bebeğin gelişimi hızlıysa
5 aylık oğlum var.Dün doktora götürdük.Doktor gelişimi normalden hızlı dedi.Biraz korktum açıkçası yani herhangi bir sorun olur mu acaba diye.Kilosu 8.700 boyu 68 cm normalden fazlaymış.Ama internetten boy kilo cetveline baktım.Belirtilen aralıkların içinde.Çok canım sıkıldı ya.Bişey olur mu ki.
Mama sandalyesine vakumla sabitlenen bu balığın tepesine bastırınca ortasındaki akvaryumdaki balıklar çıngırdayarak fıldır fıldır dönüyor.
şimdi oğlumun aşı kartına baktım 5 aylıkken 8,700 kg 70 cm boydaymış. benim oğlum biraz iri doğmuştu gelişimi de bu şekildeydi canınızı sıkacak birşey yok. zaten hareketlendikten sonra azalıyor kiloları eskisi gibi kilo almıyorlar. 1 yaşından sonra iştahları da azalıyor. sorun etmeyin bence. dönme konusunda da benim oğlum galiba 6 ay civarı dönmüştü.
şimdi oğlumun aşı kartına baktım 5 aylıkken 8,700 kg 70 cm boydaymış. benim oğlum biraz iri doğmuştu gelişimi de bu şekildeydi canınızı sıkacak birşey yok. zaten hareketlendikten sonra azalıyor kiloları eskisi gibi kilo almıyorlar. 1 yaşından sonra iştahları da azalıyor. sorun etmeyin bence. dönme konusunda da benim oğlum galiba 6 ay civarı dönmüştü.
anne sütü mü alıyor?sadece anne sütü alıyorsa zaten hiç sıkıntı yok..anne sütü ile alınan kilolar sonrasında vucudun gelişimine (boyuna gidiyor)..bir anormallik yok yani..ek gıda alıyorsada aşırı vermemek önemli belli düzende..ama bana boyu kilosu çok
problemmiş gibi gelmedi..Benim oglumda daha yeni dönmeye başladı 6. ayını doldurduktan sonra..
sevgilerimle..
arse ne sacmalamıs arkadaasın eger kıloyla ortalı olacaksa butun ırı yada kılolu bebeklerde zeka gerılıgı olacak sen duydun mu boyle sey donmesı ıcın sen onuı ttesvık edıcı ol yardım et bak nasıl donerr
sizin arkadaş şaçmalamış hakikaten.
Benim kızım 5 aylıkken 8600 ve 68,5 cm miş( bende aşı kartına baktım şimdi) kaba motor, ince motor ve konuşma becereilerinde yaşıtlarından ilerde, bu benim değil doktorun gözlemi.
Oğlumsa 7800 ve 68 cm miş 5 aylıkken. Oda konuşma değil ama diğerlerine göre yaşıtlarından ileride.
Hiç sıkmayın canınızı, hareketlilik çocugun yapısından da gelen birşey, benimkiler boy ve kilo olarak aynı rakamlarda gitselerde kızım 4,5 aylıkken oğlumsa 3 aylıkken dondu, nitekim kızım 12 aydan sonra oğlan ise 11 i doldurmadan yurudu.
Kısacası boy ve kilo zeka ile ne doğru ne de ters orantılı.
Bu arada demeden edemeyeceğim, arkadaşınızın yaptığı ne kadar ayıp. İnsan arkadaşının bebeğine, annenin ne hissedeceğini de dusunmeden, bilgisizce yafta yapışırtırırmı?
Benim kızım şu an 3 ay 11 günlük. Bir hafta önceki kontrolümüzde 7900 kg ve 64 cm geldi. Biz de oldukça hızlı gelişiyoruz. Ben de çok kafama takıyorum bazen. Ancak sadece anne sütü ile beslendiğinden doktorumuz hiç sorun değil dedi. Hareketlenince kiloları verecek ama uzun boylu olacak o belli dedi.
dogumunda 4 kg ve 52 cm olan oglum 1 ay sonra 7,5 kg ve 60 cm.di. doktorumuz gayet normal buldu, sadece süt alıyor zaten. ilk oğlum mama aldığı halde böyle değildi, ama o da hep iri yarı ve tombikti, 9 aylıkken yürüyebiliyordu. her bebek farklıdır, eğer böyle gelişmek istiyorsa hiç endişelenmeyin, bebeğinize bırakın, o halleder, zaten yürümeye başlayınca kilo milo kalmıyor, bu kadar ayrıntılı düşünmeyin bence:)
moralinizi bozan arkadasınız da nazar değmesin diye oyle demiştir heralde, bu nasıl söz yarabbim, kıskanmıştır demek istemiyorum tabii de çok cahilce bir laf olmuş gerçekten...

