Haşlanan tahılların suyu dökülmeli mi?

sahara soruyor: 10

Yakında 7 aylık olacak bebeğim için hazırladığım sebze püresine;yeşil mercimek,kırmızı mercimek,taze barbunya,bulgur ve pirinci hepsini birden ayrı bir cezvede haşlıyorum ve suyuyla birlikte haşlanan sebzelere ekliyorum.Suyunu dökünce bütün faydalı vitaminlerin gideceğini düşünüyorum.Tabi bu durumda bebişimde çok abartılı olmayan gaz durumu mevcut.Yinede kafama takılıyor acaba doğru mu yapıyorum?Sizler nasıl yaptınız yada yapıyosunuz?


15 Cevap


burcaksahin

Sormasi ayip neden hepsini ayni tencerede veya kapta pisirmiyorsunuz????


sahara

Kabak,soğan gibi sebzeler az bir sürede haşlanınca  hemen yumuşacık oluyor.Ama bir yeşil mercimeği baya kaynatmak gerekiyor,dolayısıyla bir yeşil mercimek için sebzelerin eriyip gitmesini istemiyorum.


burcaksahin

Ben hepsini birlikte pisiriyordum. Eriyecek ama kendi suyunda eriyecek nasil olsa! Gaz yapmamasi icin barbunyayi ayri haslasan ve onun suyunu doksen iyi olabilir. Zaten normalde de barbunya oyle piser ya.


burcaksahin

Bol afiyetli ogunler dilerim :)


ekim_

bildiğim kadarıyla suyu değerli olan gıdalar baklagiller ve makarna.. sularının dökülmemesi ve birlikte tüketilmesi gerekiyor. gaz olayını da iyi pişirerek engelleyebilirsin.. çiğ kaldıklarında gaz yapıyorlar. sebze ve etsuyunun ise hiçbir besin değeri yok..



EmineKartal

Not: gazi engellemesini istiyorsaniz piserken veya pistikten sonra tabaginiza az da olsa kimyon ekleyin; çoook ise yariyor.


Ulku

ne guzel bilgiler.

sahara, gec haslananlari once, digerlerini sonra ekleyebilirsin.
ben de senin gibi hic suyunu atmam.
ulkunun soyledigi etsuyu/kemik suyunun faydali olmadigini duymustum, ama sebzeyi duymamistim.


Neslihan

Ben de şunu düşünürüm hep mesela pırasa köftesi yaparlar. Tam bilmesemde haşladıktan sonra bütün suyunun iyice sıkıldığını biliyorum. O zaman ne faydası kalırki? Posa oluyo sadece. Sebzeyi ben de duymamıştım ülkü.


ekim_

evet;öyle biliyorum neslihan. bir de çok pişirmemek gerekiyor; o yüzden aslında en iyisi buharda pişirmek ama lezzet olayı da var tabi..

başlarda ben hep buharda pişirmiştim sebzeleri doruk için.hatta yakın zaman kadar sürdü bu..

eğer baklagil, pirinç,bulgur buğday pişireceksem de altta ki suya koydum,böylece sebzelerin akan suyundan lezzetini aldı;üste buhar apparatı ve sebze.. daha sonra harmanlıyordum.soğan bile böyle pişti:=)) biliyorum abarttım ama ne yapayım ben böyleyim:=))


Neslihan

Hiç abartmamissin Ülkü. Süper bir fikirmis. Simdide kendimiz için böyle yapabiliriz bence.



Cevaplamak için Üye ol