yani hem hamileler [Hamileliğin başından sonuna kadar], 

hem de doğum sonrası lohusalar balık yağı kullanmalılar.

 

Hamileler ilk 3 ayda mutlaka B12 + Folik asit almalılar.

 

Çünkü Türkiye de B12 folik asit alımı ihmal edildiğinden; yeni doğanlarda SPİNA BFİDA dediğimiz hastalık çok fazla görülmektedir :(

 

 

Sonuç ne sizce ?

Türkiye de kalpten ölüm oranı %50 iken yani 2 kişiden biri kalpten ölürken; japonya da bu oran %13 tür !

 

Japonya da 100 yaş üzeri yaşayan insan sayısı ise - inanmakta benim gibi güçlük çekeceksiniz - tam 300.000 kişidir !

 

90 yaşında birisi öldüğünde, 

“Vah vah, genç yaşta, çiçeği burnunda gitti” diyorlar orada :)

Bizde ise “Maşallah. Dünyaya kazık çakmış, amma da yaşamış” deniyor.

 

Piyasada çok ucuza satılan, Norweç, Alaska kökenli olduğu söylenen balık yağları var.

Burada marka verecek değilim,

Üzerlerindeki yazılara ya da prospektüslerine baktığınızda, zaten hangi balıktan ve balığın neresinden üretildiğini göremeyeceksiniz !

 

Bir çoğunun prospektüslerini bizzat okuyarak kontrol ettim.

Hiçbirisinde hangi cins balıklardan ve balığın neresinden elde edildiği yazılmamakta !

Bu kadar ucuz olmaları ise düşündürücü değil mi sizce de ?

 

Benim ailemde ve kendimde kullandığım balık yağı, somon, sardalye ve uskumru gibi soğuk deniz balıklarının gövdesinden elde edilmekte.

150 ülkede denetlenmiş ve satılan bir balık yağı ayrıca.

 

Üretimiyle ilgili danışman hekimleri ise, Tıp tarihinde “Balık yağının babası” diye bilinen, ilk defa Eskimo çalışmalarını yapmış, Grönland Eskimolarının kalp krizi geçirmediklerini ve sürekli somonla beslendiklerini bulan, 300 den fazla tıbbi çalışması olan Prof.Dr.John Dyerberg.

Fiyatı da 60 lık kapsülü 83 tl.

 

200-250 adet olup 30-40-50 ya da 70-80 tl ye alınabilen, üstelik te Norweç ten Alaska dan geldiği söylenen balık yağları gerçek olabilir mi sizce?

Ve kaç ülkede denetlenip satılmakta bir araştırın isterseniz.

Sağlığımız bu kadar ucuz olmamalı !

 

Sen balığı Norweç te yakala, fabrikasını kur. Yağını çıkar. Ambalaj yap. Oradaki çalışanlarının maaşını ver. Yine orada vergi öde. Türkiye ye gönder. Bir de Türkiye de vergi öde. Yine Türkiye de dağıtıcı firmanın karını ver. Eczanalere mal fazlası bırak. Eczanenin karını ver. Dağıtımda kullandığın representlerin parasını ver. Reklama para ver. Ve 200 tane balık yağını 70 tl ye sat.

Bu mümkün mü ?

 

Birkaç ihtimalden biri bunların bir kısmının balık yağını, çok ucuza mal edilen balina gibi balıkların karaciğerlerinden üretip ucuza getirdikleri ve bizim gibi ülkelerde sattıkları.

Çünkü balığın karaciğerinden elde edilen balık yağları çok ucuz ama aşırı zararlı.

Bu balık yağları A ve D vitaminlerini çok fazla içerdiklerinden, karaciğerde toksik etki yapmakta ve uzun sürede vücudu zehirlemektedirler !

Diğer ihtimal ise Türkiye de illegal olarak merdiven altında üretilip, yurt dışından geldiğinin söylendiği. Olur mu olur !

 

Devletimiz bununla ilgilenip denetlemeli ve bizlerin sağlığını korumalı diye düşünüyorum.

