yarma buğday?

demirin_annesi soruyor: 8

Merhaba,

doktorumuz sebze püresine yarma buğday eklememi önerdi.

yarma buğday nerden bulurum?markette sadece aşurelik buğday görebildim.


8 Cevap


ozalp07

aynı şey bildiğim kadarıyla.(yarma buğday ve aşurelik buğday) ama diş buğdayında normal buğday almıştım. pazardaki kuruyemişciden:) aktarlardada vardır.


demirin_annesi

aishwarya,

migrosta göremedim .

poşetin üstünde yarma bugday mı yazıyor?


sevfurkereym

aktarlarda daha kolay bulabilirsiniz.aslında imkanınız varsa köylerdende alabilirsiniz.ben anneme getirtmiştim.şimdide her gittiimde alıyorum.haşalyıp tuzlayıp bide cevizde ekledimmi deymen keyfime:)))


karanfilim

a



karanfilim

Yarma-buğday aynı şey.Aktaralrda,kuruyemişçilerde satılıyor...


Damla

Real'de görmüştüm yarma. Aşurelik buğday da kullanabilirsiniz bence ama suda bekletip haşladıktan sonra süzgeçten geçirmeniz gerekebilir, yarma da kabuk az diye onu demiş olabilir doktorunuz.

"Aşurelik Buğday:Daha çok Gaziantep, Şanlıurfa, İzmir ve Konya illerimizde üretilmektedir. Makarnalık sert durum, çakmak ve beyaz buğday çeşitleri işlemlerden sonra Aşurelik Buğday olarak piyasaya sunulmaktadır. Mutfaklarımızda bazı yemek, çorba, tatlı, salata yapımında kullanılır.
Yarma 'dövme':
Sert buğday çeşitinin kaynatılarak kurutulduktan sonra belirli tekniklerle dövülerek kabuğunun ayrılmasıyla elde edilen bir üründür. Yarma mutfaklarımızda bazı yemek, çorba, ve salata yapımında kullanılır. Yarma, Aşurelik Buğday gibi piyasada yaygın değildir ve pahalıdır. Aşurelik Buğday hangi amaçla kulanılacaksa kullanılsın, mutlaka haşlanması gerekir. Yarma ise; bazı yemeklerde kullanırken haşlanır, bazı yemeklerde kullanırken haşlanmaz ve akşamdan su’ya bastırılması yeterlidir.
serasera©"


demirin_annesi

cok tesekkurler herkese bilgilendirme için.

real'e bir bakiyim.:)


lacivert0

doktorunuzun bahsettiği dövme. akşamdan ıslatmadan direkt kullanabilirsiniz. ben semizotuna çok yakıştırıyorum


Cevaplamak için Üye ol