Mutfak hakkinda soru

dnz81 soruyor: 3

Arkadaslar sorularim basit ama bilmiorum o yuzden kusura bakmayin 1) bir gece once suya konan nohut yada kurufasulye soguk suyami sicak suyami konuyor?tuz konuyormu suya? 2) onceden direkt suda haslanan dana kus basi,deepfreeze de ne kadar kalir? 3) patlican kizartirken tavaya yag cokmu koyuyoruz? 4) patates kizartirken yagi cokmu koyuyoruz?


3 Cevap


nilsafak

nohut yada kurufasulyeyi soğuk suya koyup kaynatıyorum,aynı suda 1 gece bekletip pişireceğim zaman iyice yıkıyorum ve bi 2 dk tekrar kanatıp sonra yemek yapıyorum,minicik tuz ekliyorum hatta fasulyeye bazen azcık sekerde ekliyorum,kızartmaları derin yagda ve yag iyice kızmısken atıyorum bu şekilde fazla yağ çekmiyorlar,pişmiş et hiç bulundurmam buzluğumda ama deepfrezde ciğ halini 3 ay civarı saklayabilirsiniz diye biliyorum..


Ervinveannesi

Cevaplar da kısa ve basit olacak :)


1-Soğuk suya,tuza gerek yok
2-Et saklama koşullarını bilmem vejeteryan besleniyoruz çoğunlukla, eti sadece taze ve pişirilecek kadar alıyorum..
3-Patlıcan kızartma ile ilgili asıl tüyo yağ miktarı ile ilgili değil yağ ısısı ile ilgilidir zira patlıcan çok yağ çeken bir sebzedir ve yağ ne kadar sıcaksa patlıcan o kadar az yağ çeker..
4-Her kızartmada yağ içine konulacak besinin içinde yüzecek yada üzerine çıkacak çoklukta olmalıdır.
Bence kızartma yerine haşlama,buğulama en kötü ihtimalle kavurma(az yağla soteleme) yöntemlerini tercih edin:)
Sevgiler..


dnz81

Tesekkur ederim engin bilgileriniz icin :))



Cevaplamak için Üye ol