kıyma

elifce soruyor: 3

bebeklerinizin yemekleri için kullanacağınız kıymayı nasıl muhafaza ediyorsunuz. buzluğa mı atıyorsunuz yada kavurarak mı?


3 Cevap


esra


ben çorbalık ve köftelik diye o dönem buzdolabı poşetlerine küçük küçük top halinde yapıp buzluğa atıyordum...çorbalık olanları 1 kerelik daha küçük boy ayırıyordum sadece kuzu but ya da kuşbaşı etleri haşlayıp koyuyordum...


ecznysa

ben de kasaptan 2-3 kere cektirip 1 porsiyonluk kucuk toplar haline getiriyorum, hepsini derin dondurucuya atiyorum.cikarip biraz bekletince hemen eriyor zaten.onu da ya tavada kofte gibi pisiriyorum ya da ezip kiyma seklinde kavuruyorum. tavuk butu aliyorum onlari da aldigim gun buzdolabi posetine doldurup derin dondurucuya koyuyorum.haftanin 1 gunu 1 tanesini cikarip hasliyorum o gunku corbasina kullaniyorum.ciger hic vermedim.kusbasi eti  de kendimize tuzsuz pisirip Emreninkini ayirdiktan sonra bizimkine tuz atiyorum.ama biz eti pek sevmedigimiz icin az et tuketiyoruz genelde sebze agirlikli besliyorum.


Marlasinger

Ben bir seferlik porsiyonlara ayırıp buzdolabı poşetlerinde buzluğa atıyorum.
Hemen hemen hergün et yediriyorum ben.Kuşbaşı et hiç vermedim ben çiğneyip yutamayacağını düşündüğüm için.Sizler nasıl veriyosunuz ezerek mi,blenderda çekerekmi?Ciğer ben sevmediğim için hiç vermedim bende.



Cevaplamak için Üye ol