Sizler gibi bu tür kaliteli sitelere üye olup bloglarda konuyu sorgulayan arkadaşlarımızın da, ucuz diye böyle balık yağlarını almamaları gerekir.

 

Bir meslektaşım 

“Haftada 2 kez balık tüketen kişinin balık yağı kullanmasına gerek yok” demiş.

Peki bu meslektaşım, Türkiye deki balıkların sıcak deniz balığı olduğunu, aktif Omega 3 olan EPA DHA nın içlerinde yok denecek kadar az bulunduğunu ve bir kişinin alması gereken günlük doz olan 1 gram EPA DHA yı alabilmesi için her gün 17 kilo hamsi yemesi gerektiğini biliyor mu acaba ?

 

Sanırım Türkiye deki balıkların ağır metaller içerdiği konusunu da atlamış arkadaşım !

 

Besin tamamlayıcıları ve kullanımlarıyla ilgili doğru bilgi edinmek isteyenler,

“ daki 59 dakikalık seminerimi www.dailymotion.comya da “www.vimeo.com” "

"dr.serdar hakan" diye taratıp bularak izledikten sonra; direkt beni cebimden arayıp sorularını sorabilirler. 

 

İstanbul da olanlarınız ise, misafirim olarak Kadıköy de düzenli verdiğim seminerlerime -randevu almak kaydıyla- ücret ödemeden katılabilirler.

 

6 aylıktan itibaren tüm çocuklarımızda

 

1 - Polen

2 - Arı sütü

3 - Balık yağı ve

4 – Çocuk vitamini: [Koruyucu içermemeli, içeriğini şu kadar C vitamini, bu kadar A vitamini diyerek insanlar oluşturmamalı, doğal meyve - sebzelerden soğuk stabilizasyon yöntemiyle meydana getirilmiş olmalı.]

 

Tüm bunlar çocuğumuzun, hem fiziksel hem de zihinsel gelişimini destekleyecek; sağlıklı ve mutlu bireyler olmasına vesile olacaktır.

 

Umarım yazdıklarım biraz olsun sizleri aydınlatmıştır.

Ben bir hekim olarak, bu yazıyı yazmakla vicdani sorumluluğumu yerine getirmiş oluyorum. 

Fakir ya da zengin hiç kimsenin bebeğinin ya da ailesinin hayatı, diğerlerinkinden kıymetli değildir ve herkesin doğru bilgiye ulaşma hakkı vardır !

 

Tavuğun kanatları büyüktür ama uçamaz. Çünkü hazıra konar.

Serçenin kanatları küçüktür ama uçar. Çünkü rızkını arar.

 

Tavuklardan ve tavuk olmaktan sakının ve lütfen çocuğunuz için 1 saatinizi ayırarak konuyla ilgili eğitimimi, internet üzerinden izleme sabrını gösterin..

 

Selam ve saygılarımla

 

SEMİNER LİNKLERİM

 

http://www.dailymotion.com/video/x1lnpg9_dr-serdar-hakan-ciftci-besin-tamamlayicilari-temel-egitim-semineri-1_school

 

ya da

 

http://vimeo.com/92416412

 

Yoğunluğumdan dolayı maillerime bakma şansım çok az.

Dolayısıyla bana soru sormak istiyorsanız, önce lütfen 59 dakika süren yukarıda verdiğim linklerden herhangi birisindeki eğitimi izleyin ve sonrasında gönül rahatlığıyla beni arayabilirsiniz.

 

Eğitimi izlemeden arayanlara yardımcı olamayacağım için üzgünüm.

Çünkü en temel bilgileri bilmeyen birisine, 

telefonda sağlıkla ilgili yapılması gerekenleri algılatmam mümkün değil !

 

Selam ve saygılarımla

 

Dr.Serdar Hakan ÇİFTÇİ

0532 346 2699

05/23/2014 14:46:00

Merhabalar

İsmim Serdar Hakan ÇİFTÇİ. 

46 yaşındayım. 20 yaşında ikiz kızlarım var.

Gülhane Askeri Tıp Fakültesi GATA mezunuyum. 

İstanbul da yaşıyorum.

Kurum doktoru ve aynı zamanda iş yeri hekimiyim.

