yoğurt, yoğurt makinesi

asli_asli soruyor: 10

iyi günler arkadaşlar. benim bebeğim 4 aylık olmak üzere ve ek besinlere başlıycaz. oğlum maalesef anne sütü alamıyor. sizce hangi marka yoğurt makinesini kullanmalıyım ve de hangi sütle yoğurt mayalamalıyım. mamayla mı yoksa inek ya da keçi sütüyle mi?* arzumun yoğurt makinesini almak istiyordum ama burda bazı arkadaşlar plastik kokusu yaptığını yazmışlar. başka marka kullanan arkadaşlar var mı?


14 Cevap


CiciAnne

Arzumda cam kavanozlarda yaptım ben uzun süre..

Plastik kokusu bizimkinde de oldu. Müşteri hizmetlerini aradım. Ücretsiz ürün değişimi yaptılar. Başka markaları denemedim ama Arzum müşteri hizmetleri konusunda çok iyi bir firma. En azından bunu biliyorum.


pinarbyk

Bence makineye gerek yok, bende de var ama hiç kullanmadım. Günlük pastörize sütü 5 dakika kaynatın. Küçük cam kavanozlara (ben yoğurt makineminkileri kullandım) alın. Elinizin dayanabileceği sıcaklığa gelince tepeleme 1 çay kaşığı yoğurdu birazcık sütle ayrı bir kapta karıştırın. Sonra bu karışımı kavanoza aktarın. Her bir ufak kavanoz için 1 çay kaşığı yoğurt gerekiyor. Kapağını kapatıp üzerine bir şeyler örtün, sıcak kalsın o. Ben gece 11 gibi mayalıyorum, sabaha hazır oluyor. Maya olarak Sütaş ve Pınar kullandım. Prebiyotikle yapınca yoğurdun kıvamı tuhaf oldu, sünen, uzayan bir yoğurt oldu. Sonrakilerde kendi yoğurdumu maya olarak kullandım. Bir de Pınarın organik sütüyle de yoğurt yaptım, o da güzel oldu, biraz daha cıvık oldu kıvamı. Yarım litre sütten 3 küçük kavanoz yoğurt çıkıyor, taze taze oluyor. Kolay gelsin.


cadsiz

ben de makineye hic gerek olmadigini dusunuyorum.. pinarbyk in tarifi gayet guzel olmus.. birkac farkli sekilde de mayalayabilirsiniz, ancak makine gercekten gereksiz hem de evde yer isgal ediyor.. ayni sekilde ben de gunluk sise sut kullaniyorum, bulamazsam da pinar organik sutle mayaliyorum, maya olarak da aynen bebek yogurtlari ile yaptigimda sundugu icin, sutas kullaniyorum, ancak mumukun oldugunca kendi yogurdumu maya olarak kullanmaya calisiyorum..


asli_asli

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. çok sağolun:)))


nilaylilayla

arzum yoğurt makinesında ve kalorifer üzerinde aynı gün yaptığım denemede, makinedeki yoğurtlar taş gibi çıktı..kaloriferin üzerindeki, çok sulu süt yoğurt arası birşey oldu....makine gereksiz değil kesinlikle..koku evet var..o yüzden milupa kavanozlarında kapağını kapatıp yapıyorum...



asli_asli

peki arkadaşlar yoğurdu inek sütü mü keçi sütü mü yoksa bebek mamasıyla mı yapmalıyım?


cadsiz

ben hep inek sutu ile yapmistim.. ancak alerjik bir durum varsa/olursa digerlerini de deneyebilirsiniz..


selmax74

Tüm annelere bir öneri.Bende de yoğurt makinası vardı ama ben çok daha pratik,kokusuz ve masrafsız bir yöntemle yaptım ve yoğurt hiç ekşi olmuyordu.Belki denersiniz diye size termos kupalardan almanızı öneririm.Yoğurdu içine sabahtan mayalayıp tezgahta bırakıyorsunuz akşamüstü yoğurdunuz hazır.Tabii ki kapağını kapatarak.Süt çok yavaş soğuduğu için mayalanma gerçekleşiyor.


Ana_Panda

makineye gerek bile yok.. güveçlerde de, kapakı güveçlerde harika oluyor. pastörize süt kullanmamaya karar verdim. habipler bölgesinde bahçesinde inek besleyen aileler var, ordan 3 kiloluk süt alıcam yine. o sütle yoğurt yapıyorum. harika oluyor.


SelmaErdem

Kesinlikle pınarbyk'e katılıyorum. O kadar teferruata gerek yok bile. Sonra o makineleri koymaya yer bile bulamıyoruz.Hoşçakal



Cevaplamak için Üye ol