Haşlanan tahılların suyu dökülmeli mi?

sahara soruyor: 5

Yakında 7 aylık olacak bebeğim için hazırladığım sebze püresine;yeşil mercimek,kırmızı mercimek,taze barbunya,bulgur ve pirinci hepsini birden ayrı bir cezvede haşlıyorum ve suyuyla birlikte haşlanan sebzelere ekliyorum.Suyunu dökünce bütün faydalı vitaminlerin gideceğini düşünüyorum.Tabi bu durumda bebişimde çok abartılı olmayan gaz durumu mevcut.Yinede kafama takılıyor acaba doğru mu yapıyorum?Sizler nasıl yaptınız yada yapıyosunuz?

Bu soruyu cevapla

15 Cevap


EmineKartal

Yav ben sebze suyuna taktim, niye faydasi yok Ülkü acep? Etsuyunu, tavuksuyunu hep derler de. Gerçi onu da anlamam ya... Aydinlatsana bizi, niye faydasi yok bu sularin et/tavuk/sebze?


ekim_

bak kemik suyu biraz soru işareti işte.onu tam bilmiyorum.. kitaplarıma bakmam lazım..evde:=)




Dilekoz

Suyunun suyu derler ya, etin bütün besin değerinin suya geçmemesini anlıyorum. Doktorumuz bize de etin kendisini verin demişti. Et yedirmeye başlamadan önce kemikli etten etsuyu yapmaya başlamıştık. Sebze yada tarhana çorbalarına ben hala buzlukta sakladığım ev yapımı bulyonlardan koyuyorum. Damak tadını da geliştirmek lazım diye düşünüyorum :)




Cevaplamak için Üye ol