 

Yazılanları okuduğumda gördüm ki; 

maalesef anneler arasında çok fazla bilgi eksikliği ve kavram kargaşası var.

Burada konuşulanlara ayrı ayrı değil, genel olarak cevap vermeye çalışacağım.

 

Öncelikle Tıp Fakültelerimizde besin tamamlayıcılarıyla ilgili bir ders okutulmadığından, Türkiye deki doktorların % 95 i [Doçent - Profesör de olsalar] balık yağı, polen, arı sütü gibi ek besin maddelerini ve kullanım alanlarını maalesef bilmemektedirler.

Geri kalan % 5 ise tıbbi çalışmalarda veya yurt dışı kongrelerinde tesadüfen bunlarla karşılaştıkları için bilir ama onlar da nerelerde ve ne dozda kullanılacağını bilmezler.

Burada suç biz hekimlerde değil; Türkiye deki Tıp eğitimindedir. 

Yurt dışındaki hekimler bu tür ürünleri [Tıp fakültelerinde ders olarak okutulduğundan] bilmekte ve tamamlayıcı tıp olarak hem kendilerinde hem de hastalarında kullanmaktadırlar.

 

KISACASI,

BALIK YAĞI, POLEN, ARI SÜTÜ, GİNSENG, ARGİNİN, PROPOLİS, ECHİNACEA, GİNKO BİLOBA, REİSHİ MANTARI, SARIMSAK GİBİ EK BESİN MADDELERİ, TIBBIN DIŞINDA [TIBBA MEYDAN OKUYAN - ALTERNATİF] DEĞİL; TIBBIN İÇİNDE YER ALAN MADDELERDİR.

 

Meslektaşlarımın bu tür ürünlere olumsuz tepki vermelerinin asıl nedeni, bilgisizlikten ziyade,

sağlığı paraya dönüştürmeye çalışan, tıpta ŞARLATAN dediklerimizin piyasadaki engellenemeyen varlığıdır.

 

O yüzden bir hekime balık yağını sorduğunuzda,

“Bırak bu saçmalıkları, sen doğru beslenmeye bak” cümlesini duyarsanız şaşırmayın.

 

GELELİM GERÇEK VE GÜNCEL BİLGİLERE

 

Bitkisel OMEGA 3, asla hayvansal Omega 3 ün yerini tutmaz. 

Yani ceviz, ıspanak, semiz otu yiyerek bu iş olmaz.

 

Balık yağı doğumdan ölüme kadar herkesin düzenli ve devamlı kullanmak zorunda olduğu, en önemli ek besin maddesidir. 
Türkiye deki meslektaşlarım bilmeseler de, dünyada bilinen ve üzerinde en fazla tıbbi çalışma yapılmış [2.400 den fazla çalışma var] maddedir OMEGA 3 üstelik.

 

Tıbbi olarak 4 özelliği vardır balık yağının

 

1 - Antiinflamatuar = İltihap giderici

2 - Antitümöral = Kitle engelleyici

3 - Antioksidan = Temizleyip yenileyici

4 - Antiaterosklerotik = Damar sertliğini, daralma ve tıkanıklıkları önleyici

 

Amerika dan İngiltere ye, Avustralya dan Almanya ya kadar herkese, üstelik doktor tavsiyesiyle kullandırılmaktadır balık yağı.

 

Japonya da ise balık yağı kullanımında direkt sağlık bakanlığı devrededir.

 

Yeni doğan bebeğe - Biz Türkiye de, bebek 6 aylık olana kadar anne sütü dışında bir şey vermezken - anne sütüyle birlikte balık yağı da vermektedirler.

Üstelik te neredeyse bizim büyüklere verdiğimiz doz olan 1 grama yakın 0.9 gram/gün olarak.

 

3 ile 5 yaş aralığındaki tüm çocuklarda bizim erişkin dozumuzun 1.5 katı olan 1.5 gram/gün verilmektedir.

 

50-70 yaş arası kadınlara 2.5 gram/gün, erkeklere 2.9 gram/gün

 

Hamilelerde 2.1 gram/gün

Lohusalarda 2.5 gram/gün kullandırmaktadırlar.

