5 aylik bebekle ev dışı aktivite
Merhabalar, oglumu her gun 1 saat kadar parka cikariyorum. Bankta oturup bisiklete binenleri seyrediyoruz. Ciceklere ve köpeklere bakiyoruz. Biraz salincakta (benim kucagimda) sallaniyoruz. Ancak bugun cok ruzgarli oldugu icin sadece 10 dakika hava aldik. Bu civarda kapali mekan istinyepark var. Ama Cem orasi icin cok kucuk, pusette yatmayi da hic sevmiyor. Ancak ben ev disinda bi sekilde vakit gecirmemiz gerektigini dusunuyorum. Aslinda esim ve ben gunduzleri cok disari cikan insanlar degiliz. Cocuklu arkadasim da yok bu yakada gorusebilecegim. Annemler de sehir disinda. Bana kış icin bebekle gildelebilecek onerebileceginiz yerler var mi? Sizler bebekle ne zaman cikmaya basladiniz, nerelere gidiyorsunuz? Ben tek basima dört duvar arasinda cocuk yetistirmek istemiyorum ama ne yapabilecegimi de bilmiyorum.
Dondurulabilir diş kaşıyıcı. Acıyan diş etlerini rahatlatır ve şişliği alarak ağrıyı azaltır. Uzun süre soğuk kalabilir.
selam .. ben henuz dogum yapmadım ama aynen sızın gıbı dusunuyorum, bu bebeklerı eve kapatarak psıkolojık ve fızıksel acıdan gelısımlerını kısıtlıyoruz gıbı gelıyor bana.. ben sımdıden dusunuyorum neler yapabılırım dıye .. sıze MYGym ı onerebılırım bebeğiniz
için:
http://www.mygym.com.tr/index.html
tarabyada da şubesı var sız ıstınye parka yakınsanız tarabyaya da cok uzak sayılmazsınız dıye dusundum, degerlendırın bu opsıyonu bence..
Kızım 10 günlükken evde çok bunalmıştım, bir sürü insan. Kendimi yatak odamızın balkonuna atmıştım. Ona da bana da iyi gelmişti:)) Ondan sonra neredeyse her gün balkona çıkardım, orada vakit geçirdim. Pusetiyle düzenli dışarı gezmelerimiz ise Ekin 1.5- 2 aylıkken başladı. Ondan sonra da her gün 2 saat civarı dışarı çıktık, dışarı çıkamadığımız zamanlarda balkonda vakit geçirdik. Kızımla bir kafeye gidip oturmama pek mümkün olmuyordu çünkü huzursuz olup ağlıyordu. Biz de kendimizi sokaklara, parklara verdik, bana da spor oldu. Şunu düşündüm hep: Havalar yavaş yavaş soğuyor.Eğer her gün çıkarırsam kızım da bu hava değişimine alışır.
SelenCat; Mohini Aile ve Çocuk Yaşam merkezi diye bir alışveriş merkezi varmış; anne ve çocuklara özelikle tasarlanmış; ben henüz gidemedim ama güzel bir yere benziyor... ayrıca geçenlerde çok güzel bir site buldum; birçok etkinlik ile ilgili bilgi bulabilirsiniz... sitenin adı www.cocukvizyon.com . sevgiler
Selencat, o zamanlar 2 saat pusetiyle dolaşırdık ama hızlı tempoda, yavaş dolaşmayı sevmiyordu. Dolaşırken uyuyordu ama uyurken de dolaşıyorduk, yoksa uyanıyordu. :) Ben böylece doğum kilolarımı verdim:))
Supermis. Maalesef ben bunu yapamiyorum. Cem yarim saat uyuyor maksimum. Burada verilen linklere baktim, cok tatli seyler var. Cogu 6-7 aydan sonrasi icin, yavas yavas hepsini denemek istiyorum. Herkese cok tesekkurler. Ben ise basladiktan sonra da Yasemin senin soguk havaya da alissin bakis acini benimseyip, bere ve ruzgarlikla oglenleri bakiciyla parka gondertecegim.
Selencat, aman diyeyim çok rüzgarlı bir havada deniz kıyısına götürme. Bizimkini hasta ettik biz, hoş belki de bünyesi zayıflamıştı, rüzgar da tuz biber oldu :(

