ekmeğe keten tohumu koysam mı koymasam mı?

leylalperzeynep soruyor: 3

dr. murat kınıkoğlunun ekmek tarifini buldum evde ekmek yapmak için tarif ararken.
(Bir değirmenden kepeği ayrılmamış tam buğday unu bulun, bu imkanınız yoksa marketlerde paket içinde satılan tam buğday unundan alın.) Üç su bardağı tam un, yarım küçük paket yaş maya, bir çorba kaşığı pekmez, iki çorba kaşığı süt, 1 çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı şeker, üç çorba kaşığı keten tohumu, 1 su bardağı iri parçalanmış ceviz....

1.      Yarım bardak sıcak suda maya, şeker ve tuzu karıştırıp eritin, üzerini kapayarak mayalanmasını bekleyin. Sonra kabaran mayayı unun ortasına döküp, pekmez ve sütü ekleyip gerektiği kadar ılık su ilave ederek hamur yapın. Keten tohumu ve cevizi de karıştırarak yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp mayalanması için tekrar 45 dakika kadar bekleyin. Hamur kabararak mayalandığını belli edecektir. 

2.      Fırın tepsinin tabanına yapışmaması için biraz un döküp, yaptığınız küçük ekmekçikleri tepsiye yerleştirin....

3.      Önceden 180 derece ısıtılmış fırına yerleştirip 30 dakika kadar pişirin. (Pişip pişmediğini anlamak için ekmeğe bir bıçak batırın; hamur bıçağın üzerine yapışmıyorsa ekmek pişmiş demektir.)

FAKAT
  http://www.nurturia.com.tr/questions/631d70ed-2b19-4d1a-8d6a-9dd40103ffb6/1/keten-tohumu
burdaki bilgileri okudum sonra keten tohumu koysam mı koymasam mı bilemedim yardım edermisiniz.


3 Cevap


CiciAnne

Herşeyin fazlası zarar düsturundan hareketle, sürekli olmamak kaydı ile keten tohumu tüketiyoruz. Her yaptığınız ekmeye koymayacaksanız sakıncası yoktur bence.


sinem_deniz

merhabalar ;

keten tohumunun emziriken ve küçük bebeklere verilmesinin zararlı olduğunu  duymuştum onu bir araştırın isterseniz..

sevgiler..


olcameric

keten tohumu fazla miktarda ostrojen içeriyor diye hatırlıyorum.ben kullanmazdım.başka lifli gıdalar ekleyebilirsiniz yulaf , çeşitlik çekirdekler gibi...



Cevaplamak için Üye ol