 

Yani hem hamileler [Hamileliğin başından sonuna kadar], 

hem de doğum sonrası lohusalar balık yağı kullanmalılar.

 

Hamileler ilk 3 ayda mutlaka B12 + Folik asit almalılar.

 

Çünkü Türkiye de B12 folik asit alımı ihmal edildiğinden; yeni doğanlarda SPİNA BFİDA dediğimiz hastalık çok fazla görülmektedir :(

 

 

Sonuç ne sizce ?

Türkiye de kalpten ölüm oranı %50 iken yani 2 kişiden biri kalpten ölürken; japonya da bu oran %13 tür !

 

Japonya da 100 yaş üzeri yaşayan insan sayısı ise - inanmakta benim gibi güçlük çekeceksiniz - tam 300.000 kişidir !

 

90 yaşında birisi öldüğünde, 

“Vah vah, genç yaşta, çiçeği burnunda gitti” diyorlar orada :)

Bizde ise “Maşallah. Dünyaya kazık çakmış, amma da yaşamış” deniyor.

 

Piyasada çok ucuza satılan, Norweç, Alaska kökenli olduğu söylenen balık yağları var.

Burada marka verecek değilim,

Üzerlerindeki yazılara ya da prospektüslerine baktığınızda, zaten hangi balıktan ve balığın neresinden üretildiğini göremeyeceksiniz !

 

Bir çoğunun prospektüslerini bizzat okuyarak kontrol ettim.

Hiçbirisinde hangi cins balıklardan ve balığın neresinden elde edildiği yazılmamakta !

Bu kadar ucuz olmaları ise düşündürücü değil mi sizce de ?

 

Benim ailemde ve kendimde kullandığım balık yağı, somon, sardalye ve uskumru gibi soğuk deniz balıklarının gövdesinden elde edilmekte.

150 ülkede denetlenmiş ve satılan bir balık yağı ayrıca.

 

Üretimiyle ilgili danışman hekimleri ise, Tıp tarihinde “Balık yağının babası” diye bilinen, ilk defa Eskimo çalışmalarını yapmış, Grönland Eskimolarının kalp krizi geçirmediklerini ve sürekli somonla beslendiklerini bulan, 300 den fazla tıbbi çalışması olan Prof.Dr.John Dyerberg.

Fiyatı da 60 lık kapsülü 83 tl.

 

200-250 adet olup 30-40-50 ya da 70-80 tl ye alınabilen, üstelik te Norweç ten Alaska dan geldiği söylenen balık yağları gerçek olabilir mi sizce?

Ve kaç ülkede denetlenip satılmakta bir araştırın isterseniz.

Sağlığımız bu kadar ucuz olmamalı !

 

Sen balığı Norweç te yakala, fabrikasını kur. Yağını çıkar. Ambalaj yap. Oradaki çalışanlarının maaşını ver. Yine orada vergi öde. Türkiye ye gönder. Bir de Türkiye de vergi öde. Yine Türkiye de dağıtıcı firmanın karını ver. Eczanalere mal fazlası bırak. Eczanenin karını ver. Dağıtımda kullandığın representlerin parasını ver. Reklama para ver. Ve 200 tane balık yağını 70 tl ye sat.

Bu mümkün mü ?

 

Birkaç ihtimalden biri bunların bir kısmının balık yağını, çok ucuza mal edilen balina gibi balıkların karaciğerlerinden üretip ucuza getirdikleri ve bizim gibi ülkelerde sattıkları.

Çünkü balığın karaciğerinden elde edilen balık yağları çok ucuz ama aşırı zararlı.

Bu balık yağları A ve D vitaminlerini çok fazla içerdiklerinden, karaciğerde toksik etki yapmakta ve uzun sürede vücudu zehirlemektedirler !

Diğer ihtimal ise Türkiye de illegal olarak merdiven altında üretilip, yurt dışından geldiğinin söylendiği. Olur mu olur !

 

Devletimiz bununla ilgilenip denetlemeli ve bizlerin sağlığını korumalı diye düşünüyorum.

Sizler gibi bu tür kaliteli sitelere üye olup bloglarda konuyu sorgulayan arkadaşlarımızın da, ucuz diye böyle balık yağlarını almamaları gerekir.

 

Bir meslektaşım 

“Haftada 2 kez balık tüketen kişinin balık yağı kullanmasına gerek yok” demiş.

Peki bu meslektaşım, Türkiye deki balıkların sıcak deniz balığı olduğunu, aktif Omega 3 olan EPA DHA nın içlerinde yok denecek kadar az bulunduğunu ve bir kişinin alması gereken günlük doz olan 1 gram EPA DHA yı alabilmesi için her gün 17 kilo hamsi yemesi gerektiğini biliyor mu acaba ?

 

Sanırım Türkiye deki balıkların ağır metaller içerdiği konusunu da atlamış arkadaşım !

 

Besin tamamlayıcıları ve kullanımlarıyla ilgili doğru bilgi edinmek isteyenler,

“ daki 59 dakikalık seminerimi www.dailymotion.comya da “www.vimeo.com” "

"dr.serdar hakan" diye taratıp bularak izledikten sonra; direkt beni cebimden arayıp sorularını sorabilirler. 

 

İstanbul da olanlarınız ise, misafirim olarak Kadıköy de düzenli verdiğim seminerlerime -randevu almak kaydıyla- ücret ödemeden katılabilirler.

 

6 aylıktan itibaren tüm çocuklarımızda

 

1 - Polen

2 - Arı sütü

3 - Balık yağı ve

4 – Çocuk vitamini: [Koruyucu içermemeli, içeriğini şu kadar C vitamini, bu kadar A vitamini diyerek insanlar oluşturmamalı, doğal meyve - sebzelerden soğuk stabilizasyon yöntemiyle meydana getirilmiş olmalı.]

 

Tüm bunlar çocuğumuzun, hem fiziksel hem de zihinsel gelişimini destekleyecek; sağlıklı ve mutlu bireyler olmasına vesile olacaktır.

 

Umarım yazdıklarım biraz olsun sizleri aydınlatmıştır.

Ben bir hekim olarak, bu yazıyı yazmakla vicdani sorumluluğumu yerine getirmiş oluyorum. 

Fakir ya da zengin hiç kimsenin bebeğinin ya da ailesinin hayatı, diğerlerinkinden kıymetli değildir ve herkesin doğru bilgiye ulaşma hakkı vardır !

 

Tavuğun kanatları büyüktür ama uçamaz. Çünkü hazıra konar.

Serçenin kanatları küçüktür ama uçar. Çünkü rızkını arar.

 

Tavuklardan ve tavuk olmaktan sakının ve lütfen çocuğunuz için 1 saatinizi ayırarak konuyla ilgili eğitimimi, internet üzerinden izleme sabrını gösterin..

 

Selam ve saygılarımla

 

SEMİNER LİNKLERİM

 

http://www.dailymotion.com/video/x1lnpg9_dr-serdar-hakan-ciftci-besin-tamamlayicilari-temel-egitim-semineri-1_school

 

ya da

 

http://vimeo.com/92416412

 

Yoğunluğumdan dolayı maillerime bakma şansım çok az.

Dolayısıyla bana soru sormak istiyorsanız, önce lütfen 59 dakika süren yukarıda verdiğim linklerden herhangi birisindeki eğitimi izleyin ve sonrasında gönül rahatlığıyla beni arayabilirsiniz.

 

Eğitimi izlemeden arayanlara yardımcı olamayacağım için üzgünüm.

Çünkü en temel bilgileri bilmeyen birisine, 

telefonda sağlıkla ilgili yapılması gerekenleri algılatmam mümkün değil !

 

Selam ve saygılarımla

 

Dr.Serdar Hakan ÇİFTÇİ

0532 346 2699

Cevabın:


Soruyla ilgili tecrübelerini paylaşmak için giriş yapmalısın. Kayıtlı değilsen, bize katıl ve çocuklu hayatını kolaylaştır. Nurturia hakkında daha fazla bilgi için tıkla.